
Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.
Parsa-vuohenjuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
- Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
- Raasta gruyère-juusto. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele vuohenjuusto. Ripottele piirakan päälle juustoraaste ja lisää parsat ja vuohenjuusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.
Minkä kokoiseen pyöreään vuokaan ohje sopisi? Onko gruyere tarkoitus raastaa ja lisätä mascarponetäytteeseen vai murustaa pinnalle?
Näin peukalo keskellä kämmentä huomasi reseptissä virheen. Milloin kova juusto laitetaan?
Kiitos kommenteista. Pyöreä vuoka saisi olla halkaisijaltaan ainakin 28-senttinen.
Päättelisin ohjeesta, että myös gruyère tulisi raastettuna pinnalle, mutta parsojen alle. Lisään tiedon ohjeeseen.