Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Oikotie vappuonneen on kupliva simacocktail.

Sima on kevään sesonkijuomien ykkönen ja lyömätön juhlajuoma, mutta sen valmistuksessa on omat pienet haasteensa. Esimerkiksi ajoituksen pitää osua kohdilleen, ettei käymisessä synny liikaa painetta pulloihin. Itse tehdyn siman makumaailmaan on onneksi oikotie: simasiirappi. Se valmistuu puolessa tunnissa ja maku on aito. Sekoita siirappi kuohuviiniin tai vaikka kivennäisveteen ja nauti vaikka läpi kesän!

Ohjeesta tulee noin 4 dl simasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Simaspritzer

Ainekset

4
cl
simasiirappia (ohje alla)
10
cl
kuivaa kuohuviiniä
Simasiirappi
4
dl
vettä
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
1
limetti
1
sitruunaruoho

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Pese limetti ja leikkaa sen vihreä kuori nauhoiksi. Halkaise sitruunaruoho. Lisää kattilaan limetin kuori ja sitruunaruoho.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpö minimiin. Anna siirapin kiehua hiljaa poreillen ilman kantta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon tai lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. (Simasiirappi säilyy hyvänä useita viikkoja.)
  5. Kokoa juoma. Laita simasiirappi kuohuviinilasiin ja kaada kylmä kuohuviini päälle.

Kommentit (8)

Jubillaado de España

Kuohuviinin väärinkäyttöä!

Vappusima

Siis eikö limestä käytetä kuin pelkkä kuori?

Vierailija

Voiko Sitruunaruohon sijaan käyttää sitruunaa???

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksistä!

Limestä käytetään tosiaan pelkkä kuori. Lime kannattaa toki ottaa talteen, mehun voi käyttää myöhemmin ruuanlaitossa.

Sitruunaruoho antaa makuun voimaa, mutta jos sitä ei vaikka löydy kaupasta, ohjetta voi varioida ja kuoria joukkoon lisäksi yhden sitruunankuoren.

JonnaK
Seuraa 
Liittynyt11.4.2017

Kuinka moneen annokseen tällä reseptillä tulee siirappia?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommentista, hyvä kun huomasit! Lisäsimme määrän reseptiin, ohjeesta tulee noin 4 dl simasiirappia eli siirappia riittää kymmeniseen spritzeriin.

Mika Espoosta

Kiitos mahtavasta ideasta!

Kiva saada uusia ideoita.

Vierailija

Ohjeen mukaan tehty, simamaisuutta vain häivähdys. 4 cl siirappia ja 10 cl kuohuviiniä aivan äklömakea (parempi suhde oli 4 cl siirappia 2 dl kuoharia kohti). Siirappi ei itsessään ollut maultaan huono, ongelma oli ettei sen makua kyllä simamaiseksi kutsuisi. Se siitä "oikotiestä onneen". Ensi kerralla täytyy vain muistaa laittaa kotisimat käymään ajoissa. En suosittele. Ei tuossa tosin suurta tappiota tullut, jos joku välttämättä haluaa itse kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Perinteinen viskisour saa väistyä, kun lasiin kaadetaan paranneltua versiota, joka on maustettu itse tehdyllä omenapiirakkasiirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min + siirapin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-viskisour

Ainekset

OMENAPIIRAKKASIIRAPPI
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
dl
omenamehua
1
tl
jauhettua kanelia/ piparkakkumaustetta
1
tl
vaniljauutetta
1
omena paloina
LISÄKSI
8
ccl
viskiä
½
dl
sitruunamehua
(1
pieni sitruuna)
½
dl
omenapiirakkasiirappia
2
kananmunan valkuaista
jäitä
(PÄÄLLE)
(kanelia)

Työvaiheet

  1. Mittaa omenapiirakkasiirapin ainekset kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia, painele välillä omenapaloja pienemmäksi esimerkiksi perunasurvimen avulla. Siivilöi ja anna jäähtyä.

  2. Mittaa viski, sitruunamehu, omenapiirakkasiirappi, valkuaiset ja jäät shakeriin tai muuhun kannelliseen astiaan ja ravista voimalla ainakin puolen minuutin ajan, kunnes shaker tuntuu kylmältä.

  3. Siivilöi kahteen lasiin ja koristele kanelilla.

VINKKI!
Pidä mieluusti kaikki raaka-aineet jääkaapissa ennen sheikkaamista.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Negroni sbagliato eli "väärä negroni" on aavistuksen kevyempi, kuin perinteinen negroni. Sbagliatossa gini nimittäin korvataan kuplivalla proseccolla.

Ruoka- ja juomamaailmassa mistä tahansa reseptistä voi tulla yhdessä yössä viraalihitti. Ympäri maailmaa on tehty etenkin TikTokin käytön yleistyessä niin pestomunia, pilvileipää, ihasteltu maissia ja yhtenä viimeisimpänä ilmiönä tilattu baaritiskillä sankoin joukoin unholaan jäänyttä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Negroni sbagliato

Ainekset

1
osa
makeaa vermuttia
1
osa
camparia
1
osa
proseccoa
LISÄKSI
jäitä, appelsiini

Työvaiheet

  1. Laita lasiin muutama jääpala.
  2. Kaada lasiin vermutti, campari ja prosecco.
  3. Viimeistele juoma ohuella suikaleella appelsiininkuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
KUVA Tuomas Kolehmainen

Lasiin kunnolla jäitä, loraus limoncelloa, proseccoa ja kivennäisvettä. Sitruunaviipale viimeistelee drinkin. Sopii niin kesään kuin vuodenvaihteeseenkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Limoncello spritz

Ainekset

noin ½
dl
limoncelloa
½–1
dl
proseccoa
noin ½
dl
kivennäisvettä
jääpaloja
sitruunaa (ja minttua)

Työvaiheet

  1. Viilennä juomat hyvin.

  2. Täytä lasi jääpaloilla.

  3. Kaada lasiin kylmä limoncello, prosecco ja kivennäisvesi. Sekoita.

  4. Leikkaa sitruunasta viipale ja sujauta se lasiin. (Viimeistele mintulla.)

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

”Yksi mojito, kiitos!” Kuubalainen cocktail on yksi suosituimmista drinkeistä kautta aikain. Rommi, limetti ja minttu maistuvat nyt tyylikkäässä, rehellisen kirpeässä jälkkärissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 20 min + jähmettyminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mojito-posset

Ainekset

3
dl
kuohukermaa
¾
ruukkua mintun lehtiä
1
dl
sokeria
1
dl
limetin mehua (noin 4 limettiä)
limetin kuoriraaste
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
PÄÄLLE
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
vaaleaa rommia
KORISTELUUN
¼
ruukkua mintun lehtiä ja 1⁄2 limetin kuori

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma kattilaan, lisää mintun lehdet. Kiehauta ja siirrä kattila liedeltä. Peitä ja anna kerman maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

  2. Siivilöi minttukerma ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kerma kiehahtaa. Alenna lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoitellen.

  3. Siirrä kuuma kermaseos liedeltä ja vatkaa käsin joukkoon limetin mehu, kuoriraaste ja muutama tippa elintarvikeväriä. Jaa neljään lasiin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

  4. Vatkaa tarjoiluhetkellä kerma, tomusokeri ja rommi vaahdoksi ja lusikoi laseihin. Koristele mintulla ja lopulla limetin kuoriraasteella.

Kommentit (0)