Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ohuet kierteet, ripaus tummaa suklaata ja raikasta appelsiininkuorta tekevät kierrepullista täydellisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15-20 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t

Suklaa-appelsiinipullat

Ainekset

dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
(luomu)appelsiinin kuori raastettuna
n. 8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Täyte
50
g
pehmeää voita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata (yli 70 %)
Kuorrutus
1
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
appelsiinin mehua
3/4
dl
tomusokeria
Voiteluun
1
muna

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se maitoon.
  2. Alusta taikinaan noin 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi ja loput jauhot erissä, koko ajan vaivaten. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin ½ tuntia.
  3. Tee täyte. Sekoita voi, kaakaojauhe, sokeri, suola ja kardemumma keskenään. Raasta suklaa hienoksi raasteeksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 40 cm x 60 cm:n levyksi. Tee levystä todella ohut, paksuudeltaan alle puoli senttiä, jotta saat pulliin tiheät kierteet.
  5. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Jätä taikinalevyn yläreunasta noin 1 cm ilman täytettä. Ripottele suklaaraaste täytteen päälle.
  6. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja nipistele saumakohta sormin tiukasti kiinni. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n paksuisia kiekkoja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kiekkojen kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  7. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa noin 8–10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi. Jos jogurtti on hyvin juoksevaa, lisää tomusokerin määrää. Lusikoi kuorrutus jäähtyneille pullille.

Kommentit (4)

Jacquel

Hei, tarkoitetaanko tässä kaakaojauheella puhdasta kaakaota (esim. Van Houten) vai kaakaojuomajauhetyyppistä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, sillä tarkoitetaan Van Houten -tyyppistä kaakaojauhetta, joka sopii parhaiten leivontaan.

Testikeittiö

Hei! Kestääkö kuorrute pakastamista vai onko hyvä tehdä erikseen sulatuksen jälkeen?

Jepa

Taikina kaulitaan 40x60 cm, onko kuvan upeat kierteet saatu pyörittämällä lyhyempää vai pidempää sivua pitkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Hieman raa’at karviaiset sopivat piirakan täytteeksi täydellisesti. Täytteeseen tulee sopivasti hapokkuutta ja karviaiset pysyvät paistettaessa  kokonaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-karviaispiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
sokeria
1
keltuainen
Täyte
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
kananmunanvalkuaista
5
dl
karviaisia
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon margariini, vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja painele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Sekoita kulhossa jogurtti, kondensoitu maito ja valkuaiset. Puhdista karviaiset mahdollisista roskista.
  3. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kaada täyte taikinan päälle piirakkavuokaan. Levitä päälle karviaisia ja mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tämä piirakka on yksinkertaisuuden huippu! Taikinan päälle pilkotaan brietä ja reunat taitellaan galetten tyyliin eli et tarvitse edes vuokaa. Kokonaisuuden viimeistelee tietenkin tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 30 min

Mansikka-briepiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
225
g
voita
1
dl
vettä
Täyte
300
g
briejuustoa
Kuorrute
1
l
mansikoita
1/2
ruukkua
minttua
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa brie noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne taikinalevylle, jätä reunasta 5 cm ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Perkaa ja pilko mansikat muutamaan osaan. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja sokeri mansikoihin. Lusikoi mansikka-minttusalaatti kuuman piirakan päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Tämä raparperipiirakka on gluteeniton, vegaani ja ei sisällä valkoista sokeria. Ohje on muokattu tästä alkuperäisestä ohjeesta: https://www.versoileva.fi/helppo-marjapiirakka/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen & gluteeniton raparperipiirakka

Ainekset

2
dl
gluteeniton jauhoseos (Sunnuntai)
1
dl
gluteeniton kaurajauho
1,5
dl
intiaanisokeri
Muutama
tippa
vaniljauute
2
tl
leivinjauhe
1
dl
kasviöljyä tai juoksevaa margariinia
1,5
dl
kauramaito
Päälle
0,5
dl
intiaanisokeri
raparperia

Työvaiheet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään

2. Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina voideltuun 24 cm piirakkavuokaan, levitä tasaiseksi.

4. Pilko raparperi ja pyörittele palat intiaanisokerissa

5. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 25-30 minuuttia. Piirakasta tulee melko tumma intiaanisokerin vuoksi. 

6. Tarjoa (maidottoman) vaniljakastikkeen kera

Kommentit (0)