Kodin Kuvalehti on lisännyt 680 reseptiä.
Linkitetty 282 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Carbonara, savuinen ja pehmeä pekonipasta, kuuluu monen lempiruokalistalle. Kokeile ikisuosikkia vaihteeksi kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustolla höystettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohispagetti alla carbonara

Ainekset

2
l
vettä
1
tl
suolaa
350
g
täysjyväspagettia
1
pkt (200 g)
varsiparsakaaleja eli broccolineja
Lisäksi
2
munaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapipppuria
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
1
pkt (100 g)
piparjuurituorejuustoa
1
tl
sitruunankuoriraastetta
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
kapriksia
Päälle
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

 

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää suola ja spagetit. Keitä pastaa reilusti kiehuvassa vedessä ilman kantta viisi minuuttia.
  2. Huuhdo ja pätki varsiparsakaalit. Lisää ne kattilaan jatka keittämistä viisi minuuttia, kunnes pasta on kypsää mutta napakkaa.
  3. Riko sillä aikaa munien rakenne kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kylmäsavulohi.
  4. Siivilöi pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Pyöräytä pastan sekaan munaseos. Kääntele joukkoon kylmäsavulohi, tuorejuusto nokareina, sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kaprikset.
  5. Viimeistele ruohosipulilla. Tarjoa heti.

Kommentit (5)

MauriMauno

Siis ette voi tämmöstä sörsseliä kutsua Carbonaraksi! Italialaiset kääntyy haudassaan!

Vierailija

Kuulostaa hyvältä, mutta miksi ei voi olla vaan lohipasta, kun ei oo Carbonaran kanssa mitään tekemistä?

Vierailija

Vinkkejä, millä maitoallergikko korvaa piparjuurituorejuuston?

Vierailija

Voiko noista kananmunista saada salmonellan, kun ei kunnolla kypsennetä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Kotimaisissa kananmunissa ei ole salmonellaa. Maitoallergikolle: piparjuurituorejuuston voi korvata vaikka Oatlyn kaurapohjaisella tuorejuustolla ja nokareella piparjuuritahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Masokitchen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Kazakstanilaista CBT:n valmistusta
Kazakstanilaista CBT:n valmistusta

Kun joulu tulla tupsahtaa taas ovelle ja kipukuulasi alkavat syyhyämään perinteisen CBT:n perään niin älä huoli! Minulla on tässä mahtava ja helppo resepti jolla kokeneemmatkin masokulinaristit saavat juhlapyhiin pientä perinteistä masomakeutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-6
Valmistusaika
3 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Isoäidin perinteinen joulumustikkasolkimehujää-CBT

Ainekset

1
vasarayksikkö
Iso vasara (kuminuija käy myös herkemmille nyyteille)
1
rojut
Jäämuotti (mielellään omien kalleuksien mittoja imarteleva)
n. 372 kpl
mustikka
Mustikoita (mielellään kotimaisia mutta ei minkään Naapurin poimimia)
yksi
no taikina ku taikina kyllä sä tiiät
Taikina
2
kuppi
Vanilja frozen yogurt
2
teelusikka
sokeri

Työvaiheet

1. heitä rojut ja muut ainesosat tehosekoittimeen jossa on virrat päällä, mutta älä laita sekoitinta päälle. ( tämä tarjoaa mukavan jännityselementin, aivan kuten silloin pienenä isoäidin tykönä!)

2. Ota vasara (tai kuminuija) käteen ja pamputa menemään sinne tehosekoittimeen sisään. Tämän pitäisi tarjota eksoottisen kipupaletin, sillä nuijimiskivun lisäksi rojusi osuvat pohjalla oleviin sekoittimen teriin tarjoten asiantuntijoiden nimeämän combon B&S (bludgeon and slice).

3. Kun olet apinanraivolla nuijinut noin 5 minuuttia, kaada sekoittimen sisältö valitsemaasi jääpalamuottiin. Aseta muotti sisältöineen varovasti pakastimeen niin, että pystyt mukavasti odottelemaan pakastimen avoimen luukun lähettyvillä n. kolme tuntia.

4. Noin kolmen tunnin kuluttua jääpalamuotin sisällön pitäisi olla tarpeeksi kohmeessa pysyäkseen kasassa muotista irrottamisesta. Voit joko irrottaa sisällön hellästi tai riuhtaista oikein olan takaa (riippuu omasta tottumuksesta isoäidin kanssa).

5. Nyt Isoäidin perinteinen joulumustikkasolkimehujää-CBT on valmiina tarjottavaksi joulupöydässä koko perheelle! Ruoan tarjoilua helpottaa erilaiset työkalut (itse pidän taltan ja vasaran kilkatuksesta joulupöydässä eniten). Aterian aikana kannattaa vielä kuunnella joululauluklassikko Grandma got run over by a reindeer, jolloin perinteinen CBT saa lopullisen täyttymuksensä. Hyvää joulua!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salottisipuli, kokojyväsinappi ja sienet maustavat karitsanjauhelihapihvit superherkullisiksi. Lisukkeeksi sopii lämmin ruusukaalisalaatti, joka pyörähtää kattilan kautta pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapihvit ja lämmin ruusukaalisalaatti

Ainekset

500
g
karitsanjauhelihaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
suppilovahveroita tai mustatorvisieniä (tai 1 dl kuivattuja)
1
dl
kermaa
1
viipale vehnäpaahtoleipää
1
kananmuna
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
n. 2
rkl
voita paistamiseen
Ruusukaalisalaatti
600
g
ruusukaalia
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1
dl
puolukoita
Sinappikerma
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna salotti- ja valkosipulit. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Paista sipuleita ja sieniä pannussa voissa pari minuuttia.
  2. Laita kerma kulhoon ja murenna leipä joukkoon. Lisää muna, sieni-sipuliseos, sinappi, suola ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kovat kannat pois ja keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kaalit kattilaan.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Paista ne voissa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  5. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti. Laita ne ruusukaalikattilaan. Lisää voi, sokeri ja suola. Kuumenna, sekoita puolukat joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
  6. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Tarjoa pihvien kastikkeena.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)