
Kurpitsan makeus sopii loistavasti pastakastikkeeseen. Soseen ansiosta et tarvitse kermaa kuin tilkkasen.
c
Kermainen kurpitsapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutioita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota valkosipulia kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kurpitsasose ja kerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman paksummaksi.
- Hienonna salvianlehdet. Raasta juusto. Lisää ne kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
Mitä ohjeessa tulee tuohon kerman jälkeiseen 5 -kohtaan?
Hei, kiitos huomiosta! Siitä on jostain syystä tippunut pari sanaa pois. Salvianlehdistä on kyse.
Tilkkanen kermaa = 2 dl. Kaipa se on jollekkin tilkkanen :D