Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 626 keittokirjaan.
OHJE Natalia Tolmatsova KUVA Päivi Ristell

Nepalilaisravintoloiden suosikki syntyy myös lähikaupan aineksista, simppelisti valmistettuna ja vähällä tiskillä.

Mausteinen butter chicken vaatii kaveriksi ruokajuoman, joka kestää mausteita. Keskitäyteläinen islantilaisolut Einstök White Ale (3,69e/0,33 l), sopii ruuan makumaailmaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo butter chicken

Ainekset

350
g
broilerin ohuita filee-leikkeitä
1+1
rkl
voita
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punaista chiliä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
garam masalaa
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kuohukermaa
Lisäksi
riisiä tai naanleipää

Työvaiheet

  1. Jos tarjoat ruuan kanssa riisiä, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista fileet voissa pannussa kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pois pannusta ja kuutioi isoiksi paloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pannussa muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja kuivat mausteet. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kypsät broilerinpalat, kerma, kuumenna ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (7)

Vierailija

Tämä ei ole lähelläkään oikeaa ohjetta. Kastiketta keitetään maidossa / kermassa 5-7h jossa on pilkottuja tomaatteja.

Thai/Fin

Ensimmäistä kertaa on sanottava, että lähelle meni ei ihan nappiin, mutta hyvä suoritus reseptissä ei ole mitään vikaa suomalaiseen makuun vaikka hiukan puutteita on...vielä kerran..ensimmäisen kerran joudun antamaan hyväksytyn arvosanan täällä julkaistulle reseptille jonka olen lukenut.

Kulkija

Tällä ei ole kyllä kauhesti tekemistä Butter Chikenin kanssa.

Kanasta kannattaa käyttää paistia, sitä marinoidaan 10-14tuntia jugurtti/mausteet

Tomaattia ja sipulia tulee "kastikkeeseen" ja oikeasti mausteita joita tässä ei edes mainita.

Marinoinnin jälkeen tekemiseen menee noin 30-40. Kanaa ei hauduteta varsinkaan filettä tai rintaa josta tulee sitkeä.

Vierailija

Hieno ohje ja kuten otsikossa mainitaan "helppo". Hifistellä voi viikonloppuna jos haluaa tehdä "oikein", mutta tämä taipuu hienoksi arkiruoaksi. Kiitos!

Hampi

Hyvä ohje, tein vegeversiona.

Vierailija

Garam Masala lisätään aina ruuanlaiton loppuvaiheessa, sitä ei koskaan hauduteta ruuassa pitkään.

Tämän ohjeen sain jokaiselta ruuanlaittajalta, kokilta, emännältä ja kauppiaalta jonka kanssa puhuin ruuanlaitosta niinä vuosina kun asuin Intiassa ja Nepalissa.
 

Vierailija

Oikein mainio ja otsikon mukainen, helposti tehtävä ruoka. Koko perhe tykkäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Supermehevässä herkkuburgerissa pankojauhoilla rapsakoitettu broileri saa seurakseen Italian makuja, kuten aurinkokuivattua tomaattia ja ihana parmesaanimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Italoburgerit

Ainekset

6
broilerin ohutfileetä
4
rkl
pestoa
1
kananmuna
dl
pankojauhoja
paistamiseen noin 1
dl
öljyä
LISÄKSI
125
g
mozzarellaa
12
viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
6
hampurilaissämpylää
½
ruukkua tuoretta basilikaa
PARMESAANIMAJONEESI
25
g
raastettua parmesaania
¾
dl
majoneesia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Tee parmesaanimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Sivele broilerin ohutfileet pestolla molemmin puolin. Mittaa lautaselle kanan- muna ja riko sen rakenne, mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta fileet ensin kananmunaan ja sen jälkeen pankojauhoihin.

  2. Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannulla. Paista fileitä (erissä) noin 4 minuuttia per puoli, kunnes fileet ovat kypsiä ja kullanruskeita.

  3. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.

  4. Viipaloi mozzarella, valuta aurinkokuivatut tomaatit. Lämmitä sämpylät. Voitele molemmat puolikkaat parmesaani-majoneesilla. Täytä broilerilla, mozzarellalla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikan lehdillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Harissavinegretti tuo koukuttavaa potkua lämpimään kanasalaattiin. Seesaminsiemenillä kuorrutettu feta yhdistää ihanasti rapean pinnan ja sulavan pehmeän sisuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kana-kasvissalaatti, seesamifetaa ja harissavinegretti

Ainekset

300
g
broilerin rinta- tai sisäfileetä
2
(eri väristä) paprikaa
1
kesäkurpitsa
200
g
vihreää parsaa
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Seesamifeta
300
g
fetaa
3
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
100
g
lehtikaalisuikaleita
Harissavinegretti
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
harissaa
1
rkl
hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele broileri, paprikat ja kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi.

  2. Napsauta parsoista kovat päät ja kuori tarvittaessa, leikkaa isoiksi suupaloiksi.

  3. Yhdistä öljy, suola ja pippuri ja kääntele aineksiin huolellisesti. Levitä väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Leikkaa feta paloiksi. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, riko kananmuna toiselle ja laita seesaminsiemenet kolmannelle. Dippaa fetapalat ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi seesaminsiemeniin.

