
Helppoon gnocchivuokaan upotetaan kypsiä papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee maun.
Mozzarella-gnocchivuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
- Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
- Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.
Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?
Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?
Spiide1 kyselee, mitä papuja reseptintekijä suosittelee. En tiedä, mutta itse laitoin isoja valkeita papuja. Ne ovat mielestäni hyvän makuisia ja ruokaisia. Tuli hyvää! Voisin ajatella laittavani papujen sijasta puy-linssejä.
Vielä papuvalinnasta: Borlottipavut olisivat minusta sopineet vielä paremmin mutta niitä ei sattunut olemaan kotona. Ne ovat mielestäni maukkaimpia. Netistä löytyy listoja joista käy ilmi mitkä pavut soveltuvat parhaiten esi salaatteihin ja pataruokiin, tai pihveihin.
Esimerkiksi tässä on hyvä ja ytimekäs juttu pavuista: https://www.aamulehti.fi/a/24049013
Mistä perunagnoccheja saa? Kiersin monta kauppaa Hyvinkäällä, eikä yhdessäkään ollut niitä myynnissä. Tai en ainakaan löytänyt. Täytynee tehdä tavallisista.
Löytyy ihan Prismoista yms. Meidän Prismassa olivat siellä missä tuorepastat ovat, eli kylmähyllyssä. Einesosastolla
Alkutekstissä sanotaan, että ruokaan upotetaan purkki papuja, mutta reseptissä lukee 2 purkkia. Siis kumpi on oikein?
Kiitos huomiosta, reseptissä tieto on oikein eli teen korjauksen ingressiin. Pavuista: mitkä tahansa kypsät pavut sopivat tarkoitukseen.
Tästä tuli meidän perheen yksi suosikkiarkiruoka. Herkullista! Sopii lämmitettäväksi.
Tämä on NIIN parasta!!
Onko gnoccheja pakko esikypsentää, luulisi että kypsyvät tuossa ajassa uunissakin?
Hyvä huomio, jos valmistat oman vuokasi näin niin kerro kuinka onnistui :)
Tuli erinomaista ilman gnocchien keittämistä. 20 min pidin uunissa. Lisäsin keitinveden sijasta 1 dl kiehuvaa vettä
Mitä joku suosittelisi papujen tilalle?
Kiitos kysymyksestäsi, varmaankaan kikherneet eivät ole se vastaus mitä etsit? Ehkä jättäisin pavut vain pois ja lisäisin puolestaan kirsikkatomaattien ja mozzarellan osuutta :)
No ei kyllä mikään menestys ainakaan itseni tekemänä ollut.
Minkä kokoinen vuoka tässä on ollut käytössä?
Kahden litran vuoka saattaisi olla sopiva.
Laitoin vihreitä papuja ja gnocchien keittämisen & keitinveden lisäämisen sijaan laitoin nesteeksi 500 g paseerattua tomaattia (gnocchien pitää peittyä nesteeseen, jotta kypsyvät uunissa). Tästä tuli meidän perheen uusi lempiruoka - nopeaa, helppoa ja herkullista!
Onko viinisuositusta?
Pari kertaa soveltanut tätä, kokemukset seuraavat:
- gnoccheissa ei mitään eroa esikeittääkö vai ei, eli laiskana ihmisenä en jatkossa keitä.
- parmesaani pinnalle mozzarellan lisäksi erinomaista.
- aurinkokuivattujen tomaattien jämillä parempi kuin ilman.
Joka tapauksessa loistava, nopea ja herkullinen resepti, josta tuli saman tien vakiosettiä!
Tämä on ehdottomasti mun lemppari-gnocchiruoka ja todella simppeli tehdä. Itse tykkään laittaa vain yhden purkin papuja ja juustoahan ei voi ikinä olla liikaa ;)
Tiina Hautala
Perunagnocchit olivat liisterimäisiä muuten oli maukasta. Ehkä makaroni tai petuna parempi vaihtoehto. Lisäsin keltasipulia ja välimeren yrttisekoitusta mausteeksi.
Tämä oli ihanaa! Kelpasi myös teineille erinomaisesti. Heittämällä meni suosikkeihin mitä kasvisruokiin tulee. Noudatin muutoin ihan orjallisesti reseptiä, joskin suolaa lisäsin ja valkosipulia luiskahti ehkä pari ylimääräistä kynttä.