Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2160 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja hienonna leikkuuterällä noin 2 minuuttia, kunnes saat aineksista tahmean taikinan. Voit valmistaa taikinan myös sauvasekoittimella, mikäli se on riittävän tehokas hienontamaan hiutaleet.
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Kiehauta kookosmaito, nosta liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  4. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  5. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (10)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Riittääkö

Kuinka monelle kakusta riittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, piiras on aika riittoisa, joten siitä saa 12 tai 16 palaa. Lisään tiedon ohjeeseen!

Skinkka

Sanoisin että 4- 5 hklölle piiras riittää jos on 22cm vuokalle. Että 16 hklölle? Sehän on maistiainen se viipale ei näkyiskään!!

Vierailija

Millä vaivata taikinaa, jos ei omista monitoimikonetta? Käykö sähkövatkain?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Välineestä: sähkövatkain ei hienonna kookoshiutaleita, mikä tässä olisi tarkoitus. Jos monitoimikonetta tai tehosekoitinta ei ole, tehokas sauvasekoitinkin voi toimia.

Määrästä: ehkä tosiaan heitin annosarvion liian ylös. Piiras on kuitenkin aika riittoisa, koska täyte on tuhdin suklainen. Laitan hyvin väljällä annosvälillä, niin jokainen voi arvioida oman makunsa mukaan! :)

Harmittaa

Ehkä ohjeeseen voisi lisä tuon sauvasekoitin vaihtoehdon.. nyt tuossa lukee sekoita, ja siitä ei kyllä käy ilmi, että hiutaleiden on tarkoitus hienontua. Nimimerkillä sekoitin kun lukee sekoittaa eikä esim omassa monitoimikoneessa ole edes terää vaan vain sekoitin.....

Osaatko veikata miksi täyte alkaa jäähtyessään ”erottua”? Liian tumma suklaa? Ohjeen mukaan tehty, ja oli lämpimänä hyvännäköistä mutta rasva erottuu jäähtyessä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi. Reseptin laatijan mukaan suklaan "erottuminen" on mahdollista, jos suklaa on erittäin tummaa tai jos sen jättää kiehumaan kookosmaitoon liian pitkäksi aikaa eikä siirrä kattilaa pois liedeltä. Tällä menetelmällä, jossa suklaa vain liuotetaan kuumaan kookosmaitoon, ei reseptin laatijalla ole vielä erottumista tapahtunut.

Lisään ohjeeseen tiedon sauvasekoittimesta ja myös maininnan monitoimikoneen leikkuuterästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Murskatuista täytekekseistä, ranskankermasta, kermasta ja tuorejuustosta valmistuu todella herkullinen kakku varsin nopeasti. Vain hyytymisen odotteluun tarvitaan malttia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Oreokruunu

Ainekset

Pohja
50
g
voita
200
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
Täyte
150
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
3
liivatelehteä
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
300
g
ranskankermaa
3
dl
kuohukermaa
3
rkl
maitoa
Koristeluun
1
dl
kuohukermaa
10
oreokeksiä (tai muita vastaavia täytekeksejä)

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistaminen asettelemalla leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen malliset palat myös vuoan reunoille. Näin hyytynyt kakku on helpompi irrottaa vuoasta.
  2. Hienonna keksit joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai esimerkiksi perunansurvinta apuna käyttäen.
  3. Sulata voi ja lisää keksimurut voin sekaan. Sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  4. Valmista täyte rikkomalla keksit reiluksi murskaksi käsin. Jätä odottamaan.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  6. Laita tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon ranskankerma.
  7. Jatka vatkaamista ja kaada samalla kuohukerma tuorejuusto-ranskankermaseoksen joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
  8. Kuumenna maito kattilassa. Purista liivatteista vesi pois. Kulhossa olleen veden voit nyt kaataa pois, et tarvitse sitä enää. Lisää liivatteet maidon joukkoon. Sekoita hyvin. Kun liivate on kokonaan sulanut, kaada maito vähitellen juustokakkumassan joukkoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
  9. Sekoita lopuksi keksimurut juustokakkumassan joukkoon.
  10. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja peitä kelmulla. Aseta jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.
  11. Ennen tarjoilua vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pursota kakun päälle 10 palloa ja aseta jokaisen pallon päälle keksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Pienet rahkamunkit dipataan keltaiseen suklaaseen, koristellaan strösselein ja tökätään tikkuun suloisiksi tikkareiksi. Munkit valmistuvat nopeasti, sillä taikina kohotetaan leivinjauheen avulla.

Voit ostaa candy melts -nappeja sekä tikkaritikkuja leivonnan verkkokaupoista.

Paistamisesta yli jäävän rypsiöljyn voi jäähdyttää ja käyttää uudelleen viikon kuluessa. Säilytä jäähdytetty öljy jääkaapissa tiiviissä astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rahkamunkkitikkarit

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
muna
1
dl
sokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
dl
venhäjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
50
g
voita sulatettuna
Kypsentämiseen
1
l
rypsiöljyä
Koristeluun
sokeria, keltaisia candy melts -nappeja tai valkosuklaata, keltaisia strösseleitä, tikkaritikkuja

Työvaiheet

  1. Valmista ensin munkkitaikina. Sekoita maitorahka, kananmuna ja sokeri keskenään. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuoren pintakerros raastimen pienikoloisella terällä. Sekoita raaste rahka-muna-sokeriseoksen joukkoon.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma. Kaada ne rahkaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Lisää viimeisenä joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Nostele taikinasta lusikalla noin 20 palaa kevyesti voidellun leivinpaperin päälle. Pyöräytä paloista pallot jauhotetuin käsin.
  5. Lämmitä rypsiöljy kattilassa 180-asteiseksi. (Muista varovaisuus uppopaistamisessa: Pidä kattilankansi lähellä. Jos öljy kuumenee liikaa, se voi leimahtaa. Silloin se on tukahdutettava kannella, vettä ei saa käyttää.)
  6. Uppopaista munkkeja neljä kerrallaan, noin neljän minuutin ajan.
  7. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja pyöräytä ne lämpiminä sokerissa.
  8. Kun munkit ovat hieman jäähtyneet, sulata candy melts -napit. Voit käyttää myös valkosuklaata.
  9. Dippaa munkin toinen pääty sulatettuun candy meltsiin, ripottele päälle hieman strösseliä ja paina tikku kiinni munkkiin.

Kommentit (0)

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tahini ja kookosöljy tuovat ihanaa makua ja rapeutta perusvohveleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
5 min + paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-vohvelit

Ainekset

1
ps
ohukaislettujauhetta
noin 6
dl
(kasvi)maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)
3
rkl
tahinia
2
rkl
kookosöljyä
Lisäksi
kauravispiä, marjoja, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhe ja neste keskenään pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa vesi kasvimaidolla ja käytä hieman enemmän nestettä. Sulata tahini ja kookosöljy paistinpannulla ja lisää taikinaan.
  2. Paista voissa tai öljyssä kullanruskeita vohveleita (tai lettuja).
  3. Tarjoa kauravaahdon, seesaminsiementen ja vadelmien kanssa.

Kommentit (0)