Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 240 keittokirjaan.
Soppa365

Lisää vaniljaa, inkivääriä, kanelia ja kookoshiutaleita taikinaan, niin proteiiniletut maistuvat banaanikakulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso annos
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banaanikakun makuiset proteiiniletut

Ainekset

1
banaani
2
kananmunaa
1 rkl
kookoshiutaleita
1/4 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa, vaniljaa, kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
2
rkl
öljyä
1/2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaani sauvasekoittimen kulhoon. Lisää munat, kookos, leivinjauhe ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Liian kuumassa pannussa letut palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi. Paista muutama pieni lettu tai pari isoa lettua. Levitä taikinaa pannussa niin, ettei letuista tule liian paksuja.
  3. Tarjoa esimerkiksi hillon tai turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Thea Reikko
Seuraa 
Liittynyt3.6.2014

Tämä toimii myös ihan ilman leivijauhetta ja hunajaa. Päällle kuningatar Pilttiä ja maustamatonta jugurttia. Herkullinen ja nopea aamiainen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki, kiitos Thea!

Ulla Veit
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

En ehtinyt maistamaan, 3-vuotias poikani söi kaikki 13 pikkulettua. Hyvin näyttivät maistuvan!

Pekka Lappalainen
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

Mistä tuossa tulee proteiini; munistako? Kannattaa kyllä lisätä jotain proteiinijauhetta, pysyy paremmin kasassa ja on muutenkin tuhtimpaa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Jep, perusletuissa proteiini tulee kananmunasta, jota taikinassa onkin noin puolet. Mutta hyvä vinkki lisätä proteiinijauhetta! Hamppuproteiini on yksi proteiinipitoisimmista, ja tällä hetkellä testissä on riisiproteiinijauhe, mutta sen melko voimakas maku ei välttämättä miellytä kaikkia.

Marika Lindström
Seuraa 
Liittynyt21.3.2015

Super goda! Alla mina killar gillade ; )
Tosi hyviä - pojat tykkäsi ; )

Käyttäjä10000
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Hyvää oli :) Tehtiin vähän muunneltu versio, eli korvattiin kookoshiutaleet suklaanmakuisella proteiinijauheella ja toimi hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (2)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka, ikävä kyllä en osaa antaa tarkkaa aikaa hillon säilyvyydestä. Desinfioidussa lasipurkissa säilyy paremmin kuin esimerkiksi pakasterasiassa.

Riikka

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Lämminsavulohipiirakka saa uudet vaatteet, kun päälle kootaan avokadoa ja pikkelöityjä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min + pikkelöinti 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohi-avokadopiirakka

Ainekset

150
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
vettä
Täyte
150
g
lämminsavulohta
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
kermaviiliä
2
tl
piparjuuritahnaa (putkilosta)
Pikapikkelöidyt kasvikset
12
retiisiä
1
porkkana
1 1/2
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
Avokadosalaatti
1
avokado
1
ruukku
paksoita
6
shisonlehteä
2
rkl
kirjolohen mätiä
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
Lisäksi
n. 1
l
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Aloita kasvisten pikkelöinnillä. Viipaloi retiisit ja vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita nauhoja. Laita kasvikset kulhoon. Kiehauta vesi, sokeri, etikka ja suola. Anna jäähtyä hetki, kaada liemi kasvisten päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi voi, jauhot, suola ja siemenet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan (noin 20 x 20 cm tai Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Peitä taikinapohja leivinpaperilla ja kaada kuivat herneet painoksi. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista sitten painona olleet herneet.
  4. Tee täyte. Sekoita lohi, tuorejuusto, kermaviili ja piparjuuri tasaiseksi. (Voit tehdä piirakan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä lohitäyte jääkaapissa.)
  5. Levitä lohitäyte piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista. Valuta pikkelöidyt kasvikset siivilässä. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmäliha. Kokoa piirakan päälle paksoin ja shison lehtiä, avokadoviipaleita, pikkelöityjä kasviksia, mätiä ja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kuvittaja Sanna Mander söi lapsuudessaan Tukholmassa yrteillä maustettua munakasta. Nyt se on yksi hänen suosikkiruoistaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Persialainen uunimunakas

Ainekset

2
dl
lehtikaalia suikaloituna
1
ruukku
persiljaa
1
ruukku
tilliä
1
ruukku
korianteria
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
tl
leivinjauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
lisäksi
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
(murskattua valkosipulia)
granaattiomenansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suikaloi lehtikaali, hienonna yrtit ja kevätsipulit. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet munien joukkoon ja sekoita.
  2. Kaada seos pieneen voideltuun kakkuvuokaan (Ø 15 cm) ja paista noin 35 minuuttia, kunnes munakkaan pinta on hyytynyt. Peitä munakas foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
  3. Tarjoa munakas (valkosipulilla maustetun) jogurtin ja granaattiomenansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)