Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kurkku-fenkoliwok ja minttujogurtti
Ainekset
2
kasvihuonekurkkua
1
fenkoli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tlk
(380/230 g) kypsiä kikherneitä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
hienonnettua minttua
MINTTU-JOGURTTIKASTIKE
2–3
dl
maustamatonta (soija)jogurttia
1/2
dl
hienonnettua minttua
Työvaiheet
- Huuhtele ja leikkaa kurkut pitkittäin 4 osaan. Poista löyhät keskiosat siemenineen ja paloittele kiinteät kurkkupalkit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna minttu vokkia ja jogurttikastiketta varten.
- Kuumenna öljy vokkipannussa tai laakeassa kattilassa. Lisää kurkut, fenkoli, valkosipuli ja fenkolinsiemenet. Kuullota 5 minuuttia kahdella lastalla nostellen. Valuta kikherneet, lisää ne vokkiin ja kuumenna. Mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla ja mintulla.
- Tee kastike sekoittamalla minttu jogurttiin. Tarjoa vokki jogurttikastikkeen kanssa.
Ketju on lukittu.
kun avomaankurkut tekee liikaa satoa, hyviä kurkkureseptejä ei ole koskaan liikaa. :)