Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Munien ja soijapapujen yhdistelmä takaa hyvät proteiinit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu kasvisriisi tuplamunalla

Ainekset

2
porkkanaa
3
cm pala
purjosipulia
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
50
g
lehtikaalia
3
dl
keitettyä täysjyväriisiä
1
rkl
kalakastiketta
1
ps/250 g
pakastesoijapapuja (esim. Pirkka)
2 + 2
munaa
Lisäksi
aasialaista chilikastiketta (esim. Sriracha)
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna purjo, valkosipuli ja chili. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi kaali.
  2. Paista kasviksia tilkassa öljyä vokkipannulla noin 5 minuuttia. Lisää riisi, kalakastike ja jäiset soijapavut ja jatka paistamista vielä pari minuuttia tai kunnes pavut ovat kunnolla kuumentuneet.
  3. Kerää kasvis-riisiseos paistinlastalla vokkipannun reunoille. Lisää tilkka öljyä pannun keskelle ja riko siihen kaksi munaa. Paista munia noin minuuttia koko ajan lastalla sekoitellen niin että munien rakenne rikkoontuu suikalemaiseksi. Sekoita munat riisi-kasvisseokseen ja kerää seos taas pannun reunoille. Paista keskustassa vielä toiset kaksi munaa häränsilmiksi annosten päälle. Tarjoa paistetun kasvisriisin kanssa chilikastiketta.

Vinkki Syödäkö koko muna vai vain valkuainen tai keltuainen? Jos kolesterolin kanssa ei ole ongelmia, kannattaa syödä koko muna. Vaikka valkuainen on vähäkalorinen ja proteiinipitoinen, keltuaisesta löytyvät tärkeimmät ravintoaineet, kuten D- ja B-vitamiinit ja kivennäisaineet.

Kommentit (2)

Vierailija

Eikö osata tehdä maistuvaa ruokaa kun melkein joka ohjeessa on yksi tai useampi valkosipulin kynsi? Peittää muut maut alleen eli on epävarman kokin merkki.

mielenkiintoinen resepti

Valkosipulihan on hyvää ja vielä kaiken lisäksi terveellistä. Helppohan se on pois jättää, jos siitä ei pidä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yrttitarha tupsahti salaattiin! Tabboulehista inspiroitunut salaatti on raikas, kevyt ja tulvii yrttejä. Ruokakaura antaa kylläisyyden tunteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen kauratabbouleh

Ainekset

3
dl
ruokakauraa (esim. Fazer)
2
ruukkua lehtipersiljaa
2
ruukkua minttua
1
ruukku tilliä
3
luumutomaattia
2
avomaankurkkua
150
g
retiisejä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
iso sitruuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sumakkia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 minuuttia) ja anna sen vetäytyä kattilassa 10 minuuttia.

  2. Hienonna yrtit kulhoon. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Valuta kikherneet. Sekoita ainekset keskenään.

  3. Purista sitruunasta mehu. Sekoita se öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi.

  4. Sekoita kaura ja kastike salaattiin. Tarjoa rieskan tai pitaleipien kanssa.

Kommentit (0)