Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Petteri Masalin ja Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vaihda uunilohi vaihteeksi nieriään! Tämä tuhti uunikala on yksinkertaisuudessaan herkullinen: kala peitellään ihanalla sitruunaisella smetanalla ja viimeistellään tuoreella tillillä ja ruohosipulilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Smetananieriä

Ainekset

1
filee (800 g) nieriää
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½–1
tl
suolaa
4
prk (á 120 g)
smetanaa
½
sitruunan mehu
½
tl
sokeria
Päälle
½
sitruunan mehu
pari oksaa tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoan pohja öljyllä. Nosta filee nahkapuoli alaspäin vuokaan. Mausta kala mustapippurilla ja suolalla.
  3. Sekoita smetana notkeaksi. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää sokeri. Peitä kala smetanalla.
  4. Kypsennä kalaa uunissa 1 tunti eli kunnes smetana alkaa saada väriä.
  5. Purista juuri ennen tarjoilua kalan pintaan sitruunamehua ja hienonna päälle tilliä ja ruohosipulia.

Kommentit (5)

Vierailija

Älkää hyvät ihmiset pilatko hyvää nierijää tuollaisella paistoajalla ja lämmöllä.
Tuolla reseptiikalla tulee takuulla kuivakalaa.

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Minä paistan lohta tai nieriää uunissa 150 asteessa n. 15 minuuttia.

Vierailija

Miksi hieno kala kuten nieriä pitää pilata hukuttamalla se smetanaan?

Vierailija

Taatusti tulee ylikypsä, kuiva ja kamala tolla lämpö/aika kombinaatiolla. Lohikalan ihanteellinen sisälämpötila on 48 astetta, joka saavutetaan tolla lämmöllä 10 minuutissa. Kala on täysin pilalla jos syiden välissä alkaa näkyä valkoista...

Nieriän ystävä

Liikaa smetanaa ja aikaa tuossa uuninlämmössä. Ohjeen nimihän pitäisi olla smetanaa nieriällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pizza bianco -tyylisestä pizzasta kypsennetään vain pohja ja kermaviilistä tehty sitruunainen kastike. Kuuma pizza täytetään kylmäsavulohella, kurkkulastuilla, rucolalla ja marinoidulla punasipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 25 min + kohottaminen 30 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ruispizza

Ainekset

POHJA
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1 ½
dl
vettä
1 ½
dl
vehnäjauhoja (durum)
1 ½
dl
ruisjauhoja
2
tl
oliiviöljyä
KASTIKE
½
sitruunan kuori
1 ½
dl
kermaviiliä (rasvaa 10 %)
2
tl
sitruunan mehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Täyte
puolikas
kurkku
100
g
kylmäsavulohta
tuoretta rucolaa
1
pieni punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta jauhot ja öljy joukkoon. Anna taikinan kohota noin 30 min.

  2. Marinoi punasipuli. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria.

  3. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kermaviili, kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kastike pizzapohjalle. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes pizza alkaa ruskistua reunoilta.

  4. Höylää kurkusta pitkiä lastuja juustohöylällä. Levitä kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleita, kurkkulastuja, rucolaa ja marinoitua punasipulia.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukkaasta yhden astian ruuasta löytyy meheviä lohipaloja, rouskuvia sokeriherneitä, kukkakaalinnuppuja ja riisiä. Lisää lohipalat pannulle vasta loppuvaiheessa, jotta ne pysyvät ehjinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-kukkakaaliriisi

Ainekset

1
pieni kukkakaali
¼
purjon vihreää osaa
1
tl
öljyä
1
tl
currya
2
tl
inkivääriä raasteena
1
dl
riisiä
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
300
g
kirjolohifileetä kuutioina
2
rkl
kalakastiketta
100
g
sokeriherneitä
1
limetin mehu
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna purjo. Paista kasviksia öljyssä kuumalla vokkipannulla pari minuuttia. Lisää pannulle curry ja inkivääri. Paista vielä noin minuutti.

  2. Lisää pannulle riisi, vesi ja suola. Anna kypsyä kannen alla noin 8–10 minuuttia.

  3. Kuutioi lohi ja mausta kalakastikkeella. Lisää lohikuutiot ja sokeriherneet vokkipannulle ja kuumenna sen verran, että lohipalat kypsyvät.

  4. Purista pannulle limetin mehu ja ripottele joukkoon runsaasti korianteria.

Kommentit (2)

Ei noin

Riisi ja kukkakaalin nuput kyllä kypsyvät eri aikaan

Vierailija

Edelliselle kommentoijalle..

Jos on pika riisiä niin tuo 8-10 on vallan riittävä aika

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puttanesca-tyylinen kalapasta saa mehevyytensä tomaateista ja spagetin keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-pinaattispagetti

Ainekset

150
g
kokojyväspagettia
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
punainen chili
2
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
10
kivetöntä (Kalamata)oliivia
1
rkl
pikkukapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
noin ½
dl
pastan keitinvettä
300
g
vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai turskaa
1
ps (60 g)
babypinaattia
PÄÄLLE
½
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia ja chiliä muutama minuutti, lisää valkosipulinkynnet ja jatka vielä noin minuutin ajan.

  3. Puolita tomaatit ja oliivit ja lisää joukkoon. Lisää myös kaprikset, etikka, mausteet ja noin ½ desiä pastan keitinvettä.

  4. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja nosta kastikkeeseen. Laita kansi päälle ja hauduta noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeavaa.

  5. Valuta pasta ja sekoita pinaatinlehdet joukkoon. Sekoita kastike joukkoon ja jaa heti lautasille.

  6. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Omaa suomalaista ruokakulttuuria ei osata näköjään jalostaa. Sensijaan tarjotaan pilvin pimein muunnoksia muiden maiden resepteistä. Mihin kotimaiset perunat käytetään kun pastareseptejä tarjotaan päivittäin? Pasta pääruokana ja isoina annoksina kuten Suomessa on tapana syödä on lihottavaa. Muissa maissa pasta on erittäin harvoin pääruoka. 

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makua ja väriä kurkumasta, rousketta pistaasipähkinöistä ja rusinoita sattumiksi! Viimeistele katkarapupilahvi tuoreilla yrteillä, fetalla ja jogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupilahvi pistaasipähkinöillä

Ainekset

2
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
iso ruukku
lehtipersiljaa
1
rkl
oliiviöljyä
100
g
rusinoita
75
g
kuorittuja pistaaseja
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tl
kurkumaa
noin 8
dl
kasvislientä
1
ps (180 g)
katkarapuja
1
sitruunan mehu ja kuori
PÄÄLLE
100
g
fetajuustoa
4
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja persilja, laita puolet persiljasta sivuun.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa rusinat ja pähkinät karkeasti.

  3. Lisää kasvisten joukkoon riisi ja kurkuma ja sekoita kunnolla. Lisää rusinat ja pyöräytä vielä kerran. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Jos pilahvi uhkaa kuivua, lisää kasvislientä.

  4. Sekoita katkaravut pilahvin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu pilahviin. Sekoita joukkoon puolet lehtipersiljasta ja kaikki pistaasipähkinät.

  5. Jaa pilahvi lautasille ja ripottele loppu persilja päälle. Murenna fetaa ja lusikoi jogurttia pinnalle.

Kommentit (0)