Hanna Jensen_2 on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 503 keittokirjaan.
OHJE Me Naiset KUVA Hanna Jensen

Olen tehnyt tällä ohjeella amerikkalaisia pannukakkuja sunnuntaisin ainakin kymmenen vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalaiset pannukakut

Ainekset

2
dl
jauhoja
1
tl
(intiaani)sokeria
1/2
tl
suolaa
3/4
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1
muna
2,5
dl
piimää
2
rkl
voisulaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  3. Vatkaa muna ja lisää siihen piimä ja voisula.
  4. Yhdistä varovasti kuivat aineet ja piimäseos ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla lusikalla nostettavan paksua.
  5. Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa tai lettupannussa ja käännä siinä vaiheessa, kun taikinan pintaan alkaa tulla kuplia.
  6. Huom! Voit laittaa aivan loppuvaiheessa taikinaan myös mustikoita. Kääntele silloin varovasti, jotta mustikat eivät mene rikki.

Kommentit (4)

Janne Toivola
Seuraa 
Liittynyt12.5.2014

Vaikuttaa hyvältä, pitääpä testata!

Käyttäjä11777
Seuraa 
Liittynyt23.7.2018

me on tehty näitä jo yli 50 vuotta  sitten eka kerran  sanottiin "räyskiksi"    eli ei mitään uutta meille !! ihan ok !!

Hipsteri

Ihan huippu jenkki pannari resepti - oon laittanu tän talteen enkä käytä enää muuta! Piimän puuttuessa korvannut sen seoksella puolet maitoa ja puolet turkkilaista jugurttia, hyvin toimi!

kiitos reseptistä

Todella hyvä ja helppo resepti. Teen aina tällä ja piimän voi todella korvata jugurtilla, rahkalla kermalla tai maidolla ohennettuna. Ajattelin jopa vichy-rahka  seosta mutta kun vichyä ei sattunut olemaan niin täytyi luopua. Joskus vielä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mansikat makeuttavat karviaisvispipuuron, jossa maistuu myös tuore sitruunamelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-karviaisvispipuuro

Ainekset

2
dl
tuoreita mansikoita
2
dl
karviaisia
½
ruukku sitruunamelissaa
1
l
vettä
dl
mannasuurimoita
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Perkaa ja lohko mansikat kattilaan. Lisää karviaiset, sitruunamelissa ja 2 dl vettä. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu.

  2. Laita siivilä kulhon päälle ja kaada seos siivilään. Painele marjoja siivilää vasten, kunnes kaikki mehu on irronnut.

  3. Kuumenna 8 dl vettä ja siivilään jäänyt marjasose kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri ja suola. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

  4. Jäähdytä puurokattila kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Soseutetut mansikat värjäävät rahkan hennon punaiseksi. Marengit tuovat rakennetta ja tuore minttu mukavaa raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -mansikkarahka

Ainekset

1
l
tuoreita mansikoita
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
tlk (250 g)
maitorahkaa
½
dl
sokeria
12
marenkia
1–2
oksaa tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Perkaa mansikat. Soseuta puolet mansikoista survimella tai sauvasekoittimella. Viipaloi loput.

  2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja soseutetut mansikat. Mausta sokerilla.

  3. Kokoa annokset jälkiruokakulhoihin. Laita pohjalle rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita. Murenna kulhoihin marenkeja ja toista kerrokset, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Koristele mintulla.

Kommentit (0)