Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 743 keittokirjaan.
Ohje Kiia Renko Kuva Sami Repo

Sharlotka on itkettävän herkullinen venäläinen omenakakku. Älä säästele omenoiden kanssa, tässä kakussa kuohkean taikinan on tarkoitus vain sitoa omenat yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Omenakakku Sharlotka

Ainekset

5
kpl
Granny Smith-omenaa (tai reilusti kotimaisia hapokkaita omenoita)
3
kananmunaa (M-koko)
2 1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
kanelia
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka kevyesti. Voitele myös leivinpaperiarkki ja liimaa se vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Pese ja leikkaa omenat paloiksi siemenkotaa myötäillen. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on vuoassa riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet.
  3. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle kanelia ja tomusokeria.

Vinkki! Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (17)

Vierailija

Ei erikoinen,liian makeaa höttöä. Omena-kaurapaistos parempi.

Vierailija

Liian makea ja jäi taikinaksi keskeltä (vuoka ja paistoaika oli ohjeen mukainen).

Vierailija

hyvaa tuli, ja helppoa oli, mut ei valttamatta tarvi tomusokeria paalle, varsinkin jos vaniljakastiketta laittaa.

Vierailija

niin, ja pohjan kuuluu olla kauttaaltaan kova pinnasta, silloin on valmista (vhn kuin marenki)

Vierailija

Olen eri mieltä muiden kommentoijien kanssa, sillä kakku oli todella hyvä ja erilainen kuin mitä olen koskaan syönyt. Maussa ja tuoksussa oli hunajaisuutta, vaikka sitä ei kakussa olekaan. Vinkki: älä kumoa kakkua, vaan paista se irtopohjavuoassa, jolloin ihana lohkeava marenkia muistuttava pinta jää päälle näkyviin. Itse sirottelin tomusokeria ja kanelia päälle, eikä ollut yhtään liian makeaa.

Vierailija

Helppo ja maiatuva resepti. Ja ei yhtään rasvaa!

Vierailija

Kuten raaka-aineista voi päätellä, tämä on sokerikakkua omenapaloilla. Parhaimmillaan leipomispäivänä, vaniljakastikkeen kera. Leikkasin omenat hyvin ohuiksi siivuiksi ja ripottelin kanelia jo omenakerrosten väliin, ja jätin tomusokerin päältä pois - sokeria on pohjassa ihan riittävästi. Kypsyi kiertoilmalla hyvin, enkä kumonnut kakkua, koska minusta marenkimainen pinta oli kaunis.

Tänä vuonna omenia tulee paljon, joten eri reseptien kokeilu on mukavaa vaihtelua. Tämä on vähärasvainen vaihtoehto :)

Pix

Aivan ihanan makea, jos tuntuu liian makealta voi van.sokerin myös jättää pois Teen varmasti toistekkin. Paistoajat pitivät kutinsa ainakin mein uunilla. Kumosin kakun, seuraavaksi kokeilen ja jätän kumoamatta. Kiitos ohjeesta!

Vierailija

Helppo ja hyvä. Tein vuosi sitten ekan kerran ja nyt taas, kun on omenasato kypsynyt.

Käyttäjä12302
Seuraa 
Liittynyt24.8.2018

Oli herkullinen. Tomusokeria ei tarvita, eikä välttämättä kaneliakaan. Omenan maku riittää.

SannaH

Jätin kakun myös kumoamatta! Hyvä oli ainakin näin. Rapsakka päältä. Pehmeä sisältä ja pohja kostea omenista. Hyvä resepti. Sai paljon kehuja vierailta. Tarjosin kotitekoisen vanilijakastikkeen kera. Suosittelen! Onnistuukohan pakastus?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hauska kuulla! Tämä kakku kuuluu varmaankin niihin, jotka ovat parhaimmillaan uunituoreena. Jos kokeilet pakastusta, kerro miten kakku maistui sen jälkeen! Rakenne todennäköisesti kostuu vielä hieman enemmän. Tekeekö se kakun olemukselle hyvää vai ei, jää kokeiltavaksi :)

Raakaa vai ylikypsää vai jokin...

Minulla tämä kakku ei onnistunut ollenkaan. Tein ohjetta noudattaen. Pohjalle laskeutui omituinen sakkamainen kerros keltaista, ilmeisesti kananmunaa. Kakun kumottaessa sen päällä oli siis jotain sitkeää, mautonta ja inhottavaa - ja loppu kakku oli omenoista huolimatta rutikuivaa, mautonta ja sammalmaista syötävää. En tiedä, missä meni vikaan!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Erikoinen juttu! Kakun rakenne kuulostaa hämmentävältä. Olisikohan niin, ettei muna-sokerivaahto ollut vatkautunut ihan kunnolla? Olivatko kananmunat vatkatessa kylmiä? Se saattaisi johtaa siihen, että osa vaahdosta erottuu vuoan pohjalle. Ikävää joka tapauksessa.

