Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (2)

tollio

ohjeesta puuttuu että poista nahka ja sen alla keskellä oleva tummempi möhnä....se möhnä on juurikin se aine joka pilaa koko kala ruuat. Varsinkin jos säilyttää jääkaapissa valmista ruokaa, niin siihen tulee sellainen kusenhajuinen aromi. Sen takia esim. lapset ei tykää kalasta. 

Itse poistan aina sen tumman möhnän ennenkuin tarjolla laitan. Savulohistakin, joita talven ajaksi savustamme muutamia pakkaseen annospakkauksiin, poistetaan se tumma osa, tietysti. 

Kannattaa kokeilla sen poistoa sellaisten, joille ei kala maistu....saattaa olla hyvää seuraavalla kerralla.

Johanna Salovaara

Tuolla reseptillä päällinen liian kuiva, itse lisäsin sitruunemahua ja voisulaa. Paistoaika 15 min. ei riitä. Kannattaa mennä mittarilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kuohkeista haukikvenelleistä syntyy taivaallinen kalasoppa! Kun keität haukipyörykät eri liemessä ja lisäät ne keittoon vasta lopuksi, keiton liemi pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirkas haukipullakeitto

Ainekset

Haukikvenellit
800
g
jauhettua haukea
1
ruukku
tilliä
1
kananmuna
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua valkopippuria
4
dl
kuohukermaa
Keitto
600
g
kiinteitä perunoita
4
porkkanaa
2
l
kalalientä (fondista tai kuutiosta)
(suolaa)
1-2
dl
herneenversoja
2
kevätsipulinvartta
(150 g smetanaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin haukimureketaikina kvenellejä varten. Hienonna tilli. Laita jauhettu hauki, tilli, kananmuna, suola ja valkopippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita aineet koneen leikkuuterällä. Lisää jääkaappikylmä kerma ohuena nauhana kalaseokseen ja käytä konetta vain sen verran, että kerma sekoittuu. Laita seos jääkaappiin vetäytymään.
  2. Pese (ja kuori) perunat. Puolita ne tai paloittele neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta kalaliemi ja mausta se tarvittaessa suolalla. Keitä perunoita ja porkkanoita liemessä noin 12 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Kuumenna kvenellejä varten keitinvettä keskikokoisessa kattilassa ja mausta vesi suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Ota ruokalusikkaan noin pingispallon kokoinen määrä haukiseosta. Kostuta toinen lusikka kylmään veteen ja pyörittele seoksesta kahdella lusikalla soikea kvenelli. Tipauta se lusikasta kiehuvaan suolaveteen. Kypsennä 3–4 kvenelliä kerrallaan, noin 2 minuuttia, ja nosta reikäkauhalla pois liemestä.
  4. Lisää kypsät kvenellit keittoon juuri ennen tarjoamista. Jaa annokset kulhoihin ja lisää niihin herneenversoja ja hienonnettua kevätsipulinvartta. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.

Vinkki! Haukipullat voi pakastaa, joten keitä niitä samalla seuraavaan soppaan.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)