
Muurikkapannu on naanleipurin kätevä kesäapulainen. Yrteillä ryyditetyt naanleivät leivot pikapikaa ilman uunia. Muutama minuutti muurikassa riittää.
Naanleipä muurikassa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää valkosipulit ja öljy ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Siirrä pois liedeltä. Hienonna persilja ja lisää se seokseen.
- Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita öljy jogurttiin. Lisää jogurttiseos jauhoihin ja sekoita. Lisää ensin 1 rkl maitoa ja tarvittaessa toinen lusikallinen, jos taikina tuntuu liian kovalta. Vaivaa taikinaa leivonta-alustalla 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla alustalla noin 2 cm:n paksuisiksi soikeiksi leiviksi. Ripottele siemeniä ja korianterinlehtiä pinnalle ja kauli kevyesti niiden yli ohentaen leivät vajaan sentin paksuisiksi. Pyyhi jauhot varovasti leipien pinnalta.
- Kuumenna muurinpohja- tai paistinpannu. Paista naanleipiä kuivassa pannussa tai grillissä 3–5 minuuttia molemmilta puolilta. Sivele maustevoita lämpimille leiville ja tarjoa heti.
Voiko paistaa teflonpannussa?
Voi paistaa siinäkin, kunhan ei päästä lämpötilaa liian kuumaksi, koska se ei tee hyvää pinnoitteelle. Valurautapannussa saa paistaa tällaisia ilman rasvaa paistettavia leipäsiä huolettomammin.