Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 715 keittokirjaan.
Resepti: Yotam Ottolenghi (keittokirjasta Plenty)

Resepti on lontoolaisen keittiömestarin Yotam Ottolenghin Lähi-itä-henkisestä kasviskeittokirjasta Plenty.

Perunasalaatin maku on jumalainen: tuoreen mintun, valkosipulin, hyvän oliiviöljyn ja basilikan liitto. Tämän (hiukan reseptistä sovelletun) perunasalaatin juju on myös siinä, että perunoita murskataan kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuninkaallinen perunasalaatti (Ottolenghi)

Ainekset

2
dl
herneitä (tarvittaessa pieniä pakasteherneitä)
800
g
uusia perunoita (tai ruokaperunoita)
2
dl
basilikan lehtiä revittyinä
noin 1
dl
pinjansiemeniä tai pistaaseja (paahdettuna kevyesti pannussa ilman rasvaa)
1
dl
parmesaaniraastetta
2
valkosipulin kynttä murskattuna
2,5
dl
hyvälaatuista oliiviöljyä
0,5
tl
valkoviinietikkaa
kourallinen
tuoreita mintunlehtiä revittyinä
sormisuolaa ja mustapippuria
2
dl
persiljaa revittynä
2
keitettyä kananmunaa

Työvaiheet

  1. Tee esivalmistelut. Keitä kananmunat ja paahda pinjan- tai pistaasinsiemenet. Jos käytät jäisiä herneitä, kiehauta ne kertaalleen 30 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Pilko valkosipulin kynnet ja raasta parmesaani, jos et käytä valmista raastetta.
  2. Keitä perunat 15-20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät ala halkeilla.
  3. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, revi yrtit valmiiksi ja kuori kananmunat.
  4. Voit valita, surrautatko basilikasta, persiljasta, pähkinöistä, parmesaanista ja valkosipulista sauvasekoittimella peston vai sekoitatko ne vain keskenään tarjoilukulhon pohjalle. Tee tämä perunoiden kiehuessa.
  5. Valuta perunoiden keitinvesi pois ja halkaise perunat kahtia. Ne imevät itseensä makua parhaiten, kun ne ovat vielä kuumia. Laita perunat tarjoilukulhoon peston tai oliiviöljyn ja mausteiden päälle ja lisää mukaan myös herneet. Painele perunoita varovasti ja kääntele pesto/oliiviöljy ja mausteet perunoihin.
  6. Lisää vielä sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  7. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille. Koristele perunasalaatti vielä muutamalla yrtillä.

Kommentit (3)

Käyttäjä3487
Seuraa 
Liittynyt22.10.2014

Sovelsin hieman (ei basilikaa, vaan enemmän silolehtipersiljaa, ei pinjansiemeniä, vaan saksanpähkinöitä ja manteleita, ei kananmunaa), mutta toimi aivan loistavasti. Reseptin käyttömukavuuden kannalta voisi lisätä perunoiden kuorimisen ja viinietikan käyttötarkoituksen.

Hanna15
Seuraa 
Liittynyt14.8.2014

Kestääköhän salaatti valmistamisen jo edellisenä iltana?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Ainakin potut voi hyvin panna maustumaan pestoon jo edellisenä iltana. Herneet ja kananmunat kannattanee lisätä vasta ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät kauniin värisinä ja raikkaina :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödäheti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Makeat mansikat ja suolainen feta muodostavat mainion makuparin tässä kesäisessä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen mansikkasalaatti

Ainekset

2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
250
g
mansikoita
200
g
fetaa
¼
kurkku
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kalamataoliiveja
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Sekoita etikka, suola ja pippuri. Laita sipulit marinoitumaan seokseen 5 minuutiksi. Lisää öljy.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Laita tarjoiluvadille.
  3. Viipaloi mansikat. Murustele feta. Viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi tai viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nosta kaikki aineet pinaattipedille.
  4. Lisää sipulit kastikkeineen. Viimeistele salaatti oliiveilla ja pekaanipähkinöillä.
Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