Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 396 keittokirjaan.
OHJE Kaarina Korhonen KUVA Pia Ingberg

Suomen parhaiden muurinpohjalettujen ohje on peräisin letunpaiston Suomen mestarilta.

"Sain reseptin tädiltäni, joka oli voittanut letunpaiston Suomen mestaruuden Iisalmessa. Lapsuudessani letut paistettiin samassa muurissa, jossa pyykki keitettiin. Kun talven lakanat oli pesty, muuri putsattiin ja alkoi letunpaisto. Olihan se hommaa, kun piti kurkottaa muurin pohjalle", kertoo muurikkalettujen reseptin Soppa365:lle antanut Kaarina Korhonen.

Jos olet onnekas ja saat käsiisi juustomaitoa, voit jättää kananmunan pois lettutaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18-20 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Suomen parhaat muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
raaka- tai täysmaitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2 1/2
dl
ohrajauhoja
1
kananmuna
1/2
tl
hienoa merisuolaa
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Anna seoksen turvota viileässä 4-5 tuntia.
  2. Lisää muna ja suola taikinaan juuri ennen paistamista. Taikina ei saa olla liian sakeaa, koska silloin se ei leviä tarpeeksi ohuesti pannulle.
  3. Kuumenna muurikkapannu. Pane pannuun voita. Voin levittäminen on helpointa varpuvispilällä.
  4. Kaada 1 desilitra taikinaa pannun yläreunalle. Levitä taikina pannuun ohueksi, reikäiseksi kerrokseksi. Taikina tarttuu sopivan lämpimaan pannuun. Liian kuumassa taikina tarttuu liiaksi, kylmässä se valuu pannun keskiosaan.
  5. Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä.
  6. Käännä lettu ja paista vielä pieni hetki.
  7. Tarjoa lettu paperista sellaisenaan tai voilla siveltynä. Makeannälkäisille on hyvä varata kermavaahtoa ja hilloa.

Kommentit (1)

HelenK
Seuraa 
Liittynyt18.1.2015

Herkullista mökkiruokaa, vaikka kotona tekisi.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.