Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaunis mureke on näyttävä pääruoka juhlapöytään. Arkena massan voi muotoilla pihveiksi ja paistaa pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

200
g
herkkusieniä
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
soijakastiketta
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
prk (230 g)
kypsiä mustia papuja
3
dl (n. 2 kpl)
punajuurta raastettuna
1
sipuli
tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pilko sienet pieniksi ja sekoita ne siementen, hiutaleiden ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja pavut siivilässä. Lisää ne sieniseokseen ja pyöräytä karkeaksi seokseksi.
  3. Pese ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita punajuuret ja sipuli kevyesti mureketaikinaan. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Peitä foliolla ja kypsennä toiset 30 minuuttia.
  4. Anna murekkeen jäähtyä, jotta sen rakenne tiivistyy. Lämmitä mureketta 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.

Kommentit (1)

EveliinaN

Hyvältä vaikuttaa, pohdin vain että onko auringonkukansiementen funktio ainoastaan sitoa massaa, voisiko ne korvata pellavansiemenillä? Niitä kun löytyisi kaapista ennestään :) Vai onko siementen laadulla maun puolesta merkitystä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)