Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 675 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan kypsiä papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (24)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Spiide1 kyselee, mitä papuja reseptintekijä suosittelee. En tiedä, mutta itse laitoin isoja valkeita papuja. Ne ovat mielestäni hyvän makuisia ja ruokaisia. Tuli hyvää! Voisin ajatella laittavani papujen sijasta puy-linssejä.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Vielä papuvalinnasta: Borlottipavut olisivat minusta sopineet vielä paremmin mutta niitä ei sattunut olemaan kotona. Ne ovat mielestäni maukkaimpia. Netistä löytyy listoja joista käy ilmi mitkä pavut soveltuvat parhaiten esi salaatteihin ja pataruokiin, tai pihveihin.

Kokeillaan

Mistä perunagnoccheja saa? Kiersin monta kauppaa Hyvinkäällä, eikä yhdessäkään ollut niitä myynnissä. Tai en ainakaan löytänyt. Täytynee tehdä tavallisista.

Vierailija

Löytyy ihan Prismoista yms. Meidän Prismassa olivat siellä missä tuorepastat ovat, eli kylmähyllyssä. Einesosastolla

Vierailija

Alkutekstissä sanotaan, että ruokaan upotetaan purkki papuja, mutta reseptissä lukee 2 purkkia. Siis kumpi on oikein?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, reseptissä tieto on oikein eli teen korjauksen ingressiin. Pavuista: mitkä tahansa kypsät pavut sopivat tarkoitukseen.

Käyttäjä3402
Seuraa 
Liittynyt19.8.2017

Tästä tuli meidän perheen yksi suosikkiarkiruoka. Herkullista! Sopii lämmitettäväksi.

Vierailija

Tämä on NIIN parasta!!

Vierailija

Onko gnoccheja pakko esikypsentää, luulisi että kypsyvät tuossa ajassa uunissakin?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hyvä huomio, jos valmistat oman vuokasi näin niin kerro kuinka onnistui :)

Vierailija

Tuli erinomaista ilman gnocchien keittämistä. 20 min pidin uunissa. Lisäsin keitinveden sijasta 1 dl kiehuvaa vettä

Vierailija

Mitä joku suosittelisi papujen tilalle?

Näytä kaikki kommentit (24)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta karitsavartaat jo kotona. Nuotiolla grillaat ne muutamas­sa minuutissa. Lisukkeena maistuvat limettimaissit ja hernehummus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min (+ pakastus 2 t)
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat nuotiolla

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
¾
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Muotoile seoksesta 8 pöt­kylää puisien grillitikkujen ympärille. Säilytä vartaat jääkaapissa tai pakas­timessa. Esivalmistele limettimaissit ja tee hernehummus ennen lähtöä (ohjeet alla).
  2. Nuotiopaikalla grillaa (sulaneita) karitsavartaita hiilloksella pari minuut­tia, kunnes paistopinta on ruskistunut. Käännä sitten ympäri ja ruskista toinen puoli. Paista vartaat kypsiksi.
  3. Tarjoa vartaat grillattujen limetti­maissien ja hernehummuksen kanssa.

Limettimaissit

Ainekset

8
esikypsennettyä maissia
MARINADI
1
limetti
½
dl
hoisinkastiketta
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
LISÄKSI
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu kul­hoon. Lisää hoisin, hunaja ja soija. Se­koita tasaiseksi.
  2. Laita maissit vahvaan muovipussiin. Valuta marinadi päälle ja sulje pussi huolellisesti.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja chili keskenään ja pakkaa seos pieneen pussiin.
  4. Nuotiopaikalla valuta maissit pussin päällä ja paahda kuumalla hiilloksella usein käännellen, kunnes maissit ovat paahtuneita ja kuumia. Valele kastiket­ta maisseille pari kertaa paahtamisen aikana.
  5. Siirrä maissit lautasille ja ripottele siemen-chiliseos päälle.

Hernehummus

Ainekset

2
ps (à 200 g)
pakasteherneitä
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä suolaliemessä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
sitruunanmehua
1
valkosipulinkynsi
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
tl
suolaa
LISÄKSI
1–2
rkl
oliiviöljyä pinnalle

Työvaiheet

  1. Sulata herneet ja valuta kikherneet.
  2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
  3. Siirrä hummus tiiviiseen astiaan ja va­luta pinnalle ohut kerros oliiviöljyä hapet­tumisen estämiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Misomarinadiin upotettu lohi maistuu paistettuna ihanalta rapeiden kesäkasvisten seurassa. Voit käyttää kesäkasvisvokkiin mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Alkukesällä vokissa maistuvat parsat ja retiisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja kesäkasvisvokki

Ainekset

3
lohifileetä (yhteensä noin 450 g)
Misomarinadi
tl
(tummaa) misoa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
tl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Kesäkasvisvokki
1
sipulia
4
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150
g
vihreää parsaa
150
g
sokeriherneitä
1
ps (125 g)
retiisejä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita misomarinadin ainekset keskenään ja kääntele huolella lohifileisiin. Anna maustua puolisen tuntia.

  2. Valmistele sillä aikaa kasvisvokki. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele parsat ja viipaloi retiisit. (Puoli tarvittaessa isoimmat siitakesienet.)

  3. Paista lohifileet pannulla öljyssä kypsäksi 6–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeilevaa.

  4. Kuumenna öljy toisella paistinpannulla ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loput kasvikset ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita riisiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki misolohen kanssa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)