Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 455 keittokirjaan.
Resepti: Yotam Ottolenghi (keittokirjasta Plenty)

Resepti on lontoolaisen keittiömestarin Yotam Ottolenghin Lähi-itä-henkisestä kasviskeittokirjasta Plenty.

Perunasalaatin maku on jumalainen: tuoreen mintun, valkosipulin, hyvän oliiviöljyn ja basilikan liitto. Tämän (hiukan reseptistä sovelletun) perunasalaatin juju on myös siinä, että perunoita murskataan kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuninkaallinen perunasalaatti (Ottolenghi)

Ainekset

2
dl
herneitä (tarvittaessa pieniä pakasteherneitä)
800
g
uusia perunoita (tai ruokaperunoita)
2
dl
basilikan lehtiä revittyinä
noin 1
dl
pinjansiemeniä tai pistaaseja (paahdettuna kevyesti pannussa ilman rasvaa)
1
dl
parmesaaniraastetta
2
valkosipulin kynttä murskattuna
2,5
dl
hyvälaatuista oliiviöljyä
0,5
tl
valkoviinietikkaa
kourallinen
tuoreita mintunlehtiä revittyinä
sormisuolaa ja mustapippuria
2
dl
persiljaa revittynä
2
keitettyä kananmunaa

Työvaiheet

  1. Tee esivalmistelut. Keitä kananmunat ja paahda pinjan- tai pistaasinsiemenet. Jos käytät jäisiä herneitä, kiehauta ne kertaalleen 30 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Pilko valkosipulin kynnet ja raasta parmesaani, jos et käytä valmista raastetta.
  2. Keitä perunat 15-20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät ala halkeilla.
  3. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, revi yrtit valmiiksi ja kuori kananmunat.
  4. Voit valita, surrautatko basilikasta, persiljasta, pähkinöistä, parmesaanista ja valkosipulista sauvasekoittimella peston vai sekoitatko ne vain keskenään tarjoilukulhon pohjalle. Tee tämä perunoiden kiehuessa.
  5. Valuta perunoiden keitinvesi pois ja halkaise perunat kahtia. Ne imevät itseensä makua parhaiten, kun ne ovat vielä kuumia. Laita perunat tarjoilukulhoon peston tai oliiviöljyn ja mausteiden päälle ja lisää mukaan myös herneet. Painele perunoita varovasti ja kääntele pesto/oliiviöljy ja mausteet perunoihin.
  6. Lisää vielä sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  7. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille. Koristele perunasalaatti vielä muutamalla yrtillä.

Kommentit (3)

Käyttäjä3487
Seuraa 
Liittynyt22.10.2014

Sovelsin hieman (ei basilikaa, vaan enemmän silolehtipersiljaa, ei pinjansiemeniä, vaan saksanpähkinöitä ja manteleita, ei kananmunaa), mutta toimi aivan loistavasti. Reseptin käyttömukavuuden kannalta voisi lisätä perunoiden kuorimisen ja viinietikan käyttötarkoituksen.

Hanna15
Seuraa 
Liittynyt14.8.2014

Kestääköhän salaatti valmistamisen jo edellisenä iltana?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Ainakin potut voi hyvin panna maustumaan pestoon jo edellisenä iltana. Herneet ja kananmunat kannattanee lisätä vasta ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät kauniin värisinä ja raikkaina :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Karjala kohtaa Italian! Rypytä ruiskuoriin kantarellirisottoa ja pidä puolesi, sillä nämä herkut katoavat kuumina suoraan pelliltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kantarelli-ruispiiraat

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
kylmää vettä
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
TÄYTE
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
1
salottisipuli
4
dl
kantarelleja pilkottuina
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
risottoriisiä
½
dl
valkoviiniä
50
g
parmesaanijuustoa
25
g
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
50
g
voita sulatettuna
2
rkl
parmesaania lastuina
ketunleipiä tai tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Ota taikinaan tuleva voinokare huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää viini. Kun se on imeytynyt, lisää kauhallinen kasvislientä. Kypsennä sekoitellen lisäten lientä aina, kun edellinen annos on imeytynyt, yhteensä noin 15 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani ja lisää se risottoon yhdessä voin ja pippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämmössä piiraskuorien valmistamisen ajan.
  5. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola veteen. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
  6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ruisjauhojen avulla hyvin ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Säilytä pohjat liinan alla, etteivät ne kuivu ennen täyttämistä.
  7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä piiraspohjan keskelle noin 2 rkl risottoa niin että reunoilta jää noin 1 cm ilman täytettä. Rypytä reunat risoton päälle. Paista piiraita uunissa noin 10 minuuttia.
  8. Voitele piiraat voisulalla. Vuole päälle parmesaania ja viimeistele ketunleivillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 629 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tiesitkö, ettei kotimaista kvinoaa tarvitse keittää? Riittää kun liotat kvinoan, siivilöit ja paistat pannulla öljyssä mehevän irtonaiseksi. Pihvitomaatit saavat yrteillä ja sitruunalla maustetusta kvinoasta herkullisen täytteen.

Vinkki! Älä heitä tomaatin sisusta pois, vaan käytä se sosekeittoon tai pastakastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia + 15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoatomaatit

Ainekset

4
(à 250 g)
isoa pihvitomaattia
TÄYTE
3
dl
kotimaista luomukvinoaa
3
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
½
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½
dl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kvinoa siivilään. Huuhdo juoksevalla, kylmällä vedellä. Kumoa kvinoa kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna turvota 5–10 minuuttia ja valuta siivilässä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja pinjansiemenet. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle valutettu kvinoa. Paista keskilämmöllä käännellen 5 minuuttia, kunnes kvinoa muuttuu läpikuultavaksi. Nosta liedeltä.
  3. Sekoita kvinoan joukkoon kaprikset, sitruunamehu, tuoreyrtit, suola ja mustapippuri.
  4. Huuhdo tomaatit ja leikkaa niistä hatut talteen. Koverra tomaattien sisus pois pikkulusikalla. Nosta tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.
  5. Täytä tomaatit kvinoaseoksella kukkuroilleen. Nosta hatut päälle. Sivele hatut öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Naiset ja herrat, saammeko esitellä kauneimman ja herkullisimman alkupalan!  Burrata-sienibruschettat hurmaa syöjän kuin syöjän.

Huom! Burratajuustoa kannattaa kysyä juusto- ja herkkukaupoista. Jos et löydä sitä, valitse puhvelinmaidosta tehty mozzarella di bufala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Burrata-sienibruschettat

Ainekset

1
l
tatteja, suppilovahveroita tai portobelloja paloiteltuina
1/2
pieni
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rosmariininoksa
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
4
viipaletta
maalaisleipää
2
palloa (à 125 g)
burrata-juustoa
2
rkl
salaattisiemensekoitusta
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu ja lisää 1 rkl öljyä. Paista sieniä, sipulia ja rosmariinia muutama minuutti. Lisää voi ja anna seoksen lämmetä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella.
  2. Sipaise leipiin öljyä. Paahda ne rapeiksi toisella pannulla.
  3. Lusikoi sieniseosta ja revi burrataa leiville. Viimeistele ne siemenillä ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Paksu mutta ilmava fetavaahto on täydellinen pari grillatuille sienille! Pujottele sienet vuorotellen vartaisiin hedelmien ja kesäsipulien kanssa ja grillaa meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
Lisäksi
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje alhaalla)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje alhaalla).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 as-teeseen. Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
1/2
rkl
hunajaa
1
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.

Kommentit (0)