Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Paahda paprikoita uunissa ja surauta ne leipäsiivujen, yrttien ja pähkinöiden kanssa ihanaksi tahnaksi. Se sopii paitsi leivän päälle, myös pastan joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprika-leipätahna

Ainekset

3–4
paprikaa tai 2 paprikaa ja rasia kirsikkatomaatteja
2
leipäsiivua
1
dl
yrtinlehtiä (esim. persiljaa, lehtipersiljaa tai basilikaa)
1
dl
pähkinöitä (esim. cashew, säksänpähkinöitä tai manteleita)
½
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita paprikat ja tomaatit, jos käytät tomaatteja. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Levitä leivinpaperille uuninpellille. Paahda 30 minuuttia.
  2. Soseuta paprikat, leipä, yrtit, pähkinät, chilijauhe, hunaja ja suola.

Vinkki! Paprikatahnasta syntyy nopea pasta, kun sekoitat sen ja rasiallisen pinaattia kuuman pastan joukkoon.

Kommentit (1)

urmasto

Mökillä nuotiolla muurikkapannulla grillattu lihaa ja makkaroita. Heitän joukkoon pieneen rasvaan nuoria nokkosen varsia lehtineen. Hetken grillattua ne ovat rapeita ja hyvän makuisia sellaisenaan. Kiva lisä grilliruokailuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Näissä kasviksissa riittää makua ja rapsakkaa purutuntumaa kaikkien grilliruokien kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat marinoidut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
2
porkkanaa
15
sokeriherneenpalkoa
1
pienehkö suippopaprika
½
parsakaalia
½
kukkakaalia
MARINOINTILIEMI
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -seosta
1 ½
tl
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa marinointiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Pese kesäkurpitsa, herneenpalot, suippopaprika, parsakaali ja kukkakaali huolellisesti ja poista vaurioituneet osat veitsellä. Kuivaa kasviksia hieman keittiöpyyhkeellä.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa herneet vinottain kahteen palaan. Pilko parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi ja porkkanat sekä suippopaprika vinoviipaleiksi.
  4. Laita kasvikset kulhoon, kaada päälle jäähtynyt marinointiliemi. Sekoita varovasti isolla lusikalla, älä hajota kasviksia.
  5. Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Anna maistua yön ylitse tai vähintään 4 tuntia. Sekoita kasvikset hyvin ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tästä salaatista löytyy voikukkaa kahdella tavalla! Voikukan luonteikkaat lehdet silputaan salaattiin ja kirpeät kukat paistetaan tempurataikinan suojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + voikukkatempurat 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukkasalaatti

Ainekset

200
g
varhaiskaalia
½
tl
suolaa
10
voikukanlehteä
2
kiiviä
1
ruukku
vesikrassia
1
ruukku
rucolaa
½
ruukkua
tilliä
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kokojyväsinappia
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
20
voikukkatempuraa (ks. ohje alempaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Lisää suola ja puristele kaali käsin pehmeämmäksi.
  2. Huuhtele voikukanlehdet, poista keskiruoti ja hienonna lehdet. Kuori ja viipaloi kiivit. Irrota yrttien lehdet. Lisää salaatin aineet kaalin joukkoon.
  3. Yhdistä kulhossa kastikkeen aineet ja sekoita ne salaattiin. Jaa salaatti lautasille ja lisää voikukkatempurat juuri ennen tarjoilua.

Voikukkatempura

Ainekset

20
voikukan kukintoa
1
kananmuna
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
dl
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Ravistele kukat puhtaaksi, älä huuhtele.
  2. Vatkaa kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita maito, jauhot, leivinjauhe ja mausteet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole mittaria, kokeile öljyn lämpötilaa pienellä taikinanokareella. Jos öljy alkaa heti poreilla taikinanokareen ympärillä, öljy on tarpeeksi kuumaa.
  4. Dippaa kukinnot taikinassa ja valuta ylimääräinen taikina pois. Paista noin viisi kukintoa kerrallaan kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja tarjoa heti esimerkiksi salaatissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tacoissa piilee kaksi mehevää makuyllätystä: teriyakiselleri ja jalapeno-kaalisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöselleritacot

Ainekset

½
juuriselleri (1 l raastettuna)
4
rkl
öljyä
1
dl
teriyakikastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
savupaprikajauhetta
(1–2
rkl
vettä)
1
tl
suolaa
1
tl
tabascoa
LISÄKSI
8
pientä rieskaa
1
avokado
1
ruukku
lehtisalaattia
1
ruukku
korianteria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin jalapeno-punakaalisalaatti (ohje alla).

  2. Kuori selleri ja raasta se isolla terällä. Paista raastetta öljyssä isossa pannussa, kunnes se kuivuu, ruskistuu ja karamellisoituu, noin 10 minuuttia. Lisää teriyaki, tomaattipyree ja paprikajauhe ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jos paistos tuntuu kuivalta tai tarttuu pannuun, lisää vähän vettä. Mausta suolalla ja tabascolla.

  3. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmä. Lämmitä rieskat ja täytä ne nyhtösellerillä, kaalisalaatilla, avokadolla, salaatinlehdillä ja korianterilla. Viimeistele ranskankermalla.

Jalapeno-punakaalisalaatti

Ainekset

¼
punakaali
1
punasipuli
2
rkl
jalapenoa hienonnettuna (säilyke)
2
limetin mehu
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna jalapenot.

  2. Purista limetit kulhoon. Lisää sokeri, suola ja kaali. Puristele hetki, jotta kaali pehmenee ja maut sekoittuvat.

  3. Sekoita sipuli ja jalapenot salaattiin.

Kommentit (0)