Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mieto kaali ja voimakas aurajuusto ovat verraton parivaljakko. Esimerkiksi suolaisessa piirakassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurajuusto-varhaiskaalipiirakka

Ainekset

POHJA
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunamuusijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
150
g
pehmeää voita
¾
dl
vettä
TÄYTE
500
g
varhaiskaalia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
75
g
voita
1
tl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
MUNAMAITO
1
rkl
fenkolinsiemeniä
½
dl
hienonnettua persiljaa
2
dl
kermaa
1
dl
maitoa
2
kananmunaa
100
g
aurajuustomurua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Nypi pehmeä voi joukkoon ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele ohuesti 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi paistinpannulla ja paista kaalia ja sipuleita noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kääntele jauhot ja suola joukkoon ja siirrä hetkeksi sivuun.

  3. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Murskaa morttelissa hienommaksi. Hienonna persilja Sekoita kaikki täytteen aineksetkeskenään.

  4. Levitä kaali-sipuliseos piirakkapohjalle. Ripottele munamaito päälle. Paista piirakkaa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi herkullinen piirakka! Raastoin sekaan pari porkkanaa ja vaihdoin fenkolinsiemenet puoleen tl:een kuminaa. Aurajuuston sekoitin kaalin joukkoon, ja sitä ehkä lipsahti noin 150 g 😇

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo neljän palan pikkufocaccia tai paista ihanaa pannuleipää koko pellillinen. Öljyinen focaccia säilyy hyvin yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotukset 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Neljän palan focaccia

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
1
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän ker­rallaan ja vaivaa taikinaa käsin tai yleisko­neella noin 5 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa ½ dl oliiviöljyä. Peitä taiki­na liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee runsas puoli tuntia.

  2. Voitele pieni uunivuoka (noin 20 x 20 cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja pai­nele se pohjan kokoiseksi. Valuta 2 rkl olii­viöljyä pinnalle ja anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee ko­honneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista leipää uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki Tuplaa taikina ja paista leipä uunipellillä.

Lohitäyte focacciaan

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
PERUNA-FENKOLISALAATTI
4
pientä perunaa keitettynä
½
fenkoli
dl
majoneesia
2
rkl
kapriksia
YRTTIÖLJY
½
ruukku tilliä
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
6
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Leivo focaccia pari tuntia ennen leipien valmistamista. Keitä perunat ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi.

  2. Tee peruna-fenkolisalaatti. Leikkaa peru­nat ohuiksi viipaleiksi. Tee fenkolista ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita perunasalaatin aineet keskenään.

  3. Laita yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa lohi noin sentin viipaleiksi ja pais­ta niitä pannussa minuutti molemmin puolin. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla.

  5. Halkaise focacciapalat. Lado pohja­palalle lohta, perunasalaattia ja rucolaa. Valuta yrttiöljyä päälle. Paina kansipala paikoilleen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2680 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Tomaatti-juustopiirakka
Tomaatti-juustopiirakka

Juuston ystävälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

400
g
Peruna-ruis piirakkataikina
300
g
Port Salut juustoa (Luostari)
1-2
rkl
Dijon sinappia
3-4
kpl
Kypsää tomaattia
Kirsikkatomaatteja
0,5
tl
Kuivattua timjamia

Työvaiheet

Esipaista valmis sulanut piirakkataikina 200 asteisessa uunissa 10 min.

Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle sinappi. Peitä pohja juustoviipaleilla ja lisää juuston päälle viipaloidut tomaatit. Ripottele timjamia tomaattien päälle.

Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 0,5 tuntia.

Koristele piirakka pannulla 5 min paistetuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)