
Mieto kaali ja voimakas aurajuusto ovat verraton parivaljakko. Esimerkiksi suolaisessa piirakassa!
Aurajuusto-varhaiskaalipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Nypi pehmeä voi joukkoon ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele ohuesti 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
-
Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi paistinpannulla ja paista kaalia ja sipuleita noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kääntele jauhot ja suola joukkoon ja siirrä hetkeksi sivuun.
-
Paahda fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Murskaa morttelissa hienommaksi. Hienonna persilja Sekoita kaikki täytteen aineksetkeskenään.
-
Levitä kaali-sipuliseos piirakkapohjalle. Ripottele munamaito päälle. Paista piirakkaa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
Tosi herkullinen piirakka! Raastoin sekaan pari porkkanaa ja vaihdoin fenkolinsiemenet puoleen tl:een kuminaa. Aurajuuston sekoitin kaalin joukkoon, ja sitä ehkä lipsahti noin 150 g 😇