
Carbonara, savuinen ja pehmeä pekonipasta, kuuluu monen lempiruokalistalle. Kokeile ikisuosikkia vaihteeksi kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustolla höystettynä.
Lohispagetti carbonaran tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää suola ja spagetit. Keitä pastaa reilusti kiehuvassa vedessä ilman kantta viisi minuuttia.
- Huuhdo ja pätki varsiparsakaalit. Lisää ne kattilaan jatka keittämistä viisi minuuttia, kunnes pasta on kypsää mutta napakkaa.
- Riko sillä aikaa munien rakenne kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kylmäsavulohi.
- Siivilöi pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Pyöräytä pastan sekaan munaseos. Kääntele joukkoon kylmäsavulohi, tuorejuusto nokareina, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kaprikset.
- Viimeistele ruohosipulilla. Tarjoa heti.
Siis ette voi tämmöstä sörsseliä kutsua Carbonaraksi! Italialaiset kääntyy haudassaan!
Kuulostaa hyvältä, mutta miksi ei voi olla vaan lohipasta, kun ei oo Carbonaran kanssa mitään tekemistä?
Vinkkejä, millä maitoallergikko korvaa piparjuurituorejuuston?
Voiko noista kananmunista saada salmonellan, kun ei kunnolla kypsennetä?
Kiitos kommenteista! Kotimaisissa kananmunissa ei ole salmonellaa. Maitoallergikolle: piparjuurituorejuuston voi korvata vaikka Oatlyn kaurapohjaisella tuorejuustolla ja nokareella piparjuuritahnaa.