Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 210 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (5)

Epätietoinen

Minkälainen tai minkä merkkinen on 1 pss n. 30 g taco-maustetta? Ohjetta olisi mukava kokeilla.

Vierailija

Santamaria merkillä ja old el paco (cityssä tortillahyllyn lähellä koska myös tortillakupit sen merkin) on ainakin taco mauste, voi olla muillakin.

Mauste

Tacomauste: juustokumina, cayennepippuria, suolaa, pippuria, (savu)paprikajauhetta. Unohtakaa kauppojen hiivauutetta, suolaa yms. täynnä olevat mausteseokset.

Vierailija

Paistolämpötila?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Lämpötila lukee reseptin alussa, se on 200 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet uuden hurmaavan suklaisen vivahteen ja ovat suussa sulavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 15 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljaa
2,25
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tavallista suolaa puolet vähemmän.
Kuorrutus ja täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
3
rkl
tomusokeria/kuorrutusta varten lisätään tarvittava määrä lisää
1
rkl
kuohukermaa

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulatettu voi joukkoon.

Tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopelusikat, ota taikinaa lusikkaan, älä painele liikaa, jätä kukkuraiseksi keskeltä ja laita sileä puoli leivinpaperin päälle pellille, eli paineltu puoli ylöspäin, jätä yksi cm väliä.

Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmeästä taikinasta on helppo muotoilla lusikkaleivän puolikkaat.

Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia, älä päästä palamaan. Kun otat ne pois uunista, niin vedä leivinpaperin avulla ne jäähtymään.

Tee täyte, sulata voi ja lisää siihen muut aineet ja sekoita oikein hyvin. Laita sitä hiukan lusikkaleivän puolikkaan keskelle, paina hieman hankaamalla toinen puolikas päälle. Pyöritä sokerissa, ovat hyviä niinkin tai tee kuorrutus päälle, lisäämällä lisää tomusokeria jäljelle jääneeseen täytteeseen, lisää sitä sen verran että on hyvä vielä kuorruttaa sillä lusikkaleivät.

Lusikkaleivät säilyvät jääkaapissa tiiviissä rasiassa n. 2 viikkoa, voi myös pakastaa. Ota ajoissa huoneenlämpöön, ennen tarjoilua, koska voi kovettuu kylmässä.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pinkki drinkki tuo iltaan ripauksen luksusta! Tässä lasillisessa maistuu raikas verigreippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruby Gin

Ainekset

4
cl
giniä
½
verigreipin mehu (eli noin ½ dl)
Lisäksi
noin 2
dl
russchian-mikseriä (esim. Schweppes)
jäitä
rosmariininoksa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Mittaa päälle gini ja purista verigreipin mehu. Kaada lasi täyteen russchiania.
  2. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)