Tämä ohje on ikiomani monen ohjeen ja kokeilun muunnos ja ihana lopputulos. Tämä syödään aina loppuun!
Piirakka onnistuu parhaiten tuoreista metsämustikoista, mutta pakastemustikoista kannattaa siivilöidä ylimääräinen neste pois, jotta saat kuohkean piiraan.
Mehevä mustikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Vaahdota rasva ja sokeri monitoimikoneessa tai vatkaimella. Lisää muna ja vatkaa hieman. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää seos kulhoon kevyesti sekoittaen. Voitele n. 20 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Työstä jauhoisin sormin taikina irtovuoan reunoille ja pohjaan. Valmista täyte ja sekoita aineet kevyesti vispilällä sekaisin. Kaada päälle tuoreet mustikat. Paista piirakka uunin keskiosassa 175C n. 40min.-1h riippuen uunistasi. Seuraa piirakan paistumista ja kokeile tikulla keskustan kypsyyttä.
                  
                  
Tintti, uunissa on! Teen vadelmista, koska ei ollut mustikoita. Ja laitoin pohjaan pikkuisen enemmän jauhoja kuin ohjeessa on. Jännityksellä odotan.
No kappas, hyvä kun huomasin, mites näitä ohjeita korjataan? Siitä ohjeesta puuttuu tavalliset vehnäjauhot eli 1 dl lisää jauhoja!!
Tintti, kun avaat oman keittokirjan ja sieltä muokattavan reseptin, niin sieltä pitäisi löytyä muokkaa reseptiä -nappi :)
Resepti on nyt korjattu! ;)