
Tässä marinadissa on ainekset grillikauden hitiksi! Miso antaa lihalle upean umamisen maun, ja samat aromit toistuvat myös koukuttavassa kastikkeessa. Raikkaan keveä miniversoista valmistettu salaatti sopii loistavasti tuhdin lihan kaveriksi.
Misomarinoitu flank steak, misokastike ja minisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita marinadin ainekset ja sivele liha marinadilla molemmin puolin. Säästä 1 1/2 ruokalusikallista marinadia kastiketta varten. Jätä liha maustumaan pakastepussiin jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista flank steak öljytyllä pannulla ensin kolmesta neljään minuuttia yhdeltä puolelta. Käännä liha ja paista kovalla lämmöllä kolmisen minuuttia. Laske lämpö ja paista noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 48–50 astetta. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
- Valmista kastike. Kuumenna marinadi, riisietikka ja soija pienessä kattilassa kiehuvaksi. Sammuta liesi ja vispaa joukkoon jääkaappikylmä voi nokareina, kunnes kastike on tasaista ja paksuhkoa. Säilytä huoneenlämmössä tarjoiluun saakka. Jos kastike ehtii hyytyä, notkista se nopeasti lämpimässä vesihauteessa samalla vispaten.
- Valmista minisalaatti. Kuori keltajuuri. Leikkaa ne ja retiisit ohuiksi viipaleiksi, sekoita miniversojen, lehtikaaliversojen ja vuonankaalin kanssa salaatiksi.
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin juuri ennen tarjoilua. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile salaatin kanssa.
VIINISUOSITUS
Peter Lehmann Portrait Shiraz loistaa naudan, karitsan ja muiden grillattujen lihojen kanssa, sillä tuhti ja tasapainoinen viini toimii hyvin vahvojen ja mausteistenkin makujen kanssa.
Peter Lehmann Portrait Shiraz 2016 on maultaan tumman aromikas ja yrttisen mausteinen. Australian lämpimästä ilmastosta nauttiva Shiraz-rypäle tuottaa intensiivisiä viinejä, joissa voi aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen viittaavia sävyjä.
Olen tehnyt tätä nyt neljä kertaa ja kastike on aina yhtä hyvää. Helppo ja varma ruoka myös vieraille tarjottavaksi