Soppa365 on lisännyt 270 reseptiä.
Linkitetty 255 keittokirjaan.
OHJE Kaarina Korhonen KUVA Pia Ingberg

Suomen parhaiden muurinpohjalettujen ohje on peräisin letunpaiston Suomen mestarilta.

"Sain reseptin tädiltäni, joka oli voittanut letunpaiston Suomen mestaruuden Iisalmessa. Lapsuudessani letut paistettiin samassa muurissa, jossa pyykki keitettiin. Kun talven lakanat oli pesty, muuri putsattiin ja alkoi letunpaisto. Olihan se hommaa, kun piti kurkottaa muurin pohjalle", kertoo muurikkalettujen reseptin Soppa365:lle antanut Kaarina Korhonen.

Jos olet onnekas ja saat käsiisi juustomaitoa, voit jättää kananmunan pois lettutaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18-20 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Suomen parhaat muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
raaka- tai täysmaitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2 1/2
dl
ohrajauhoja
1
kananmuna
1/2
tl
hienoa merisuolaa
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Anna seoksen turvota viileässä 4-5 tuntia.
  2. Lisää muna ja suola taikinaan juuri ennen paistamista. Taikina ei saa olla liian sakeaa, koska silloin se ei leviä tarpeeksi ohuesti pannulle.
  3. Kuumenna muurikkapannu. Pane pannuun voita. Voin levittäminen on helpointa varpuvispilällä.
  4. Kaada 1 desilitra taikinaa pannun yläreunalle. Levitä taikina pannuun ohueksi, reikäiseksi kerrokseksi. Taikina tarttuu sopivan lämpimaan pannuun. Liian kuumassa taikina tarttuu liiaksi, kylmässä se valuu pannun keskiosaan.
  5. Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä.
  6. Käännä lettu ja paista vielä pieni hetki.
  7. Tarjoa lettu paperista sellaisenaan tai voilla siveltynä. Makeannälkäisille on hyvä varata kermavaahtoa ja hilloa.

Kommentit (1)

HelenK
Seuraa 
Liittynyt18.1.2015

Herkullista mökkiruokaa, vaikka kotona tekisi.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2063 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tiramisulta ideansa lainaava kakku syntyy vikkelästi! Pinot noir -liemeen pulahtaneet keksit ja luumut peitellään mascarponevaahdolla ja vuoka laitetaan uunin sijaan jääkaappiin tekeytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Viileä luumumisu

Ainekset

1/2
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250g)
mascarponea
1
dl
tomusokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
24
savoiardi-keksiä
PUNAVIINILUUMUT
8
luumua tai viikunaa
1
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
dl
hillosokeria
1/2
vaniljatanko
LISÄKSI
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Tee ensin punaviiniluumut. Kuutioi hedelmät. Mittaa punaviini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos. Lisää luumut ja anna porista miedolla lämmöllä noin minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko. Nosta luumut reikäkauhalla toiseen astiaan. Säästä liemi keksien kostutukseen.
  2. Raaputa vaniljatangon toisesta puolikkaasta siemenet puhtaaseen kulhoon. Lisää kerma ja vaahdota se. Sekoita mascarpone, sokeri ja appelsiininkuori kermavaahtoon.
  3. Kasta keksit kevyesti punaviiniliemeen. Kokoa jälkiruoka vuokaan laittamalla pohjalle kerros keksejä, sitten luumuja ja päälle mascarponeseosta. Tee kaksi kerrosta. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  4. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Koristele jälkiruoka pähkinärouheella.

Kommentit (1)

Kotimainen

Käyttäkää hyvät leipojat kotimaisia kaurakeksejä, ovat hyvän makuisia ja rasva on pehmeää, eli öljyllä leivottuja.

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.

Kun tekee mieli jotain hyvää nopeasti, niin tämä omenahyve on siihen tarkoitukseen juuri sopiva ja kun tekee kaksi annosta, niin riittää 4 henkilölle ja jos oikein hyvää haluaa tarjota, niin sitten vain lisäksi jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
10 mim + n. 2 min mikrossa
Vaikeustaso
Helppo

Helppo omenahyve mikrossa

Ainekset

2 - 3
kpl
hapahkoja omenia, koosta riipuen
0,5
tl
kanelia
2
tl
sokeria
Kauramuru:
1
dl
kaurahiutaleita/neljän viljan hiutaleita
1,5
rkl
fariinisokeria/sokeria
2
rkl
Keiju juoksevaa rasvaa tai muuta
1/4
tl
Pan suolaa/ripaus

Työvaiheet

Kuori omenat ja viipaloi sopivalle lautaselle, laita päälle kanelia ja sokeria. Tee sitten kauramuru pienessä astiassa.
Laita kaurahiutaleiden sekaan fariinisokeri, hiven suolaa ja juokseva rasva ja sekoita ne muruksi ja lisää omenien päälle. Laita se sitten mikroon 1 min. täysillä ja kokeile ovatko omenan siivut pehmenneet ja anna sitten olla vielä 40 sekunttia ja kokeile välillä ovatko omenan siivut sopivan pehmeitä, voit vielä antaa olla vähän aikaa mikrossa jos haluat. Tämä on hyvää näinkin, mutta jos haluaa herkutella, niin syö jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Jos haluat isomman määrän, kannattaa tehdä saman tien kaksi lautasellista, sen takia erikseen että valmistuvat tasaisesti mikrossa, muuten kuumeneminen voi olla epätasaista, tai sitten sekoittele niitä välillä, jos teet kerralla isomman annoksen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2063 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (5)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Riittääkö

Kuinka monelle kakusta riittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, piiras on aika riittoisa, joten siitä saa 12 tai 16 palaa. Lisään tiedon ohjeeseen!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2063 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)