
Jauhelihapasta valmistuu vähin tiskein, mutta sisältää paljon hyvää makua.
Yhden astian jauhelihapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Paista jauhelihaan kaunis väri öljyssä kattilassa. Lisää pastakastike ja kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää pasta ja keitä, kunnes se on kypsää. Huomioi, että kypsennysaika on pidempi kuin vedessä keitettäessä.
- Sekoita puolet parmesaanista pastan joukkoon. Irrota basilika lehdiksi ja lisää ne pastaan puolitettujen kirsikkatomaattien kanssa. Viimeistele lopulla parmesaanilla.
Vinkki: Sekoita kastikkeeseen kasviksia, esimerkiksi pieniksi kuutioitua kesäkurpitsaa, paprikaa tai porkkanaa.
Huom: Jos haluat todella nopeasti valmista ruokaa, käytä tuorepastaa tai ohuenohutta nauhapastaa (esimerkiksi kuvassa olevaa De Cecco angelhair -pastaa). Niiden miinuspuoli on se, että uudelleen lämmittäessä pasta menee rakenteeltaan mössömäiseksi – tosin maku ei siitä kärsi.
Missä astiassa kasvisliemi keitetään?
Jaa kasvisliemikuutio 1/4 osaan, lisää 1dl vettä ja keitä kattilassa. Kun kasvisliemi on valmis, kaada liemi suuhusi ja säilö poskissa (taskuista imeytyy ikävästi housuihin). Jatka sitten ylläolevan ohjeen mukaan.