Helsingin Sanomat on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaalipasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
1
pkt
ruusukaalia (350g)
80
g
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
voita
1
rkl
hunajaa tai siirappia
1/4
tl
suolaa
250
g
kotijuustoa

Työvaiheet

  1. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Huuhtele ruusukaalit ja poista niistä tarvittaessa uloimmat lehdet. Leikkaa kanta. Viipaloi ilmakuivatut kinkut. Nosta ruusukaalit reikäsiivilässä vesikattilan päälle. Sulje kannella ja höyrytä ruusukaaleja 4–5 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Paahda pinjansiemeniä pari minuuttia kuivalla kuumalla pannulla ja nosta lautaselle. Lisää pannulle voi ja ilmakuivatut kinkkuviipaleet. Paista noin 3 minuuttia, kunnes kinkku on rapeutunut.
  4. Mausta kiehuva vesi suolalla ja mittaa pastat kiehumaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Lisää pannulle kinkkuviipaleiden joukkoon ruusukaalit ja tarvittaessa öljyä tai voita. Mausta hunajalla ja suolalla. Paista muutama minuutti, kunnes ruusukaalien pinta on ruskistunut hieman.
  6. Lisää pannulle keitetty, valutettu pasta ja pinjansiemenet. Sekoita ja paista vielä pari minuuttia. Murustele joukkoon kotijuustoa.

Kommentit (2)

LilliN
Seuraa 
Liittynyt19.8.2014

Herkkua myös, kun lihan korvasi suppilovahveroilla.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Lilli, toimii muuten ihan varmasti. Sienet ovat vähän kuin vegemaailman pekoni, niillä saa helposti tosi maukkaan vivahteen melkein ruokaan kuin ruokaan.

Kannattaa muuten joskus kokeilla kotijuuston tilalla myös leipäjuustoa!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1359 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota helpotettu béchamel haltuun ja teet siitä jatkossa kaikenlaista moussakasta sienimuhennoksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä broilerilasagne

Ainekset

400
g
maustamattomia broilerisuikaleita
5
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1⁄2
(punainen) paprika
1⁄2
ruukkua basilikaa
1
prk
tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
1⁄2
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
8
dl
täysmaitoa
75
g
pehmeää voita
3⁄4
dl
vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 1⁄2
dl
raastettuja mietoja juustoja (esimerkiksi mozzarella)
50
g
vuohenjuustoa
1⁄2
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä
1⁄2
ruukkua basilikaa
mustapippuria
Päälle
noin 11⁄2
dl
raastettua voimakasta juustoa (esimerkiksi parmesaania)

Työvaiheet

  1. Valmista broilerikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja broilerinsuikaleita öljyssä isolla pannulla, kunnes broileri on kypsää.

  2. Hienonna paprika ja basilika joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet juustokastikkeen.

  3. Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna maito kattilassa ja sekoita suurus kuuman maidon joukkoon ja sekoita koko ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet ja sekoita, kunnes juusto sulaa.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  5. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan ensin broilerikastiketta, sitten valkokastiketta ja päällimmäiseksi lasagnelevyjä. Rouhi kerrosten väleihin mustapippuria ja ripottele hienonnettua basilikaa. Jätä juustokastiketta hieman sivuun niin, että sitä riittää vielä päällimmäisen lasagnelevykerroksen pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi vielä basilikaa ja lusikoi juustoraastetta.

  6. Paista lasagnea noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1359 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Täyteläisen kermaista, mutta vegaanista. Tässä supervuoassa loistavat lehtikaali ja puolukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + pähkinöiden liotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lehtikaalivuoka

Ainekset

1
ps (80 g)
cashew-pähkinöitä
dl
kasvikermaa
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (150 g)
lehtikaalia
1
(300 g)
purjo
4
rkl
tuoretta rosmariinia
4
rkl
kuivattua nokkosta
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
4
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Ota muutama pähkinä pussista sivuun ja laita loput pähkinät ja kerma kulhoon. Anna liota vähintään 1 tunti. Lisää 2 rkl öljyä ja soseuta.

  2. Huuhtele nokkoset ja laita ne kiehuvaan veteen 1–2 minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele.

  3. Hienonna kaalit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalia ja purjoa 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini ja nokkonen, siirappi ja suola.

  4. Laita kaalipaistos vuokaan, kaada joukkoon kermaseos, lisää puolukat ja sekoita. Laita loput pähkinät pinnalle. Paista vuokaa 180-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Sulatettu voi, pieni loraus tryffeliöljyä ja rosmariini yhdistyvät paahtuneen perunan kanssa täydellisesti. Mäiskypotut voi valmistaa myös tähteeksi jääneistä perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffeli-mäiskypotut

Ainekset

8
isohkoa perunaa, yleislajike
50
g
sulatettua voita
1
rkl
tryffeliöljyä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi. Perunan rakenne saa jäädä mieluummin hieman liian napakaksi kuin kypsyä hajoavaksi. Kaada vesi perunoista ja nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille. (Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.)
  2. Litistä perunoiden rakenne rikki varovasti perunasurvimella tai vaikka mittakannun pohjalla painamalla niin, että peruna jää vielä kokonaiseksi.

  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

  4. Sekoita sulatettu voi, tryffeliöljy ja hienonnettu rosmariini keskenään. Valele voiseosta perunoiden päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa maun mukaan.

  5. Paista perunoita uunin ylätasolla 15–20 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on ruskistunut rapeaksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Mascarponejuusto antaa muusille ihanan kermaisen maun ja notkean rakenteen. Makua täydentävät joukkoon raastettu pähkinäinen pecorinojuusto ja ripaus sitruunankuorta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouhea peruna-mascarponemuusi

Ainekset

1
kg
perunoita, yleisperunaa tai jauhoista lajiketta
1
prk (250 g)
mascarponea
50
g
voita
1
dl
raastettua pecorinoa tai gruyèreä
1
sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Kuori perunat, leikkaa lohkoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä perunoiden koosta riippuen noin 20 minuuttia.

  2. Kaada vesi pois perunoiden joukosta. Lisää mascarpone ja voi. Painele perunasurvimella kevyesti niin, että perunat soseutuvat. Älä painele liikaa, joukkoon saa jäädä kunnolla sattumia.

  3. Raasta pecorino ja hyvin pestyn sitruunan kuori, ja sekoita kauhalla perunamuusin joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele vielä halutessasi sulatetulla voilla.

Kommentit (0)