  5. Tee kolot kasvisten ja kanan sekaan ja nosta fetapalat pellille. Paahda noin 25 minuuttia.

  6. Tee sillä aikaa harissavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  7. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Kääntele ⅓ harissavinegretistä lehtikaalisuikaleiden joukkoon kunnolla käsin möyhentäen.

  8. Jaa maustettu lehtikaali lautasille. Nosta päälle kuumia kasviksia, kanaa ja fetaa. Tarjoa lopun harissavinegretin kanssa.

Kommentit (1)

Andreas Felder

Kamalin resepti mitä olen tältä sivustolta kokeillut. Menee rahat ihan hukkaan jos tätä lähtee tekemään.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 317 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Arkisista broilerin koipireisistä kehkeytyy mahtava herkku, kun niiden annetaan paahtua uunissa sitrusviipaleiden kanssa ja kaveriksi pyöräytetään pirteä persillade.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria persillade

Ainekset

2
(luomu)appelsiinia
2
(luomu)sitruunaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
broilerin koipi-reisipalaa
PERSILLADE
1
(iso) ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna
1
dl
öljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese sitrukset kuumalla vedellä ja raasta appelsiinista 2 tl kuorta talteen persilladea varten. Leikkaa 1½ appelsiinia ja 1½ sitruunaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne laakeaan uunivuokaan tai pellille.

  2. Purista puolikkaan appelsiinin mehu isoon kulhoon. Lisää öljy, suola ja mustapippuri. Laita koipireidet kulhoon ja kääntele niin, että mausteöljy levittyy tasaisesti broilerin pintaan. Laita koipireidet vuokaan sitrusviipaleiden päälle. Kypsennä uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kauniin ruskeita ja rapeanahkaisia.

  3. Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet. Purista sitruunamehu ja sekoita kaikki persilladen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa kuumien koipireisien kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Kiitos. Otin tämän reseptin talteen.

Herkkusuu91

Miten tämä Persillade kastike eroaa Gremolata kastikkeesta muuta kuin nimeltä? Persillade taitaa olla pelkkä mauste, mutta Gremolata on maustekastike.

Vierailija

Persillade on kotoisin Ranskasta, Gremolata Italiasta ja useinhan eri maissaä/alueilla on tehty samankaltaisia ruokia eri nimillä. Perinteisesti Gremolata on tehty kastikkeeksi/marinadiksi Ossobucco Milanese-ruokaan ja monesti siihen lisätään kovia, italialaisia juustoja. Persilladen ja Gremolatan perusreseptit muistuttavat kovasti toisiaan ja myös etelä-amerikkalainen Chimichurri muistuttaa kahta edellämainittua.

Vierailija

Gremolataan ei vaan tule öljyä eikä sitruunan mehua, vain raastettua sitruunaa.

mikä mättää ?

Otsikossa mainostettiin yrttikastiketta, mutta nähdäkseni ko. kastikkeessa ei ole muita yrttejä, kuin persiljaa...

Itse tykkään syödä lihaa missä ei ole pelkkiä luita. Rintapalat ovat suosikkini broilerissa, niitä vain saa harvasta kaupasta.

Tai , jos saa ne on jsk.mausteliemessä. Itse ostan maustamattomia.

Mutta koipia ja filettä hyllyt pursuu kyllästymiseen asti.

Toinen on porsaan lapa, lähikaupasta saa vain (silloin, kun saa) öky SUOLATTUA porsaanlapaa, mitä sitten saa liotella tuntikaupalla,sitä turhaa suolaa pois.

Ja miksi suolaa tungetaan j0ka tuotteeseen ja lisätään VETTÄ?

Emme  elä -50 luvulla, jolloin ei ollut kylmälaitteita. Toki se liika suola (ja vesi) lisää tuotteen painoa... :(

Mutta myös pilaa tuotteen.

Vierailija

Olipa mautonta vaikka tein juuri ohjeen mukaan, persillade se toi oman makunsa kanaan joka ei muuten maistunut miltään. Toisaalta ohjeen mukaan tehty luemi olisi voinut vaikuttaa yli yö mutta olisiko sittenkään maustunut.
No en tee toiste.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä, sillä senegalilainen poulet yassa on mahtavan makuinen broileriruoka. Dijoninsinappia, sitruunaa ja sipulia pursuava ruoka on mieto mutta aromikas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 8 t maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Poulet yassa eli senegalilainen broileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
MARINADI
4
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
¾
dl
sitruunamehua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
(karkeaa) dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä
2
tl
sokeria
TARJOILUUN
oliiveja, keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Viipaloi chili. Lisää sitruunamehu, etikka, öljy, sinappi ja mausteet.

  2. Laita broilerin rintafileet marinadiin. Jos haluat paistamisen sujuvan nopeasti, voit leikata fileet pitkittäin ohuiksi leikkeiksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään yön ajaksi.

  3. Ota broilerit pois marinadista. Säästä marinadi kastiketta varten.

  4. Paista broilereita öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Nosta hetkeksi sivuun.

  5. Lisää pannulle öljyä. Nosta sipulit reikäkauhalla marinadista pannulle. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen. Lisää loppu marinadi ja 2 tl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä, ettei seos pala pohjaan. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä.

  6. Lisää broilerit pannulle muiden aineiden joukkoon. Jatka kypsentämistä, kunnes broileri on kypsää (paksuudesta riippuen 5–15 minuuttia ). Tarjoa oliivien ja riisin kanssa.

Kommentit (0)