Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Karin Jensen KUVA Hanna Jensen

Olen saanut pashaluottoreseptin anopiltani. Tässä pashassa ei ole rusinoita eikä hedelmänpalasia.

Edesmennyt appiukkoni rakasti tätä pashaa ja tein sitä hänelle hänen viimeisinä vuosinaan. Hän söi silmät kiinni ja hymyili. Hän muistutti, että pasha kuuluu lausua "paaaasha". Jos teet pashan puisessa muotissa, muista liottaa muottia vedessä monta tuntia. Valuttamiseen tarvitset harsokangasta tai erityistä "cheese cloth -kangasta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Valmistusaika
30 min + 7 h valutus
Vaikeustaso
Helppo

Jensenin pasha

Ainekset

500
g
maitorahkaa
2
munankeltuaista
200
g
huoneenlämpöistä voita
200
g
sokeria
0,5
Dl
kermaa (vaahdota)
2
rkl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Yhdistä maitorahka ja kananmunan keltuaiset kulhossa.
  2. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Yhdistä seokset.
  3. Vispaa kermavaahto. Lisää seokseen mantelijauhe ja vailjasokeri sekä viimeiseksi varovasti kerma. Älä enää vispaa voimakkaasti.
  4. Vuoraa pashamuotti tai siivilä tai kahvinkeittimen suodatinosa harsolla ja lusikoi pashaseos siihen. Laita muotti tai siivilä syvän lautasen tai kulhon päälle, jotta neste voi valua pashasta. Anna nesteen valua ainakin 7 h.
  5. Ennen pashan tarjoamista kumoa se varovasti lautaselle.

Kommentit (2)

Sara Karppinen
Seuraa 
Liittynyt10.6.2014

Onko todella niin että kermaa tulee vain 0,5 dl?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Sveitsiläisen marengin tapaan valmistetut suklaiset marengit ovat koostumukseltaan ihanan tasaisia. Maltillinen lämpö jo vatkatessa ehkäisee marengin lässähtämistä, kun suklaa lisätään joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 isoa tai 15 pientä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamarengit

Ainekset

3
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria
30
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Aloita marengin valmistaminen erottelemalla valkuaiset keltuaisista puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Kulhoksi sopii metallinen tai lasinen kulho, joka kestää lämpöä.
  2. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri.

  3. Laita kattilaan hieman vettä. Kiehauta vesi. Aseta kulho kattilan päälle niin, että vesi ei koske kattilan pohjaa. Anna veden poreilla hiljalleen. Sekoita samalla valkuais-sokeriseosta ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on kädenlämpöä reilusti lämpimämpää. Tämä vie viitisen minuuttia.

  4. Nosta kulho pois vesihauteesta, kuivaa kulhon pohja ja kaada seos yleiskoneen kulhoon. Voit vatkata marengin myös sähkövatkaimella.

  5. Vatkaa seosta, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

  6. Sillä aikaa kun marenki vatkautuu, pilko suklaa puhtaaseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.

  7. Sekoita suklaa varovaisesti marengin joukkoon. Mitä vähemmän maltat sekoittaa, sitä tummemmat raidat saat aikaiseksi.

  8. Nostele marenkeja lusikalla leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisiksi keoiksi.

  9. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa parisen tuntia. Käännä uunin lämpö pois ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin kunnes ne ovat täysin jäähtyneitä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makeahkot kurpitsat sopivat jälkiruokaankin. Tässä kurpitsa maustetaan appelsiinilla ja kanelilla jouluiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu kurpitsa

Ainekset

600
g
kurpitsaa ilman kuorta
1
appelsiini
1
pss (500 g)
fariinisokeria
7
dl
vettä
4
kanelitankoa
1
dl
murskattuja pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
kondensoitua maitoa, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa paloiksi.
  2. Pese appelsiini hyvin. Leikkaa kuoren ohut oranssi kerros talteen. Purista mehu. Laita kuoriviipaleet ja mehu kattilaan veden, sokerin ja kanelitankojen kanssa. Kiehauta seos.
  3. Lisää kurpitsat kattilaan. Keitä miedohkolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  4. Ota kurpitsa pois kattilasta ja laita tarjoiluvadille. Kiehuta seosta kattilassa, kunnes se muuttuu siirappimaisen paksuksi. Huomioi, että siirappi muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
  5. Valuta siirappia kurpitsoille. Tarjoa kondensoidun maidon tai jäätelön kanssa. Ripottele päälle pähkinää ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 292 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Suklaa-pähkinälevite ja erilaiset dipattavat hedelmät, keksit ja karkit muodostavat herkkulaudan, jonka ymäpärillä käy kuhina!

Tänä vuonna pikkujouluissa tehdään erilaisia herkullisia lautoja. Syksyllä ihastuttiin butter boardiin, talvella siirrytään makeaan versioon eli chocolate boardiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkulauta eli sweet board

Ainekset

1
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
1
dl
keksitahnaa (esim. Biscoff)
50
g
valkosuklaata
1
rkl
vadelma- tai kirsikkahilloa
1
granaattiomena
LISÄKSI
hedelmiä, keksejä ja pipareita, suolatikkuja, minicroissantteja

Työvaiheet

  1. Levitä suklaa-pähkinälevite ja keksitahan veitsen avulla tai lusikan kuperalla puolella leikkuulaudalle, Suojaa lauta halutessasi leivinpaperilla.
  2. Sulata osa valkosuklaasta mikrossa ja pursota tahnojen päälle. Rouhi loput valkosuklaasta ja ripottele pinnalle. Lisää hillo pieninä nokareina.
  3. Irrota granaattiomenan siemenet ja ripotelle pinnalle.
  4. Lisää leikkulaudan reunoille hedelmäviipaleita, keksejä ja suolatikkuja, joilla voi kauhaista tahnatäytettä. 

Kommentit (0)