
Tämä rehevänmakuinen, vegaaninen ja gluteeniton lasagne ei jätä toivomisen varaa! Salaisuutena on kerroksiin levitetty vegaaninen ricotta, joka valmistetaan pehmeästä tofusta ja manteleista.
Vegaaninen kesäkurpitsalasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valuta ja taputtele tofu kuivaksi. Mittaa vegaanisen ricotan ainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi.
- Leikkaa kesäkurpitsat (tai munakoiso) ohueksi mandoliinileikkurilla tai veitsellä.
- Kaada ¼ paseeratusta tomaatista voideltuun uunivuokaan. Lado päälle kesäkurpitsaviipaleita ja lusikoi päälle”ricottaa”. Toista sama 3 kertaa niin, että ricotta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta.
- Laita folio päälle ja kypsennä 45 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Kesäkurpitsan tulee hajota haarukalla kokeillessa.
- Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Mikä tästä tekee lasagnen, kun pasta puuttuu? Lasagne=pastalaatu!!!
Kasvispaistos taitaa olla oikea nimi.
Tai ricottan, kun maito puuttuu...
Kuulostaa hyvältä kuitenkin, mutta toimittajien olisi hyvä muistaa käyttää oikeita nimityksiä annoksille / raaka-aineille!
Lopputuloksen koostumuksesta tuli enemmänkin keitto kuin lasagne..
Maitotuotteita korvaavien kasvivaihtoehtojen nimeäminen on välillä vaikeaa, sillä reseptien päätarkoitus on kuitenkin helpottaa kotikokkaajaa sekä löytämään tuotteet kaupoista oikeista paikoista että ymmärtämään, millaisesta ruokalajista on kyse. Siksi "vegaaninen juusto" tai "vegaaninen ricotta" on paljon kuvaavampi kuin vaikkapa "tofu-manteli-ravintohiivatahna" ym. .
Lasagne on puolestaan vakiintunut ilmaisu tutulle vuokaruualle ja sitä käytetään usein silloinkin, kun pasta on korvattu jollakin muulla.