
Mitä saadaan, kun sivellään valkohomejuustokiekko yrteillä maustetulla hunajalla ja reunustetaan joulutorttutaikinalla? Täydellinen suolainen tarjottava glögin seuraan. Repäise spiraalista pala, kasta sulaan juustoon ja haukkaa!
Torttutaikinalevyt sulavat 20 minuutissa. Älä sulata levyjä liian aikaisin, silloin niiden käsittelystä tulee vaikeampaa.
Juustospiraali
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikinalevyt. Irrota rosmariinin lehdet ruodista. Hienonna ne ja timjami. Sekoita hunaja, öljy, yrtit ja pippuri.
- Leikkaa juustokiekon pintaan ristikko.
- Sudi torttutaikinaan yrttiseos pullasudin avulla. Ota kolme levyä ja leikkaa niistä jokainen pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile neljäs levy juustokiekon alle ja ympärille. Aseta se pellin keskelle. Kasaa ympärille loput taikinasta. Kierrä taikinasuikaleet spiraaleiksi ja asettele ne tiiviisti juuston ympärille. Nipistele taikinakierteitä yhteen, jotta ne pysyvät hyvin juuston vieressä.
- Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikina ruskistuu.
- Koristele juustokiekko rosmariinilla.
Vinkki! Tarjoa juustokierre heti, koska juusto on parhaimmillaan sulana.
Oli taas vaikeaa kirjoittaa X grammaa juustoa. Brie kiekkoja löytyy isona, 3 kiloa, ja pieniä 145 grammaa ja kaikkea siltä väliltä.
Kiitos kommentistasi, ohjeessa mainitaan camembert-juusto, jota on yleensä myynnissä pieninä kiekkoina. Sen koko on noin 250 g. Lisään tiedon ohjeeseen.
Kiitos!