Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 326 keittokirjaan.
Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

"Ei enää yhteen liimautuneita spagettinauhoja", Michelin-kokki Jari Vesivalo lupaa ja lisää pastan kylmään veteen. Makoisan pekonispagetin lopputulokseen on myös pari muuta kikkaa. 

Michelin-palkitun Olo-ravintolan päällikkö Jari Vesivalo kokkaa henkilöstön lounaalla arkiselta kuulostavaa pekonispagettia. Mutta koska hän on tähtikokki, reseptissä on muutama yllätys.

Erikoisin niistä on se, että spagetti lisätään jo kylmään veteen. Tällä tempulla pasta pysyy irtonaisena eikä se liimaudu ärsyttävästi yhteen.

Toinen ruuan kikka on aloittaa pekonin käristäminen huoneenlämpöisellä pannulla. Silloin pekonin rasva irtoaa  kätevästi ja toimii pekonin paistorasvana.

Kolmas Jarin kikoista on tällä hetkellä kovin trendikäs: kaikkea pastan keitinvettä ei kaadetakaan viemäriin, vaan osa siitä otetaan talteen ja käytetään pastan kastikkeena. Suolainen ja tärkkelyspitoinen vesi kostuttaa pastan, eikä kermaa tai muuta kastiketta tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin pekonispagetti

Ainekset

100
g
pancettaa tai pekonia
500
g
spagettia
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
keltuainen
½
tl
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
sitruunamehua
lisäksi
100
g
pecorino-juustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi pancetta ja laita se huoneenlämpöiseen pannuun. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes rasva irtoaa. Siirrä pannu sivuun ja pidä lämpimänä.
  2. Laita spagetti isoon kattilaan ja lisää kylmää vettä, kunnes pasta peittyy. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja keitä kypsäksi. Valuta spagetti, ja säästä keitinvesi.
  3. Siirrä pancettapannu takaisin liedelle ja kääntele spagetti joukkoon. Lisää hiukan keitinvettä ja sekoita, kunnes suurin osa vedestä imeytyy pastaan. Spagetti saa jäädä kosteaksi. Siirrä pannu liedeltä ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Sekoita kananmuna, keltuainen ja loraus jäähtynyttä keitinvettä keskenään ja sekoita se kevyesti pastan joukkoon. Tarjoa pasta raastetun pecorinon kanssa.

Kommentit (8)

Vierailija

Resepti on ihan perinteinen spagetti carbonara. Ei mitään ihmeellistä siis.

Carbonara selätetty

Vähänkään pastaa tekevät ihmiset huomaa että tämä on aika perus pasta carbonara. Eroa lienee siinä että keitinvettä käytetään vähän enemmän ja kananmunia vähemmän.

Ja ihan vinkkinä, se pasta ei liimannu kyllä kun käyttää kunnon pastaa eikä perus markettisoagettia joka ei muutoinkaan tähän safkaan sovi.

Apicius

Hyvä perusresepti, italiassahan keitinvettä on käytetty suurustamiseen aikojen alusta. Täytyy kehaista Oloa, olen siellä syönyt elämäni parasta makaronilaatikkoa lounaalla. Reseptin saa kernaasti jakaa kuolevaisillekin ; )

Vierailija

Pasta keitetään siten, että veden kiehuessa lisätään suola ja heti perään pasta. Alussa kun hieman hämmentää, niin pasta ei juutu kiinni. Itse paistan pekonin kuumalla pannulla oliiviöljyssä.

Turtsa

Puhutaan pekonista, tarkoitetaan panchettaa kuten itse reseptissä kerrotaan. Pekonin ja panchetan ero on siinä, että panchetta-siivut ovat läpikuultavan ohuita, eivät mitään kolme millimetriä paksuja, joten niistä irtoaa hyvin vähän rasvaa pannuun. Tee sama HK:n pekonilla, kaloreita riittää melkolailla eri tavalla. Lisäksi kannattaa sisäistää se, ettei tämä ole ateria vaan välipala tai eturuoka, sillä annos sisältää lähes pelkästään rasvaa ja hiilihydraattia. Joku hiven proteiinia juustosta, munasta ja pekonista, muttei siinä mitassa että sillä olisi ravintoaineena mitään merkitystä. Proteiini on ruuassa se, joka pitää nälän poissa, ja siksi aterian tulisi sisältää sitä kunnollisen määrän, ei hippusia. Jos haluaa verensokeriin piikin, tällä se kyllä onnistuu, varmaan jaksaa taas painaa vartin keittiössä kun tällaisen välipalan kiskoo napaansa..

Vierailija

Italiassahan tuo panchetta tulee isona könttinä, josta itse leikataan siivuja. Siellähän tuo on todella rasvaista ja käytännössä pelkkää läskiä. Suomesta saatavasta panchettasta en ole kuullut.

Vierailija

Viisastelijoille tiedoksi, että aitoon italialaiseen pasta carbonaraan ei tule myöskään pancettaa vaan guancialea, suolattua sian poskea. Pekonispagetti olkoon pekonispagettia, mitä vikaa kun reseptiä ei carbonaraksi edes väitetä? 

Senza parole

Voi hyvänen aika, että ihan kylmään veteen pasta! Luulisi huippukokin tietävän, miten pasta oikeasti kuuluu keittää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

VesanKotiruoka on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.

Mifu on helppo ruoka-aines, josta tämän reseptin avulla teet nopeasti 4-hengen aterian.
Tähän ateriaan ei lisätä lainkaan mausteita!

Valio Mifu jauhis, joka vastaa n.400g jauhelihaa.
Kotimaista- laktoositon Juustokerma 250ml.
Rainbow Tomaattimurska 500g.
Uncle Ben’s Täysjyväriisi Boil-in-bag 2pussia.

Vihannekset lautaselle, kurkku yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
Paistoaika 15min + riisien kiehautus 10min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo_Mifu

Ainekset

250
g
Mifu Jauhis Original
250
Ml
Juustokerma
500
G
Tomaattimurska
2
Pussia
Täysjyväriisiä Boil-in-bag
Kasvikset lautaselle
1
Kpl
Kurkku
1
Kippo
Minitomaatteja
1
Nippu
Salaatinlehtiä

Työvaiheet

- Laita n.2l vettä kiehumaan.
- Aloita ruskistamalla Mifu kuumalla pannulla.
- Kun Mifu on saanut kauniinruskean värin, lisää tomaattimurska.
- Sekoita tomaattimurska Mifun kanssa ja anna hetken kuumentua.
- Sekoita kerma ja pienennä levy puolella esim 3-tasoon. Anna muhia.
- Lisää viimeistään nyt kiehuvaan veteen riisit.
- Pilko vihanneksia odotellessa.

- Kun kastike on hautunut riisien keittoajan, voi lieden sammuttaa.

- Pilko vihanneksia esim kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Leikkaa pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimi­lämmöllä ja paistaa raa­ka-aineet muutamassa erässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä katkarapuvokki

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
normaalikokoista paksoita tai 4 baby paksoita
1
kurkku
200
g
nuudeleita
400
g
isoja, kuorittuja katkarapuja
1
rkl
seesamiöljyä
1
ps (250 g)
soijapapuja (pakaste)
½
tl
suolaa
seesaminsiemeniä
½
ruukku
lehtipersiljaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vokkikastike
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puoli­kuun muotoisiksi viipaleiksi.
  2. Valmista wokkikastike. Mittaa kaikki ai­neet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljal­leen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
  4. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soi­japavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
  5. Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.

  6. Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele wokin joukkoon seesaminsieme­niä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän wokkikastikkeen kanssa

Kommentit (0)