Kurkku-fenkoliwok ja minttujogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja leikkaa kurkut pitkittäin 4 osaan. Poista löyhät keskiosat siemenineen ja paloittele kiinteät kurkkupalkit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna minttu vokkia ja jogurttikastiketta varten.
- Kuumenna öljy vokkipannussa tai laakeassa kattilassa. Lisää kurkut, fenkoli, valkosipuli ja fenkolinsiemenet. Kuullota 5 minuuttia kahdella lastalla nostellen. Valuta kikherneet, lisää ne vokkiin ja kuumenna. Mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla ja mintulla.
- Tee kastike sekoittamalla minttu jogurttiin. Tarjoa vokki jogurttikastikkeen kanssa.
kun avomaankurkut tekee liikaa satoa, hyviä kurkkureseptejä ei ole koskaan liikaa. :)