Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahvi ja hedelmät soseutetaan samaan herkulliseen aamusmoothieen. Pähkinäinen aamupiristäjä on täydellinen kiireiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + jäähdytys yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä kahvi-banaanismoothie

Ainekset

3
jäistä banaania
2
dl
hasselpähkinämaitoa
2
dl
kylmää vahvaa kahvia (vahvan kahvin ystävälle extraksi espressoshotti)
1/2
dl
(paahdettua) hasselpähkinärouhetta
1
tl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani jo edellisenä iltana. Pakasta. Keitä kahvi. Paahda hasselpähkinöitä kattilassa miedolla-keskivahvalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita kahvin kanssa ja laita yöksi jääkaappiin.
  2. Ennen nauttimista laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi.

Vinkki: Jos pidät ylellisestä ja silkkisestä suutuntumasta, siivilöi smoothie ennen tarjoilua.


     

Kommentit (1)

Vierailija

Ohjeessa lukee 3 banaania, tämän on pakko olla virhe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kahvivanukkaaseen tarvitaan vain espressoa, mantelimaitoa, chiansiemenia ja tuoreita marjoja. Jos haluat herkusta jälkiruokamaisemman, lisää joukkoon ripaus ruokokidesokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvi-chiansiemenvanukas

Ainekset

½
dl
vahvaa kahvia kylmänä (espresso)
3
dl
makeuttamatonta mantelimaitoa
¾
dl
chiansiemeniä
dl
karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja
(ripaus ruokosokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvi, mantelimaito ja chiansiemenet kannelliseen kulhoon ja sekoita. Anna turvota jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Sekoita vanukasta kerran noin tunnin turpoamisen jälkeen.
  2. Nauti vanukas tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkki! Jos haluat vanukkaan pinnalle cappuccinomaisen vaahdon kuten kuvassa, vaahdota tilkka kylmää mantelimaitoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tästä leivästä ei puutu makua: valkosipuli, parmesan-juusto ja lehtipersilja maustavat muhkean nyhtöleivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotukset 45 + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinyhtöleipä

Ainekset

dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
ripaus sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sämpyläjauhoja
50
g
pehmeää voita
Täyte
150
g
pehmeää voita
4
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
dl
parmesaania raasteena

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita kananmuna, suola ja sokeri joukkoon. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää voi alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Laita täytteen voi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Raasta parmesaani. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi.
  3. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä täyte levylle. Pyöritä tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla korvapuustien tapaan noin 2–3 cm:n paloiksi. Lado puustit vieriviereen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja anna kohota liinan alla ½ tuntia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kypsennä leipää uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Malja keväälle! Ihanat seljankukkadrinkit maistuvat terästettyinä tai alkoholittomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkadrinkki

Ainekset

2
dl
seljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
1
l
kivennäisvettä
1
dl
vodkaa
½
dl
sitruunamehua
Koristeeksi
1
luomusitruuna

Työvaiheet

  1. Viilennä mehutiiviste ja kivennäisvesi jääkaapissa.
  2. Mittaa juomat ja sitruunamehu kannuun ja sekoita.
  3. Jaa laseihin ohuet sitruunaviipaleet ja kaada juoma niiden päälle.

Vinkki! Jos haluat drinkistä alkoholittoman, se maistuu hyvin myös ilman vodkaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Laita vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limen kuori ja sitruunaruoho.
  3. Hauduta siirappia 30 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä siirappi jääkaapissa. Se säilyy hyvänä useita viikkoja.
  4. kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (0)