Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu puolessa tunnissa ja maku on aito. Sekoita siirappi kuohuviiniin tai vaikka kivennäisveteen ja nauti vaikka läpi kesän!

Ohjeesta tulee noin 4 dl simasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limetin kuori ja sitruunaruoho.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpö minimiin. Anna siirapin kiehua hiljaa poreillen ilman kantta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. (Simasiirappi säilyy hyvänä useita viikkoja.)
  5. Kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (8)

Jubillaado de España

Kuohuviinin väärinkäyttöä!

Vappusima

Siis eikö limestä käytetä kuin pelkkä kuori?

Vierailija

Voiko Sitruunaruohon sijaan käyttää sitruunaa???

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksistä!

Limestä käytetään tosiaan pelkkä kuori. Lime kannattaa toki ottaa talteen, mehun voi käyttää myöhemmin ruuanlaitossa.

Sitruunaruoho antaa makuun voimaa, mutta jos sitä ei vaikka löydy kaupasta, ohjetta voi varioida ja kuoria joukkoon lisäksi yhden sitruunankuoren.

JonnaK
Seuraa 
Liittynyt11.4.2017

Kuinka moneen annokseen tällä reseptillä tulee siirappia?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommentista, hyvä kun huomasit! Lisäsimme määrän reseptiin, ohjeesta tulee noin 4 dl simasiirappia eli siirappia riittää kymmeniseen spritzeriin.

Mika Espoosta

Kiitos mahtavasta ideasta!

Kiva saada uusia ideoita.

Vierailija

Ohjeen mukaan tehty, simamaisuutta vain häivähdys. 4 cl siirappia ja 10 cl kuohuviiniä aivan äklömakea (parempi suhde oli 4 cl siirappia 2 dl kuoharia kohti). Siirappi ei itsessään ollut maultaan huono, ongelma oli ettei sen makua kyllä simamaiseksi kutsuisi. Se siitä "oikotiestä onneen". Ensi kerralla täytyy vain muistaa laittaa kotisimat käymään ajoissa. En suosittele. Ei tuossa tosin suurta tappiota tullut, jos joku välttämättä haluaa itse kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Katkero ja espresso tunnetaan Italiassa ruuan jälkeisinä digestiivi-juomina. Tässä juomassa kahvi ja katkero yhdistyvät aperitiiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min + uuttaminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahvipapu Aperol Spritz

Ainekset

5
cl
kahvilla maustettua Aperolia (ks. vinkki)
10
cl
tonic-vettä
5
cl
kuohuviiniä
Lisäksi
jäitä
pari kahvipapua
appelsiinilohko

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai highball-lasi jäillä. Kaada kahvilla maustettu Aperol lasiin.
  2. Lisää tonic-vesi ja kuohuviini varoen.
  3. Sekoita juomaa lusikalla.

Vinkki: Sekoita 70 grammaa (noin 1½ dl) vaaleapaahtoisia kahvipapuja pullolliseen Aperolia (0,7 l) ja anna seoksen maustua huoneenlämmössä 3 tuntia. Siivilöi pavut pois ja kaada juoma takaisin pulloon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Last Word jättää raikkaalla ja yrttisellä maullaan ko­keneemmankin maistelijan sanattomaksi. Sitruksinen cocktail sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Last Word

Ainekset

2
cl
limetinmehua
2
cl
giniä
2
cl
vihreää Chartreuse-likööriä
2
cl
kirsikkalikööriä (esim. Luxardo Maraschino)
Lisäksi
jäitä
limetin kuori koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet ravistimeen tai kannelliseen hillopurkkiin.
  2. Täytä ravistin tai hillopurkki jäillä, sul­je ja ravista 5–10 sekuntia, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi juoma teesiivilän läpi martini-lasiin.
  3. Koristele juoma limetin kuorella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mutakakulta maistuva smoothie on esikuvaansa terveellisempi vaihtoehto. Avokado tekee juomasta lähes lusikoitavan paksua, ja liotetut pähkinät antavat juomalle herkullisen kermaisen rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mudcakesmoothie

Ainekset

1
kuorittu, paloiteltu ja pakastettu banaani
1
dl
cashewpähkinöitä
5
dl
maitoa
5
pehmeää kivetöntä taatelia
1
avokado
½
dl
espressojuomaa
3–4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään tunti.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon pähkinät, maito, taatelit ja banaanipalat.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Lisää espressojuoma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)