
Herkulliset cookiet saavat makunsa kuivatuista karpaloista ja valkosuklaahipuista. Keksit ovat parhaimmillaan sopivan kypsiksi paistettuina, jolloin ne ovat pehmeän sitkeitä. Anna keksien jäähtyä rauhassa tasaisella alustalla.
Vinkki! Taikina säilyy jääkaapissa, joten voit paistaa osan kekseistä seuraavana päivänä. Se kestää myös pakastamista.
Karpalo-valkosuklaacookiet
Ainekset
Työvaiheet
-
Rouhi valkosuklaa veitsellä. Voit myös käyttää valmiita suklaahippuja.
-
Sekoita kulhossa jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe.
-
Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Lisää munat voiseokseen yksitellen huolellisesti vatkaten.
-
Kääntele joukkoon valkosuklaa ja karpalot. Lisää jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa vatkaamista. Nosta taikina jääkaappiin 2 tunniksi.
-
Ota taikinasta ruokalusikkamitalla palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa.
-
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ensin pellillä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksit saavat olla koostumukseltaan pehmeän sitkeitä.
Missä vaiheessa jauhot ja voi yhdistetään? Taitaa reseptistä uupua jotain...
Kiitos hyvästä huomiostasi, jauhoseos lisätään samassa vaiheessa kuin valkosuklaa ja karpalot. Lisään tiedon ohjeeseen!
Lusikalla palloja leivinpaperille,eikö muotoilla keksin muotoon?
Kiitos kysymyksestäsi, keksit leviävät uunissa muotoonsa, joten sen kummemmin niitä ei tarvitse muotoilla.