Vierailija

Tämä oli nyt kolmas viime viikkoina leipomani omppupiirakka. Muita olivat tahmea calvados-omenapiirakka ja omenahyve. Jos laittaa paremmuusjärjestykseen, niin sharlotka on hyvällä kakkossijalla mutta koko perheen mielestä  ihan ykkönen on toistaiseksi ollut calvados-omppupiirakka.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Modernin voileipäpöydän pikkupalat valmistuvat vaivatta, nopeimmat vartissa. Suurimman osan voit valmistella edellisenä päivänä valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10-25 min + maustuminen (4 t) ja marinointi (12 t)
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäbaari

Ainekset

Moderni munaleipä
50
g
pehmeää voita
4
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
8
anjovisfileetä
Lisäksi
8
viipaletta
ruisvuokaleipää
sitruunankuorisuikaleita
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Keitä kananmunat koviksi (laske 7 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Jäähdytä juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Lisää pehmeä voi joukkoon.
  2. Pese sitruuna. Höylää puolikkaasta sitruunasta ohuita kuorisuikaleita sitrusraudalla. Säästä ne koristeluun. Raasta loppu kuori hienoksi raasteeksi munavoita varten. Hienonna anjovisfileet. Mausta munavoi sitruunankuoriraasteella ja anjoviksella.
  3. Leikkaa kukin leipäviipale kahdeksi palaksi. Levitä munavoita leiville. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki Tee pyöreitä leipäsiä: paina ruisleipäviipaleista paloja esimerkiksi juomalasilla.

 

Hummus-fileeleivät

Ainekset

2
kpl (á 150 g)
naudan ulkofileepihviä
2
rkl
öljyä paistamiseen
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
4
tl
punaviinietikkaa
4
tl
hunajaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, minttua)
Pinaattihummus
1
tlk (2 dl)
käyttövalmiita kikherneitä
1
rs (100 g)
lehti- tai babypinaattia
4
rkl
sitruunamehua
4
tl
tahinia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
8
viipaletta
maalaispatonkia

Työvaiheet

  1. Poista pihveistä mahdolliset kalvot. Kuivaa pihvien pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa ja laita pihvit kuumaan pannuun. Anna paistua, kunnes pintaan tihkuu lihasnestettä. Käännä niin, että pinta ruskistuu kauttaaltaan. Paista molemmin puolin noin 1½ minuuttia, jolloin liha on mediumkypsä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, öljy, etikka, hunaja, paprikajauhe, suola ja pippuri marinadiksi. Hienonna yrtit joukkoon. Kaada marinadi lihaviipaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Valuta kikherneet. Mittaa hummuksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä paksu kerros hummusta patonkiviipaleille. Valuta lihat marinadista ja jaa ne leiville hummuksen päälle.

 

Vuohenjuusto-nektariinicrostinit

Ainekset

300
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
Nektariinisiirappi
4
nektariinia
2
dl
sokeria
2
rkl
vettä
12
salvianlehteä
Lisäksi
16
viipaletta
maalaispatonkia
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Kuutioi nektariinit pieneen kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja salvianlehdet. Anna seoksen kiehua hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja säästä nektariinikuutiot.
  2. Vatkaa vuohenjuustoa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia. Levitä vuohenjuustoa patonkiviipaleille. Viimeistele leivät nektariinisiirapilla, -kuutioilla ja tuoreilla salvianlehdillä.

 

Lohi-perunasormipalat

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
Etikkaliemi
4
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
tl
suolaa
6
kokonaista valkopippuria
Sinappimajoneesi
6
rkl
majoneesia
4
tl
kokojyväsinappia
Lisäksi
8
varhaisperunaa
1/2
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 16 paksuksi viipaleeksi ja levitä viipaleet pieneen vuokaan. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Levitä fenkolilastut lohen päälle.
  2. Kiehauta etikkaliemen ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi vuokaan lohiviipaleiden ja fenkolien päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Keitä perunat kypsiksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Halkaise perunat tarjoiluvadille. Sekoita majoneesi ja sinappi pienessä kulhossa. Jaa sinappimajoneesi perunoille.
  5. Valuta lohi ja fenkoli etikkaliemestä. Laita lohiviipaleet ja fenkolisuikaleet perunoiden päälle. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (1)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble

Ainekset

1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
  2. Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
  3. Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
  4. Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.

Kommentit (0)