Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 163 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Täydelliset näppipalat juhliin: pienet lyttyperunat iki-ihanalla skagenröralla höystettynä! Jauhoiset puikulapotut sopivat pohjiksi parhaiten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 40 min perunoiden kypsentäminen

Lyttyperunat ja skagenröra

Ainekset

Lyttyperunat
1
kg
pieniä jauhoisia perunoita (esim. puikula)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Skagenröra
1
ps (350 g)
pieniä kuorittuja katkarapuja (pakaste)
1
pieni
punasipuli
1
prk (150 )
ranskankermaa (ei kevyttä)
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
tilliä ja hienonnettua punasipulia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin lyttyperunat. Pese perunat huolellisesti. Sekoita öljy, suola ja pippuri isossa kulhossa. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Nosta perunat uunista ja murskaa ne painamalla niitä kevyesti lusikalla tai haarukalla, jolloin keskelle muodostuu kuoppa. Sivele perunat vielä kevyesti öljyllä ja jatka paahtamista 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  3. Valmista skagenröra. Sulata ja valuta katkaravut. Puristele niistä siivilässä liika neste. Tämä on tärkeää, jotta täytteestä ei tule liian valuvaa.
  4. Kuori ja hienonna punasipuli.
  5. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri kulhossa. Lisää punasipuli ja katkaravut. Kääntele varovasti tasaiseksi.
  6. Annostele röra lyttyperunoiden päälle. Tarjoa juhlissa näppipaloina.

Kommentit (2)

Ulla
Seuraa 
Liittynyt21.11.2014

Miksi resepti ei tallennu omaan keittokirjaan, tulee teksti odota hetki mutta tallennusta ei tapahdu.

Riikkaliisa

Vesi herahtaa kielelle. Kokeiluun menee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kullanhohtoinen inkivääri-omenaglögi toivottaa vieraat tervetulleiksi joulunviettoon. Voit tarjota glögin alkoholittomana tai valkoviinillä terästettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-omenaglögi

Ainekset

2
l
omenamehua
4
cm:n
pala inkivääriä
2
kanelitankoa
½
rkl
kokonaisia maustepippureita
2
tl
kokonaisia neilikoita
(ruokosokeria)
(4 dl kuivaa valkoviiniä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna omenamehu kattilassa.
  2. Paloittele inkivääri. Lisää omenamehun joukkoon inkivääri, kanelitangot, pippurit ja neilikat.
  3. Hauduta glögiä kannen alla vähintään tunti. Maista ja lisää tarvittaessa ruokosokeria.
  4. Siivilöi glögi ja lisää halutessasi joukkoon valkoviini.

Kommentit (0)