Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Tämä kakku ei ole perinteinen sokeripommi. Rocky road -raakakakun salaisuus on taateleissa, agavesiirapissa ja kookoksessa. Avokadoa ja tuhdisti pähkinöitä sisältävä kakku painaa komeat 1,4 kiloa, ja siitä riittääkin syötävää melkein pienelle kylälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20
Valmistusaika
1 t + 14 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rocky road -raakakakku

Ainekset

POHJA
2 1/2
dl
kuorittuja manteleita
10
pehmeää kivetöntä taatelia
1/4
tl
hienoa merisuolaa
2
rkl
kaakaojauhetta
MOUSSETÄYTE
2 1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
avokadoa
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
dl
agavesiirappia tai hunajaa
1 3/4
dl
raakakaakaojauhetta
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
vaniljauutetta
1
vaniljatangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
TÄYTTEEN SATTUMAT
1
dl
pähkinävaahtokarkkeja (ohje alempana)
1
dl
manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
paloiteltua raakasuklaata
LISÄKSI
pähkinävaahtokarkkeja, pähkinöitä, taateleita ja/tai raakasuklaapaloja
1/2
dl
agavesiirappia tai hunajaa
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistelut tarjoamista edeltävänä iltana: laita pohjaan ja täytteeseen tulevat mantelit sekä täytteen pekaanipähkinät ja moussen cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään 6 tunniksi. Pidä pähkinät ja mantelit erillään, niin kakku on helpompi valmistaa. Liota myös pähkinävaahtokarkkeihin tulevat cashewpähkinät hyvissä ajoin.
  2. Seuraavana päivänä siivilöi mantelit ja pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Tee pähkinävaahtokarkit (ks. ohje).
  4. Tee pohja. Jauha mantelit karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Paloittele taatelit joukkoon. Lisää suola ja kaakaojauhe ja jauha seosta vielä muutama minuutti. Painele tahmainen taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 16–18 cm) pohjalle ja siirrä pakastimeen jähmettymään.
  5. Tee mousse. Aja liotetut ja kuivatut cashewpähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Kuori ja paloittele avokadot joukkoon. Lisää kookossose, kookosvesi ja agavesiirappi ja sekoita. Lisää kaakaojauhe, suola ja vaniljat ja aja seos sileäksi. Lämmitä kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes massa on muistuttaa rakenteeltaan moussea.
  6. Viimeistele mousse sattumilla. Sekoita pähkinävaahtokarkit, mantelit, pähkinät ja karkeasti paloitellut suklaapalat moussen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjalle ja anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.
  7. Koristele kakku pähkinävaahtokarkeilla, pähkinöillä, taateleilla ja/tai suklaalla. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele sormisuolalla.

 

VINKKI!

Voit valmistaa kakun pari päivää ennen tarjoamista, sillä sen maku paranee säilytyksessä. Jääkaapissa se säilyy hyvänä 5 vuorokautta.

Pähkinävaahtokarkit

Ainekset

4
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
kookossosetta
1/2
dl
kookosvettä
1
rkl
agavesiirappia tai hunajaa
1/4
tl
hienoa merisuolaa
1
vaniljantangon siemenet
1/2
dl
neitsytkookosöljyä
2
tl
kookosvoita

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Valuta pähkinät ja kuivata niitä talouspaperin päällä 1–2 tuntia.
  3. Aja pähkinät, kookos, kookosvesi, agavesiirappi ja suola monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon. Lisää juoksevaksi lämmitetty kookosöljy hitaasti seokseen koneen käydessä. Lisää sitten sulatettu kookosvoi.
  4. Levitä vaahtokarkkimassa 1 cm:n kerrokseksi leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja nosta pakastimeen 30 minuutiksi.
  5. Leikkaa kovettunut massa paloiksi ja nosta palat takaisin pakastimeen.

VINKKI!

Kookostuotteita ja agavesiirappia myydään esimerkiksi eko- ja nettikaupoissa, kuten Ruohonjuuressa

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus, ja se että siinä ei ole lainkaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)