
Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.
Kiisseli on mainio välipala tai jälkiruoka. Se on helppo, edullinen, muuntuu sesongin mukaan ja sopii monenlaisiin ruokavalioihin. Ehkä näistä syistä kiisseli on jälleen trendikäs.
Kun lisäät kiisselin joukkoon hedelmät tai marjat tuoreina ja keittämättöminä, saat niistä vitamiinit talteen. Hyvä pohja kiisselille on tällöin vaikkapa omenatäysmehu, jossa on riittävästi makua ja hapokkuutta. Tässä reseptissä mehu maustetaan ruusuvedellä ihanan tuoksuiseksi jälkiruuaksi.
Voit säädellä kiisselin paksuutta makusi mukaan. Jos pidät paksusta kiisselistä, käytä perunajauhoja hieman enemmän. Valmiin kiisselin joukkoon lisätyt mehukkaat marjat tai hedelmät ohentavat aina koostumusta hieman.
Ruususen hedelmäkiisseli
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
- Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
- Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
- Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
- Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Käytä lähituotteita: kotimaisia mansikoita ja mustikoita.