Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat Pätkistä, tässä on uusi suosikkikakkusi! Keskeltä pehmeä minttusuklaakakku maistuu parhaalta lämpimänä, kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pätkis-mutakakku

Ainekset

Kakku
100
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2,5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaota
2
dl
sokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
suolaa
1,5
dl
maitoa
¼
tl
minttuaromia
Päälle
1
dl
ruskeaa sokeria
1,5
dl
sokeria
0,5
dl
kaakaota
3,5
dl
vettä
Vuokaan
voita ja vehnäjauhoa
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele ja jauhota vuoka.
  2. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa. Rouhi suklaa. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää maito, minttuaromi, rouhittu suklaa ja sulatettu voi joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa ruskea sokeri, sokeri ja kaakaojauho. Ripottele seos taikinan päälle. Kaada mukaan vesi, älä sekoita. Paista 25 minuuttia, kunnes pinta on rapea mutta kakun rakenne keskeltä höllyvä. Tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa.

Kommentit (15)

Vierailija

Mikä vesi ja kuinka paljon? Puuttuu aineluettelosta.

Vierailija

Lopussa kaadetaan vesi, tarkalleen ottaen mihin ja kuinka paljon?

Vierailija

Pätkis? Eihän sitä edes käytetä

Sinnu

Mikä vesi ?

Vierailija

Missä vaiheessa Pätkikset laitetaan sekaan?

Vierailija

Aika huono pätkis kakku jos pätkistä ei edes laiteta kakkuun.

Tosin  tuskin sopisikaan, kun se ei sula kuten normaali suklaa, muuttuu ihme massaksi, jonka makukin muuttuu.

Vierailija

Siis lorotetaanko vesi kaiken päälle??? Paljon? Ja miksi ihmeessä!?!?

Vierailija

Siis kata sokeria päälle? Mutta entä se vesi?

N.

Ei aromille ja puutteellinen/epäselvä ohje. Jää kokeilematta...

Vierailija

Vesi??

Vierailija

Mitä? Mihin? Milloin?sitä vettä tarvitaan? Kertokaa jo!

Vierailija

Tein eilen ja hyvin onnistui! Kaadoin lopuksi vuokaan taikinan ja kaakaojauhe-sokerikerroksen päälle 2 dl vettä. Minttuaromia olisi voinut lisätä taikinaan enemmänkin. Sokeria ohjeessa on paljon, mutta kakku ei ollut liian makeaa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, ja pahoittelut, vesi oli tippunut ainesosaluettelosta pois. Se on nyt lisätty, oikea määrä on siis 3,5 dl, mutta hyvä jos pienemmälläkin määrällä onnistui :)

marisu

Miten se vesi sekoitetaan?päällis aineen kanssa vai pohja aines vuokaan,päällinen ja vesi lisätään päälle.miten toimii irtopohja vuossa tehtynä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Vesi kaadetaan vuokaan muiden ainesten päälle. Irtopohjavuoassa en suosittelisi paistamaan tätä kakkua: vuoka saattaa falskata reunoistaan, jolloin löysä taikina valuu uunin pohjalle. Aika hauska ja toimiva tälle kakulle on tuollainen uunivuoka, mikä kuvassakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.