Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 266 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Raasta gruyère-juusto. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele vuohenjuusto. Ripottele piirakan päälle juustoraaste ja lisää parsat ja vuohenjuusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (3)

Vierailija

Minkä kokoiseen pyöreään vuokaan ohje sopisi? Onko gruyere tarkoitus raastaa ja lisätä mascarponetäytteeseen vai murustaa pinnalle?

Pertta

Näin peukalo keskellä kämmentä huomasi reseptissä virheen. Milloin kova juusto laitetaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Pyöreä vuoka saisi olla halkaisijaltaan ainakin 28-senttinen.

Päättelisin ohjeesta, että myös gruyère tulisi raastettuna pinnalle, mutta parsojen alle. Lisään tiedon ohjeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Muurikkapannu on naanleipurin kätevä kesäapulainen. Yrteillä ryyditetyt naanleivät leivot pikapikaa ilman uunia. Muutama minuutti muurikassa riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleipä muurikassa

Ainekset

4
dl + ½ dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
2
rkl
öljyä
1–2
rkl
maitoa
½
dl
siemeniä (esim. auringonkukan)
½
ruukku
korianteria
Maustevoi
4
valkosipulinkynttä
50
g
voita
½
dl
öljyä
½
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulit ja öljy ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Siirrä pois liedeltä. Hienonna persilja ja lisää se seokseen.
  2. Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita öljy jogurttiin. Lisää jogurttiseos jauhoihin ja sekoita. Lisää ensin 1 rkl maitoa ja tarvittaessa toinen lusikallinen, jos taikina tuntuu liian kovalta. Vaivaa taikinaa leivonta-alustalla 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuisiksi soikeiksi leiviksi. Ripottele siemeniä ja korianterinlehtiä pinnalle ja kauli kevyesti niiden yli ohentaen leivät vajaan sentin paksuisiksi. Pyyhi jauhot varovasti leipien pinnalta.
  4. Kuumenna muurinpohja- tai paistinpannu. Paista naanleipiä kuivassa pannussa tai grillissä 3–5 minuuttia molemmilta puolilta. Sivele maustevoita lämpimille leiville ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa amerikkalaiset pannarit ihanien vaniljakirsikoiden ja rapeiksi paistettujen pekonien kanssa. Voit käyttää hillokkeeseen joko pakastettuja tai tuoreita kirsikoita.

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa. Kermaviili tuo ihanaa happamuutta taikinaan. Saat kuohkeita pannukakkuja, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkapannarit mascarponen ja pekonin kanssa

Ainekset

2
kananmunaa
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Paistamiseen
voita
Vaniljakirsikat
350
g
(pakaste)kirsikoita
1
rkl
sokeria
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljaesanssia
1
rkl
vettä
Lisäksi
1–2
pkt
pekonia
1
prk (250 g)
mascarponea
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 30 minuuttia jääkaapissa.
  2. Voitele lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Paista molemminpuolin kullanruskeita pannareita.
  3. Mittaa kirsikat, sokeri, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (kaavi siemenet mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kirsikat vielä kokonaisia. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
  4. Paista pekoni rapeaksi ja valuta se paperin päällä.
  5. Tarjoa pannarit mascarponen, vaniljakirsikoiden, vaahterasiirapin ja pekonin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makea vadelma, kirpeä raparperi, ruskistettu voi ja yllärimaustajana kamomillatee. Tässä on piirakka, jota on pakko saada lisää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kamomillalla maustettu vadelma-raparperipiirakka

Ainekset

175
g
voita
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
¼
dl
ruokosokeria
1
tl
kardemummaa
Päälle
200
g
vadelmia
100
g
raparperia
4
rkl
hillosokeria
4
kamomillateepussia (noin 4 tl teepurua)
Lisäksi
tuoreita vadelmia vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoittele, jotta se ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita ruskistettu voi nopeasti käännellen joukkoon. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.
  3. Paloittele raparperit. Levitä vadelmien kanssa taikinan päälle. Aja tehosekoittimessa sokeri ja teepussin sisältö. Kaada vadelmien ja raparperin päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)