Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahvi ja hedelmät soseutetaan samaan herkulliseen aamusmoothieen. Pähkinäinen aamupiristäjä on täydellinen kiireiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + jäähdytys yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä kahvi-banaanismoothie

Ainekset

3
jäistä banaania
2
dl
hasselpähkinämaitoa
2
dl
kylmää vahvaa kahvia (vahvan kahvin ystävälle extraksi espressoshotti)
1/2
dl
(paahdettua) hasselpähkinärouhetta
1
tl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani jo edellisenä iltana. Pakasta. Keitä kahvi. Paahda hasselpähkinöitä kattilassa miedolla-keskivahvalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita kahvin kanssa ja laita yöksi jääkaappiin.
  2. Ennen nauttimista laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi.

Vinkki: Jos pidät ylellisestä ja silkkisestä suutuntumasta, siivilöi smoothie ennen tarjoilua.


     

Kommentit (1)

Vierailija

Ohjeessa lukee 3 banaania, tämän on pakko olla virhe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttävä ja herkullinen pataleipä on hämmästyttävän helppo tehdä. Muista kuitenkin käsitellä taikinaa hellästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen pataleipä

Ainekset

1
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
6
dl
(speltti) vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
2
dl
neljän viljan hiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä
5
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota kelmun alla yön yli.

  2. Kumoa taikina nuolijaa apuna käyttäen runsaasti jauhotetulle työalustalle. Taita taikina jauhotetuin käsin kaikista kulmista kertaalleen. Älä vaivaa! Käännä taitettu, ryppyinen puoli alaspäin ja peitä liinalla. Anna kohota 30 minuuttia.

  3. Lämmitä sillä aikaa uuni 225-asteiseksi ja laita kannellinen valurautapata uuniin kuumenemaan.

  4. Ota kuuma pata uunista ja nosta leipä siihen. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia ja vielä ilman kantta 15 minuuttia.

  5. Nosta kuuma leipä heti padasta ritilän tai leikkuulaudan päälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 280 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Halloween-aamiaisen hauskat oranssit croissantit muistuttavat ulkonäöltään pieniä kurpitsoja. Kurpitsan kantana on kanelitanko, joka napataan pois ennen haukkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Halloweenin kurpitsacroissantit

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissant-taikinaa (Danerolles)
Muotoiluun
uuninkestävää paistinarua
Pinnalle
1
kananmuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
Koristeluun
2–4
kanelitankoa
Tarjoiluun
keksitahnaa, suklaa-pähkinätahnaa tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Avaa taikinatölkki ja irrota taikinarulla työlaudalle. Leikkaa se neljään yhtä suureen palaan ja pyörittele taikinapalat käsin palloiksi. 
  2. Leikkaa paistinarusta neljä noin 30 sentin pituista pätkää. Kiedo narupätkä taikinapallon ympärille kevyesti kolme kertaa niin, että naru kietoo taikinapallon paketiksi (katso kuva). Älä kiristä narua liikaa. Solmi naru. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
  4. Riko kananmuna pieneen kulhoon. Vatkaa sen rakenne haarukalla tasaiseksi. Kaada sahrami kananmunan joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes sahrami on värjännyt kananmunan.
  5. Kasta narulla solmittu taikinapallo kananmunaan kunnolla molemmin puolin, jolloin se värjäytyy kokonaan. Nosta uunipellille. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  6. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin. Kypsennä croissanteja noin 17–20 minuuttia. Tarkkaile paistumista, jotta croissantit eivät pääse tummumaan liikaa.
  7. Nosta pelti uunista ja anna croissantien jäähtyä 10 minuuttia, jolloin voit koskea niihin käsin. Leikkaa naru saksilla katki ja irrota se huolellisesti croissantin ympäriltä. Tarkista, ettei narua jää croissantin uurteisiin. Lämpimästä croissantista naru irtoaa helpommin.
  8. Viimeistele croissantit. Jos kanelitangot ovat pitkiä, napsauta ne kahtia. Työnnä kanelitanko koristeeksi jokaisen croissantin keskelle, jolloin lopputulos muistuttaa pientä kurpitsaa.
  9. Tarjoa kurpitsacroissantit keksitahnan, suklaa-pähkinätahnan tai maapähkinävoin kanssa.

HUOM. Kanelitanko on tarkoitettu koristeeksi. Muistuta jokaista ruokailijaa poistamaan se ennen haukkaamista.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Lehtikaalisipsit ovat täällä taas, mutta entistä maukkaampina – kiitos kuumien sipsien päälle ripotellun parmesaanin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-lehtikaalisipsit

Ainekset

200
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
4
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi, mielellään kiertoilmatoiminnolle.

  2. Huuhtele lehtikaalit, ja leikkaa pois kova lehtiruoti. Revi lehdet suupaloiksi kulhoon. Lisää öljy ja suola, kääntele aineet keskenään.

  3. Levitä lehtikaalit kahdelle pellille leivinpaperien päälle. Paista noin 7 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapeita. Varo etteivät kaalien reunat pääse kärähtämään.

  4. Nosta pellit uunista ja ripottele saman tien juusto kaalien pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)