Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Saat kinkkuun ihan uuden svengin, kun suolaat kinkun itse joulumausteilla ryyditetyssä liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12
Valmistusaika
40 min + suolaus ja kypsennys 36
Vaikeustaso
Helppo

Joulun paras kinkku

Ainekset

2 1/2
kg
luuton kinkku
Suolaliemi
1
appelsiini
3
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
12
neilikkaa
15
mustapippuria
2
kanelitankoa
200
g
merisuolaa
5
l
vettä
Kuorrutus
2
kananmunankeltuaista
4
rkl
sinappia
1/4
tl
suolaa
2
dl
korppujauhoja (tai mantelijauhoa)
(neilikoita tai tähtianiksia)

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolaliemi. Pese appelsiini ja vuole kuorimaveitsellä oranssi kuori isoon kattilaan. Laita loput ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna suolaliemen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
  2. Laita kinkku suolaliemeen mausteineen päivineen ja anna suolautua 24 tuntia jääkaappiin.
  3. Laita suolattu kinkku toiseen astiaan ja anna juoksevan veden huuhdella kinkkua puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 80 asteeseen tasalämmöllä.
  4. Laita kinkku uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja työnnä paistolämpömittari lihaan. Paista kinkkua 12–18 tuntia haluamaasi kypsyyteen, eli 61–68 asteeseen. 61-asteinen liha on mehukkaampaa ja kiinteämpää, kun 68-asteinen on jo kuivempaa ja murenevampaa. Kun haluamasi lämpötila on saavutettu, ota kinkku jäähtymään ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
  5. Sekoita kuorrutuksen keltuaiset, sinappi ja suola keskenään. Poista kinkusta nahka ja sivele sinappiseosta kauttaaltaan kinkun päälle. Ripottele korppujauhoja kinkun pinnalle ja koristele halutessasi kokonaisilla neilikoilla tai vaikka tähtianiksilla. Ruskista uunissa 10–15 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat gluteenittoman kinkun, käytä kuorrutukseen mantelijauhoa.

Kommentit (3)

Kukka Krüger
Seuraa 
Liittynyt16.12.2014

Ajattelimme kokeilla tätä mutta 6 kg:n kinkulla - neuvoisitteko, kuinka kauan kinkun pitäisi antaa suolautua, ohjeen 24h tuskin riittää?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moikka Kukka!

Kyselimme ohjeen laatijalta Jouni Toivaselta, joka kehotti lisäämään joko suolan tai suolausajan määrää. Kuuden kilon kinkussa jompaakumpaa pitäisi lisätä 2,4-kertaisesti. Näin ollen suolausajan pitäisi olla noin 57 tuntia.

Maija Alftan
Seuraa 
Liittynyt24.9.2014

Sisälämpötilat taitavat olla 10 astetta liian alhaiset.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.