Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Tämä kakku ei ole perinteinen sokeripommi. Rocky road -raakakakun salaisuus on taateleissa, agavesiirapissa ja kookoksessa. Avokadoa ja tuhdisti pähkinöitä sisältävä kakku painaa komeat 1,4 kiloa, ja siitä riittääkin syötävää melkein pienelle kylälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20
Valmistusaika
1 t + 14 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rocky road -raakakakku

Ainekset

POHJA
2 1/2
dl
kuorittuja manteleita
10
pehmeää kivetöntä taatelia
1/4
tl
hienoa merisuolaa
2
rkl
kaakaojauhetta
MOUSSETÄYTE
2 1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
avokadoa
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
dl
agavesiirappia tai hunajaa
1 3/4
dl
raakakaakaojauhetta
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
vaniljauutetta
1
vaniljatangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
TÄYTTEEN SATTUMAT
1
dl
pähkinävaahtokarkkeja (ohje alempana)
1
dl
manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
paloiteltua raakasuklaata
LISÄKSI
pähkinävaahtokarkkeja, pähkinöitä, taateleita ja/tai raakasuklaapaloja
1/2
dl
agavesiirappia tai hunajaa
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistelut tarjoamista edeltävänä iltana: laita pohjaan ja täytteeseen tulevat mantelit sekä täytteen pekaanipähkinät ja moussen cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään 6 tunniksi. Pidä pähkinät ja mantelit erillään, niin kakku on helpompi valmistaa. Liota myös pähkinävaahtokarkkeihin tulevat cashewpähkinät hyvissä ajoin.
  2. Seuraavana päivänä siivilöi mantelit ja pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Tee pähkinävaahtokarkit (ks. ohje).
  4. Tee pohja. Jauha mantelit karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Paloittele taatelit joukkoon. Lisää suola ja kaakaojauhe ja jauha seosta vielä muutama minuutti. Painele tahmainen taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 16–18 cm) pohjalle ja siirrä pakastimeen jähmettymään.
  5. Tee mousse. Aja liotetut ja kuivatut cashewpähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Kuori ja paloittele avokadot joukkoon. Lisää kookossose, kookosvesi ja agavesiirappi ja sekoita. Lisää kaakaojauhe, suola ja vaniljat ja aja seos sileäksi. Lämmitä kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes massa on muistuttaa rakenteeltaan moussea.
  6. Viimeistele mousse sattumilla. Sekoita pähkinävaahtokarkit, mantelit, pähkinät ja karkeasti paloitellut suklaapalat moussen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjalle ja anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.
  7. Koristele kakku pähkinävaahtokarkeilla, pähkinöillä, taateleilla ja/tai suklaalla. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele sormisuolalla.

 

VINKKI!

Voit valmistaa kakun pari päivää ennen tarjoamista, sillä sen maku paranee säilytyksessä. Jääkaapissa se säilyy hyvänä 5 vuorokautta.

Pähkinävaahtokarkit

Ainekset

4
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
rkl
agavesiirappia tai hunajaa
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
vaniljantangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
2
tl
kookosvoita

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Valuta pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Aja pähkinät, kookos, kookosvesi, agavesiirappi ja suola monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon. Lisää juoksevaksi lämmitetty kookosöljy hitaasti seokseen koneen käydessä. Lisää sitten sulatettu kookosvoi.
  4. Levitä vaahtokarkkimassa 1 cm:n kerrokseksi leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja nosta pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Leikkaa kovettunut massa paloiksi ja nosta palat takaisin pakastimeen.

VINKKI!

Kookostuotteita ja agavesiirappia myydään esimerkiksi eko- ja nettikaupoissa, kuten Ruohonjuuressa

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.