Soppa365 on lisännyt 270 reseptiä.
Linkitetty 240 keittokirjaan.
Soppa365

Lisää vaniljaa, inkivääriä, kanelia ja kookoshiutaleita taikinaan, niin proteiiniletut maistuvat banaanikakulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso annos
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banaanikakun makuiset proteiiniletut

Ainekset

1
banaani
2
kananmunaa
1 rkl
kookoshiutaleita
1/4 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa, vaniljaa, kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
2
rkl
öljyä
1/2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaani sauvasekoittimen kulhoon. Lisää munat, kookos, leivinjauhe ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Liian kuumassa pannussa letut palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi. Paista muutama pieni lettu tai pari isoa lettua. Levitä taikinaa pannussa niin, ettei letuista tule liian paksuja.
  3. Tarjoa esimerkiksi hillon tai turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Thea Reikko
Seuraa 
Liittynyt3.6.2014

Tämä toimii myös ihan ilman leivijauhetta ja hunajaa. Päällle kuningatar Pilttiä ja maustamatonta jugurttia. Herkullinen ja nopea aamiainen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki, kiitos Thea!

Ulla Veit
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

En ehtinyt maistamaan, 3-vuotias poikani söi kaikki 13 pikkulettua. Hyvin näyttivät maistuvan!

Pekka Lappalainen
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

Mistä tuossa tulee proteiini; munistako? Kannattaa kyllä lisätä jotain proteiinijauhetta, pysyy paremmin kasassa ja on muutenkin tuhtimpaa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Jep, perusletuissa proteiini tulee kananmunasta, jota taikinassa onkin noin puolet. Mutta hyvä vinkki lisätä proteiinijauhetta! Hamppuproteiini on yksi proteiinipitoisimmista, ja tällä hetkellä testissä on riisiproteiinijauhe, mutta sen melko voimakas maku ei välttämättä miellytä kaikkia.

Marika Lindström
Seuraa 
Liittynyt21.3.2015

Super goda! Alla mina killar gillade ; )
Tosi hyviä - pojat tykkäsi ; )

Käyttäjä10000
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Hyvää oli :) Tehtiin vähän muunneltu versio, eli korvattiin kookoshiutaleet suklaanmakuisella proteiinijauheella ja toimi hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakerma (täyteläisen paksua)
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 225 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 170 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta. Kokeile onko nesteen määrä sopivasti vähentynyt, ennen kuin otat pois vallan uunista. Sitten tarpeen mukaan voi antaa olla kauemmin tai nostaa uunin lämpötilaa, kunhan pinta ei liikaa pala ja tule liian kuivaa.

Kommentit (3)

Kerttu223

Tein ohjeen mukaan ja 45min ajassa jäi nesteet vuokaan.. juustoa tuli tuo määrä. Perunat olivat kevyesti keitettyjä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Unohditko laittaa 1 rkl vehnäjauhoja nesteeseen, se sitoo sitä.  Laitoitko pelkkää maitoa? Pitää olla kuohukermaa tai Planti kaurakermaa, neste on hävinnyt kun lakkaa sivuista kiehumasta eli kuplimasta ja voi kokeilla, että  ottaa hiukan vuoasta jotta näkee onko paljon nestettä, tai sitten vielä vähentää nesteen määrää, mutta sitten ei tarvitse keitetyistä perunoista tehtyä kinkkukiusausta pitää liian kauaa uunissa, minä pidän sen 40 - 45 min ja tarkistan onko paljon vielä nestettä, ei sekään ole kiva jos se on ihan kuivaa, kuin sekään että nestettä on liian paljon. Tietysti uunin lämpö vaikuttaa myös.  Sanoisin että kannattaa tarkistaa on kuinka paljon on vielä nestettä jäljellä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Planti Cooking Original on täyteläisen paksua kaurakermaa, josta ei jää liikaa nestettä ja jos on sekoittanut sen kanssa dl maitoa sekä  1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jos haluaa, uunin voi antaa olla 225 asteessa jos omassa uunissa on liian mieto lämpö ja laskea sitten vähitellen, mutta kun kokeilee onko neste hyvin imeytynyt ja sitä on sopivasti tai jos tykkää mehukkaammasta, niin tietää ottaa oikeaan aikaan pois uunista.  Minä olen tehnyt tätä kinkkukiusausta ja hyvää tulee joka kerta ja kaikki tykkäävät.

Me Naiset on lisännyt 1022 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström


Okonomiyaki on täydellinen pannukakun ja munakkaan yhdistelmä. Munakaslettu maistuu ihanalta teriyakimajoneesin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Okonomiyaki eli japanilainen munakaslettu

Ainekset

1/2
pkt (75 g)
pekonikuutioita
1
kananmuna
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
75
g
raastettua valkokaalia
1
kevätsipulin varsi
80
g
(sulatettuja) pakastekatkarapuja
1
rkl
öljyä
Päälle
1
kevätsipulin varsi
Teriyakimajoneesi
1
rkl
majoneesia
1
rkl
teriyakikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kuumenna. Paista keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä sivuun.
  2. Sekoita keskenään muna, jauhot ja vesi. Mausta. Raasta joukkoon kaali ja hienonna kevätsipuli. Lisää myös katkaravut ja pekoni.
  3. Lisää öljy pannulle ja kaada munakasmassa. Kypsennä 5 minuuttia keskilämmöllä. Käännä varovasti ja kypsennä toiset 5 minuuttia.
  4. Siirrä lautaselle ja hienonna päälle kevätsipulia. Yhdistä teriyakimajoneesin ainekset keskenään ja tarjoa munakasletun kanssa.

Kommentit (3)

Käyttäjä17116
Seuraa 
Liittynyt19.8.2019

Mitähän noilla paineilla oli tarkoitus tehdä ?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, hyvä huomio, ohje on nyt korjattu. Pekoni lisätään katkarapujen kanssa munakasmassaan. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Sinistä samettia! Mustikkavispipuuro on ehkä lempein herkku, mitä mustikoista voi tehdä. Rosmariinimaito antaa vispipuurolle metsäisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkavispipuuro ja rosmariinimaito

Ainekset

400
g
mustikoita
1
dl
ruokosokeria
n. 2
dl
vettä
1/2
dl
mannasuurimoita
Rosmariinimaito
1
rosmariininoksa
1
dl
maitoa
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä mustikoita ja sokeria kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes marjat mehustuvat. Siivilöi marjoista mehu talteen. Lisää mehuun vettä sen verran, että saat 5 dl mustikkalientä.
  2. Kiehauta mustikkaliemi kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia, sekoita useasti. Kaada puuro toiseen astiaan ja anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa, noin 2 tuntia.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Laita rosmariinimaidon ainekset kattilaan ja keitä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, vähintään 30 minuuttia. Poista rosmariininoksa. Tarjoa vispipuuro rosmariinimaidon ja mustikoiden kanssa.

Vinkki Soseuta mehustuneet mustikat, mausta ne ripauksella vaniljasokeria ja nauti jogurtin, hunajan ja pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)