Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 321 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (7)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Spiide1 kyselee, mitä papuja reseptintekijä suosittelee. En tiedä, mutta itse laitoin isoja valkeita papuja. Ne ovat mielestäni hyvän makuisia ja ruokaisia. Tuli hyvää! Voisin ajatella laittavani papujen sijasta puy-linssejä.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Vielä papuvalinnasta: Borlottipavut olisivat minusta sopineet vielä paremmin mutta niitä ei sattunut olemaan kotona. Ne ovat mielestäni maukkaimpia. Netistä löytyy listoja joista käy ilmi mitkä pavut soveltuvat parhaiten esi salaatteihin ja pataruokiin, tai pihveihin.

Kokeillaan

Mistä perunagnoccheja saa? Kiersin monta kauppaa Hyvinkäällä, eikä yhdessäkään ollut niitä myynnissä. Tai en ainakaan löytänyt. Täytynee tehdä tavallisista.

Vierailija

Löytyy ihan Prismoista yms. Meidän Prismassa olivat siellä missä tuorepastat ovat, eli kylmähyllyssä. Einesosastolla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyeen pastaan yhdistetään ronskisti vihreää ja rutkasti proteiinirikasta broileria. Viimesilauksen maukkaalle pastalle antaa sitruunan kuori.

Vinkki! Suosi pastoissa täysjyvää, sillä se nostaa verensokeria hitaasti ja pitää kylläisenä pitkään. Täysjyväpasta sisältää myös huomattavasti enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin valkoinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä broileripasta

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
300
g
parsakaalia
2
kevätsipulia varsineen
2
tl
öljyä
1/2
sitruunan mehu ja kuori
1
ruukku
rucolaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
(2
rkl
siemensekoitusta)

Työvaiheet

  1. Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kevätsipulit. Ruskista fileet öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laske lämpöä ja lisää parsakaalit ja kevätsipulit pannulle. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja parsakaalit napakan kypsiä.
  4. Viipaloi fileet ja lisää pastan päälle. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja rucola.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pyöräytä uudet perunat peston sekaan ja nami, mikä helppo lisuke kesäiseen ruokapöytään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalipestoperunat

Ainekset

1 1/2
kg
uusia perunoita
100
g
lehtikaalia
2 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
manteleita
1/2
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä .
  2. Irrota lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Pehmennä 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä pannulla ronskisti käännelleen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa loppu öljy ja kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes pesto on tasaista. Kääntele perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipasta

Ainekset

150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
  3. Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.

KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)