Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaunis mureke on näyttävä pääruoka juhlapöytään. Arkena massan voi muotoilla pihveiksi ja paistaa pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

200
g
herkkusieniä
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
soijakastiketta
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
prk (230 g)
kypsiä mustia papuja
3
dl (n. 2 kpl)
punajuurta raastettuna
1
sipuli
tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pilko sienet pieniksi ja sekoita ne siementen, hiutaleiden ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja pavut siivilässä. Lisää ne sieniseokseen ja pyöräytä karkeaksi seokseksi.
  3. Pese ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita punajuuret ja sipuli kevyesti mureketaikinaan. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Peitä foliolla ja kypsennä toiset 30 minuuttia.
  4. Anna murekkeen jäähtyä, jotta sen rakenne tiivistyy. Lämmitä mureketta 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.

Kommentit (1)

EveliinaN

Hyvältä vaikuttaa, pohdin vain että onko auringonkukansiementen funktio ainoastaan sitoa massaa, voisiko ne korvata pellavansiemenillä? Niitä kun löytyisi kaapista ennestään :) Vai onko siementen laadulla maun puolesta merkitystä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 627 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.

Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Menemen-pannu

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
vihreää paprikaa
4
kevätsipulin vartta
2
tomaattia
1
ruukku minttua
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria
4
munaa
1
rkl
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuutti a niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet .
  3. Tee pannulle kasvisten sekaan nelj ä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 627 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?