Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 185 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Tämä kakku ei ole perinteinen sokeripommi. Rocky road -raakakakun salaisuus on taateleissa, agavesiirapissa ja kookoksessa. Avokadoa ja tuhdisti pähkinöitä sisältävä kakku painaa komeat 1,4 kiloa, ja siitä riittääkin syötävää melkein pienelle kylälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20
Valmistusaika
1 t + 14 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rocky road -raakakakku

Ainekset

POHJA
2 1/2
dl
kuorittuja manteleita
10
pehmeää kivetöntä taatelia
1/4
tl
hienoa merisuolaa
2
rkl
kaakaojauhetta
MOUSSETÄYTE
2 1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
avokadoa
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
dl
agavesiirappia tai hunajaa
1 3/4
dl
raakakaakaojauhetta
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
vaniljauutetta
1
vaniljatangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
TÄYTTEEN SATTUMAT
1
dl
pähkinävaahtokarkkeja (ohje alempana)
1
dl
manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
paloiteltua raakasuklaata
LISÄKSI
pähkinävaahtokarkkeja, pähkinöitä, taateleita ja/tai raakasuklaapaloja
1/2
dl
agavesiirappia tai hunajaa
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistelut tarjoamista edeltävänä iltana: laita pohjaan ja täytteeseen tulevat mantelit sekä täytteen pekaanipähkinät ja moussen cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään 6 tunniksi. Pidä pähkinät ja mantelit erillään, niin kakku on helpompi valmistaa. Liota myös pähkinävaahtokarkkeihin tulevat cashewpähkinät hyvissä ajoin.
  2. Seuraavana päivänä siivilöi mantelit ja pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Tee pähkinävaahtokarkit (ks. ohje).
  4. Tee pohja. Jauha mantelit karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Paloittele taatelit joukkoon. Lisää suola ja kaakaojauhe ja jauha seosta vielä muutama minuutti. Painele tahmainen taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 16–18 cm) pohjalle ja siirrä pakastimeen jähmettymään.
  5. Tee mousse. Aja liotetut ja kuivatut cashewpähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Kuori ja paloittele avokadot joukkoon. Lisää kookossose, kookosvesi ja agavesiirappi ja sekoita. Lisää kaakaojauhe, suola ja vaniljat ja aja seos sileäksi. Lämmitä kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes massa on muistuttaa rakenteeltaan moussea.
  6. Viimeistele mousse sattumilla. Sekoita pähkinävaahtokarkit, mantelit, pähkinät ja karkeasti paloitellut suklaapalat moussen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjalle ja anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.
  7. Koristele kakku pähkinävaahtokarkeilla, pähkinöillä, taateleilla ja/tai suklaalla. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele sormisuolalla.

 

VINKKI!

Voit valmistaa kakun pari päivää ennen tarjoamista, sillä sen maku paranee säilytyksessä. Jääkaapissa se säilyy hyvänä 5 vuorokautta.

Pähkinävaahtokarkit

Ainekset

4
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
rkl
agavesiirappia tai hunajaa
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
vaniljantangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
2
tl
kookosvoita

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Valuta pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Aja pähkinät, kookos, kookosvesi, agavesiirappi ja suola monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon. Lisää juoksevaksi lämmitetty kookosöljy hitaasti seokseen koneen käydessä. Lisää sitten sulatettu kookosvoi.
  4. Levitä vaahtokarkkimassa 1 cm:n kerrokseksi leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja nosta pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Leikkaa kovettunut massa paloiksi ja nosta palat takaisin pakastimeen.

VINKKI!

Kookostuotteita ja agavesiirappia myydään esimerkiksi eko- ja nettikaupoissa, kuten Ruohonjuuressa

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Levitä lohelle feta-kasvispeti ja nosta uuniin paahtumaan! Kreikkalaiset maut sopivat ihanasti yhteen uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen uunilohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Kasvispeti
8
perunaa
4
tomaattia
1
kesäkurpitsa
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (200 g)
fetaa
2
dl
oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
ruukku vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia. Lohko sillä aikaa tomaatit, leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi, pese ja viipaloi sitruuna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Murenna feta. Paloittele kypsät perunat neljään osaan.
  2. Sekoita kasvispedin aineet sitruunoita lukuun ottamatta uunivuoassa. Levitä sitruunaviipaleet päälle.
  3. Leikkaa lohen nahkapuolelle 3 cm:n välein viillot lihan puoleenväliin asti. Ripottele pinnalle 1 tl suolaa ja laita kala sitruunaviipaleiden päälle vuokaan. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  4. Kypsennä vuokaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes lohi on lohkeavan kypsää. Tarjoa tuoreen raikkaan vesikrassin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Mutkat suoriksi! Tästä suklaahippukeksitaikinasta valmistuu yksi, pellin kokoinen jättikeksi, joka leikataan paistettuna pieniksi paloiksi. Pinnalta rapeat ja sisältä ihanan sitkaat keksit sopivat vaikka buffettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
64 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaahippu-peltikeksi

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
ps (100 g)
suklaahippuja
Pinnalle
1
ps (100 g)
suklaahippuja

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon suklaahiput. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka pehmeistä tai rapeista kekseistä pidät: tarkkaile, ettei levy pääse kärähtämään. Leikkaa levy heti isolla veitsellä 64 tasakokoiseen palaan. Anna jäähtyä.

Vinkki! Näin saat tasapaloja: leikkaa pellillinen isolla veitsellä ensin puoliksi, sitten palat taas puoliksi ja niin edelleen. Saat pellillisestä 64 minikeksiä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)