Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 566 keittokirjaan.
OHJE Natalia Tolmatsova KUVA Päivi Ristell

Nepalilaisravintoloiden suosikki syntyy myös lähikaupan aineksista, simppelisti valmistettuna ja vähällä tiskillä.

Mausteinen butter chicken vaatii kaveriksi ruokajuoman, joka kestää mausteita. Keskitäyteläinen islantilaisolut Einstök White Ale (3,69e/0,33 l), sopii ruuan makumaailmaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo butter chicken

Ainekset

350
g
broilerin ohuita filee-leikkeitä
1+1
rkl
voita
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punaista chiliä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
garam masalaa
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kuohukermaa
Lisäksi
riisiä tai naanleipää

Työvaiheet

  1. Jos tarjoat ruuan kanssa riisiä, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista fileet voissa pannussa kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pois pannusta ja kuutioi isoiksi paloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pannussa muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja kuivat mausteet. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kypsät broilerinpalat, kerma, kuumenna ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (7)

Vierailija

Tämä ei ole lähelläkään oikeaa ohjetta. Kastiketta keitetään maidossa / kermassa 5-7h jossa on pilkottuja tomaatteja.

Thai/Fin

Ensimmäistä kertaa on sanottava, että lähelle meni ei ihan nappiin, mutta hyvä suoritus reseptissä ei ole mitään vikaa suomalaiseen makuun vaikka hiukan puutteita on...vielä kerran..ensimmäisen kerran joudun antamaan hyväksytyn arvosanan täällä julkaistulle reseptille jonka olen lukenut.

Kulkija

Tällä ei ole kyllä kauhesti tekemistä Butter Chikenin kanssa.

Kanasta kannattaa käyttää paistia, sitä marinoidaan 10-14tuntia jugurtti/mausteet

Tomaattia ja sipulia tulee "kastikkeeseen" ja oikeasti mausteita joita tässä ei edes mainita.

Marinoinnin jälkeen tekemiseen menee noin 30-40. Kanaa ei hauduteta varsinkaan filettä tai rintaa josta tulee sitkeä.

Vierailija

Hieno ohje ja kuten otsikossa mainitaan "helppo". Hifistellä voi viikonloppuna jos haluaa tehdä "oikein", mutta tämä taipuu hienoksi arkiruoaksi. Kiitos!

Hampi

Hyvä ohje, tein vegeversiona.

Vierailija

Garam Masala lisätään aina ruuanlaiton loppuvaiheessa, sitä ei koskaan hauduteta ruuassa pitkään.

Tämän ohjeen sain jokaiselta ruuanlaittajalta, kokilta, emännältä ja kauppiaalta jonka kanssa puhuin ruuanlaitosta niinä vuosina kun asuin Intiassa ja Nepalissa.
 

Vierailija

Oikein mainio ja otsikon mukainen, helposti tehtävä ruoka. Koko perhe tykkäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tee aikamatka moderniin mummolaan: keitä perunat ja hauduta sillä aikaa kasvisnakkikastike! Kun maustat kastikkeen piparjuurella, klassikosta tulee entistä herkullisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegenakkikastike

Ainekset

1
sipuli
300
g
soijanakkeja (esim. Hälsan Kök)
2
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
2
tl
(kokojyväista) dijoninsinappia
2
dl
kaurakermaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 ½
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Jos käytät pakastettuja, sulata ne keittämällä tai pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista nakkeja ja sipulia muutama minuutti. Pyöräytä tomaattipyree ja sinappi joukkoon. Lisää kaurakerma ja vesi ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla.

  3. Tarjoa keitinperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Sahrami antaa kirkasliemiselle keitolle upean maun ja värin. Nopeassa sopassa on sattumina broileria, tortelliineja, herneitä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen sahrami-kanakeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileetä
2
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
1
ps (0,5 g)
sahramia
½
ps (100 g)
musta- tai lehtikaalia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (250 g)
pieniä tortellineja (esim. Divella)
2
dl
pakasteherneitä
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna sipulit. Paista broileria öljyssä kattilassa 5–6 minuuttia. Lisää sipulit, vesi, liemikuutiot ja sahrami. Keitä 10 minuuttia.

  2. Poista kaaleista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet. Hienonna basilika. Lisää kaalit, basilika, tortellinit ja herneet kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)