Soppa365 on lisännyt 293 reseptiä.
Linkitetty 241 keittokirjaan.
Soppa365

Lisää vaniljaa, inkivääriä, kanelia ja kookoshiutaleita taikinaan, niin proteiiniletut maistuvat banaanikakulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso annos
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banaanikakun makuiset proteiiniletut

Ainekset

1
banaani
2
kananmunaa
1 rkl
kookoshiutaleita
1/4 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa, vaniljaa, kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
2
rkl
öljyä
1/2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaani sauvasekoittimen kulhoon. Lisää munat, kookos, leivinjauhe ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Liian kuumassa pannussa letut palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi. Paista muutama pieni lettu tai pari isoa lettua. Levitä taikinaa pannussa niin, ettei letuista tule liian paksuja.
  3. Tarjoa esimerkiksi hillon tai turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Thea Reikko
Seuraa 
Liittynyt3.6.2014

Tämä toimii myös ihan ilman leivijauhetta ja hunajaa. Päällle kuningatar Pilttiä ja maustamatonta jugurttia. Herkullinen ja nopea aamiainen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki, kiitos Thea!

Ulla Veit
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

En ehtinyt maistamaan, 3-vuotias poikani söi kaikki 13 pikkulettua. Hyvin näyttivät maistuvan!

Pekka Lappalainen
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

Mistä tuossa tulee proteiini; munistako? Kannattaa kyllä lisätä jotain proteiinijauhetta, pysyy paremmin kasassa ja on muutenkin tuhtimpaa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Jep, perusletuissa proteiini tulee kananmunasta, jota taikinassa onkin noin puolet. Mutta hyvä vinkki lisätä proteiinijauhetta! Hamppuproteiini on yksi proteiinipitoisimmista, ja tällä hetkellä testissä on riisiproteiinijauhe, mutta sen melko voimakas maku ei välttämättä miellytä kaikkia.

Marika Lindström
Seuraa 
Liittynyt21.3.2015

Super goda! Alla mina killar gillade ; )
Tosi hyviä - pojat tykkäsi ; )

Käyttäjä10000
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Hyvää oli :) Tehtiin vähän muunneltu versio, eli korvattiin kookoshiutaleet suklaanmakuisella proteiinijauheella ja toimi hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3150 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Gordon Ramsay munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gordon Ramsayn munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
3
rkl
voita
1
rkl
ranskakermaa tai smetanaa
suolaa ja mustapippuria
(ruohosipulia)

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.

  2. Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.

  3. Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Samettisimman uunipuuron saat, kun valitset kokonaiset suurimot tai isot hiutaleet sekä täysrasvaisen maidon – äläkä unohda voita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + puuron kypsyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen kaurapuuro ja marja-taatelikompotti

Ainekset

2
dl
kokonaisia kaurasuurimoita (tai paksuja kaurahiutaleita, kuten Myllärin Kiireetön Kaurahiutale)
1
l
(rasvaista) mantelijuomaa (Barista)
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
MARJA-TAATELIKOMPOTTI
10
kivetöntä pehmeää taatelia
dl
vettä
400
g
erilaisia pakastemarjoja
rkl
sokeria
1
kanelitanko
(mintun lehtiä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

  2. Voitele vuoka tai pata ja mittaa kaurasuurimot, mantelijuoma ja suola vuokaan. Sekoita. Lusikoi voi nokareina päälle.

  3. Kypsennä kannen alla yön yli, noin 8 tuntia.

  4. Tee marja-taatelikompotti. Hienonna taatelit ja laita veden kanssa kattilaan. Keitä hetken aikaa, kunnes taatelit pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää (jäiset) marjat, sokeri ja kanelitanko ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua puuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös puuron pitäisi olla terveellistä.

Ihanan maukkaat leipäset sopivat, vaikka juhlatarjoiluun tai muuten syötäviksi. Kuivattu karpalo tekee niistä mehevät ja antavat kivan maun makeuttaen leipäsiä, vähän niin kuin mallaslimpussa siirappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 - 14 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-ruis-mallas-kauraleipäset (helppo nostatus)

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria, hiivan toimimiseksi
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
0,5
dl
mallasleipäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
3,5
dl
sämpylä-/vehnäjauhoja
1
dl
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

Mikron kestävään kulhoon laita kaurahiutaleet ja vesi. Lämmitä mikrossa 40 s.
Lisää siihen suola, sokeri ja kuivahiiva, sekoita. Lisää sekoitellen ja vähitellen muut jauhot, sekä karpalot.
Sekoita lusikalla hyvin, että taikinaan tulee sitkoa. Saa olla vähän löysää.

Laita uunin alaosaan ritilälle taikinakulh0 nousemaan ja leivinpaperi tai leivinliina kulhon päälle. Pidä
vähän aikaa uunissa lämpöä 50 asteessa ja ota uuni pois päältä. Anna taikinan nousta 30 min.

Tee sitten pellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kokkareita n. 12 - 14 kpl.
Ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoja ja muotoile kokkareet kahdella lusikalla, älä painele
liikaa niitä, että kohoavat hyvin. Mitä löysempi taikina sitä enemmän leviävät ja ovat ohuempia, mitä
enemmän on jauhoja taikinassa tulee sämpylän mallisia. Mutta tee näistä ainakin 2 cm korkeita ja
laita uuniin keskitasolle paistumaan 200 asteeseen nousevat vielä samalla. Paista n. 20 - 25 min tai niin kauan kunnes pohja on paistuneen ruskea ja leipänen on kevyt ja kumisee, kun kokeilet sitä.

Säilyvät hyvin pakasteessa, josta niitä voi ottaa ja lämmittää n. 15 s mikrossa. Säilyvät myös jääkaapissa jonkun aikaa ja kannattaa lämmittää mikrossa 10 s, niin maistuvat vielä tuoreilta, elleivät tule kaikki heti syödyksi.

Kommentit (0)