Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Saat kinkkuun ihan uuden svengin, kun suolaat kinkun itse joulumausteilla ryyditetyssä liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12
Valmistusaika
40 min + suolaus ja kypsennys 36
Vaikeustaso
Helppo

Joulun paras kinkku

Ainekset

2 1/2
kg
luuton kinkku
Suolaliemi
1
appelsiini
3
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
12
neilikkaa
15
mustapippuria
2
kanelitankoa
200
g
merisuolaa
5
l
vettä
Kuorrutus
2
kananmunankeltuaista
4
rkl
sinappia
1/4
tl
suolaa
2
dl
korppujauhoja (tai mantelijauhoa)
(neilikoita tai tähtianiksia)

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolaliemi. Pese appelsiini ja vuole kuorimaveitsellä oranssi kuori isoon kattilaan. Laita loput ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna suolaliemen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
  2. Laita kinkku suolaliemeen mausteineen päivineen ja anna suolautua 24 tuntia jääkaappiin.
  3. Laita suolattu kinkku toiseen astiaan ja anna juoksevan veden huuhdella kinkkua puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 80 asteeseen tasalämmöllä.
  4. Laita kinkku uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja työnnä paistolämpömittari lihaan. Paista kinkkua 12–18 tuntia haluamaasi kypsyyteen, eli 61–68 asteeseen. 61-asteinen liha on mehukkaampaa ja kiinteämpää, kun 68-asteinen on jo kuivempaa ja murenevampaa. Kun haluamasi lämpötila on saavutettu, ota kinkku jäähtymään ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
  5. Sekoita kuorrutuksen keltuaiset, sinappi ja suola keskenään. Poista kinkusta nahka ja sivele sinappiseosta kauttaaltaan kinkun päälle. Ripottele korppujauhoja kinkun pinnalle ja koristele halutessasi kokonaisilla neilikoilla tai vaikka tähtianiksilla. Ruskista uunissa 10–15 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat gluteenittoman kinkun, käytä kuorrutukseen mantelijauhoa.

Kommentit (3)

Kukka Krüger
Seuraa 
Liittynyt16.12.2014

Ajattelimme kokeilla tätä mutta 6 kg:n kinkulla - neuvoisitteko, kuinka kauan kinkun pitäisi antaa suolautua, ohjeen 24h tuskin riittää?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moikka Kukka!

Kyselimme ohjeen laatijalta Jouni Toivaselta, joka kehotti lisäämään joko suolan tai suolausajan määrää. Kuuden kilon kinkussa jompaakumpaa pitäisi lisätä 2,4-kertaisesti. Näin ollen suolausajan pitäisi olla noin 57 tuntia.

Maija Alftan
Seuraa 
Liittynyt24.9.2014

Sisälämpötilat taitavat olla 10 astetta liian alhaiset.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yllätä vieraasi hienostuneella mocktaililla. Seljankukan elegantti maku sopii täydellisesti juhlajuomiin! 

VInkki! Mocktailista tulee cocktail, kun lisäät joukkoon 1 dl vodkaa tai korvaat vissyn kuohuviinillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 + siirapin jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukka-mocktail

Ainekset

3
dl
(vahvaa) seljankukkamehua
2
dl
omenamehua
6
dl
vissyä
Sitruunasiirappi
1
dl
sitruunamehua
3
rkl
sokeria
Lisäksi
Jäitä, sitruunan tai limetin viipaleita, minttua (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia siirapiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita keskenään sitruunasiirappi, seljankukka- ja omenamehu. Kaada laseihin paljon jäitä ja mehuseos päälle. Lisää vissy viimeiseksi. Koristele .

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ravintola Juran ohjeella tehty kuvepaisti on mitä mehevin. Sen kanssa tarjotaan grillatusta omenasta sekoitettua majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lihan vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Juran grillattu kuvepaisti ja omenamajoneesi

Ainekset

600
g
naudan kuvepaistia
suolaa ja mustapippuria
Omenamajoneesi
4
(kotimaista) omenaa
1
sitruuna
1
dl
majoneesia
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota liha noin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Tee omenamajoneesi. Pese ja viipaloi omenat ja sitruunat kuorineen noin 1 cm:n viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Grillaa viipaleita (hiili)grillissä, kunnes omena on kypsää ja sitruuna on hieman mustunut.
  3. Poista sitruunaviipaleista kuori ja valkoiset osat. Soseuta sitruunat ja omenaviipaleet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Painele tahna siivilässä kuivemmaksi. Lisää majoneesi, sokeri ja suola omena-sitruunatahnaan.
  4. Kuumenna grilli tai paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä ja paista kuvepaistia noin 2−3 minuuttia per puoli. Mausta liha suolalla ja kääri se folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha syiden vastaisesti puolen senttimetrin viipaleiksi. Tarjoa liha omenamajoneesin kanssa.

 

Kommentit (0)