Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 1027 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ylimaallisen hyvä lämmin salaatti syntyy paahtamalla kikherneet ja kasvikset uunissa ja pyöräyttämällä ne sitruunaisessa sinappisoosissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kikhernesalaatti

Ainekset

2
prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä
300
g
ruusukaaleja
4
porkkanaa
2
punaista paprikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kastike
½
dl
sitruunamehua
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
dijontäysjyväsinappia
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Yrttiseos
1
sitruuna (kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kippaa hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. Nosta kikherneet ja kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta seos oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 25 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniin ruskeiksi paahtuneita.
  3. Kasvisten paahtuessa raasta yrttiseokseen tulevan sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Jätä se odottamaan.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta ½ desiä mehua. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja tasaiseksi.
  5. Tee yrttiseos. Hienonna yritit ja sekoita ne sitruunankuoriraasteen joukkoon.
  6. Sekoita kastike ja yrttiseos paahdettujen kasvisten ja kikherneiden joukkoon. Tarjoa salaatti lämpimänä hyvän leivän kanssa.

Kommentit (14)

Vierailija

Kannattaa laittaa kikherneet yksin uuniin ensin n. 10-15 minuutiksi ja sen jälkeen vasta muut kasvikset. Huomasin itse, että näin kikherneistä tulee rapeita, mutta muut kasvikset eivät pala.

Jogurttikastike oliiviöljypohjaisen sijaan sopii tähän myös. Eli samat aineet, mutta korvataan oliiviöljy jogurtilla.

Kismu

Enpä tullut ajatelleeksi laittaa herneitä ensin yksin, hieno vinkki. Ruusukaalit varsinkin tahtovat tummua liikaa. Oma vinkkini on, että tämä "salaatti" toimii aivan erinomaisesti tortillan täytteenä.  Voitelee vain maissiläpyskän creme fraichella tai smetanalla ja vihannesmössöä runsaalla kädellä. Voi toki laittaa jotain lihaa/kanaa mukaan, mutta herneet kyllä riittävät proteiiniksi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvistä vinkeistä! Tästähän saa tosiaan mainion tortillantäytteen.

Vierailija

Vaihe 2 sisältää aika monta vaihetta ja kannattaisi jakaa osiin. Kasvikset kannattaa mielestäni muutenkin sekoittaa ja maustaa kulhossa, jonka jälkeen vasta levittää ne pellille. Vaiheessa 4 mainittuja kastikkeen aineita ei ole varsinaisesti eritelty ainesosalistassa.

öö

Ruusukaalit oli kamalia.

Vierailija

Tämä salaatti on herkkua juuri alkuperäisen ohjeen mukaan.

Vierailija

Poksahteleeko kintereet pitkin uunia, kun niitä paahtaa?

Käyttäjä552
Seuraa 
Liittynyt4.1.2015

Ihana ohje ja täytyy kokeilla! Tarkoittaako tuo 290g kikherneitä nettona vai purkin koko? En ole löytänyt kuin 380g purkkeja mistä herneitä itsessään 230g?

Vierailija

Mistä tietää mitkä on kastikkeen ainekset, kun ohjeessa lukee vain, että "sekoita kastikkeen ainekset"? Olisi hyvä, jos olisi mainittu vaikkapa väliotsikoilla mitkä ainekset tulee kastikkeeseen ja mitkä mihinkin muuhun. :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Kikherneiden pakkauskoko tosiaan vaihtelee, mutta salaatti on sinänsä huoleton, että toimii ihan hyvin myös pienemmällä purkkikoolla (2 x 230 g kikherneitä ilman lientä).

Lisäsin väliotsikot aineslistaan, joten kastikkeen ja yrttiseosten ainesten pitäisi nyt löytyä paremmin!

Uunijuures

Kuka oikeesti voi syödä kikherneitä? Falafelit kikherneineen maistuu ihan aaltopahvilta!
Kidney-pavut tai valkoiset pavut ovat maultaan ihan toista luokkaa.
Ruusukaalikin on kovin kitkerän makuista.

Taidanpa kokeilla tuota paahtamista siten, että laitan porkkanaa, keltajuurta, raitajuurta, punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, ehkä myös juuriselleriä, jos sattuu olemaan, kesäkurpitsaa, suippopaprikaa, sipuleita.

Sitruuna maustaa varmasti ihaniksi, oli öljyn tai jogurtin tai kermaviilin tai creme fraichen kanssa.

Doña Margarita

”Uunijuures” - Niin minäkin teen. Otetaan mitä sattuu olemaan,  pilkotaan, pyöräytetään kulhossa (öljy+suola+pippuri) ja sitten uuniin.  Pari kertaa viikossa meillä on uunijuureksia. Helppoa kuin heinänteko ja kaunis ruoka. 

Kikherneitä minulla on aina kotona, sillä tykkään niistä ja ne tekevät lopputuloksen ruokaisammaksi. Tuo neuvo niitten paahtamisesta jonkin aikaa etukäteen vaikuttaa hyvältä. Niin teen seuraavalla kerralla. 

Raili Sergejeff

"Uunijuures 25/13 | klo 8:17 | 17.11.2020

Kuka oikeesti voi syödä kikherneitä? Falafelit kikherneineen maistuu ihan aaltopahvilta!"

Minusta kikherneet ovat vastustamattomia, varsinkin marinoituna, olen muokannut erilaisista ohjeista oman marinadin niille, ja voisin syödä niitä purkillisen kerrallaan. Keitän kikherneet itse.
http://laalinlaihdutus.blogspot.com/2016/09/sitruunamarinoidut-kahvihern...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Minttua, korianteria, limettiä ja kalakastiketta. Raikas rapusalaatti lainaa makunsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pomelo-rapusalaatti

Ainekset

½–1
hunajapomeloa (5 dl pomeloa riivittynä)
2
porkkanaa
1
kurkku
2
dl
suolattuja cashewpähkinöitä
1
ruukku
minttua
1
ruukku
korianteria
1
chilipalko
Lisäksi
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna)
3
rkl
öljyä
3
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana. Jos sinulla on juliennerauta, käytä sitä.
  3. Halkaise kurkku pituussuunnassa. Koverra siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi.
  4. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
  5. Sekoita salaattiaineet pähkinöitä lukuun ottamatta kulhossa.
  6. Paista ravunpyrstöjä öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi ja lisää se pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja keitä noin 1 minuutti.
  7. Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen ja sokerin kanssa yhteen ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ja siirrä salaatti tarjoiluvadille.
  8. Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 712 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
kauramaitoa
1
dl
kuumaa kahvia
Vuokaan
(vegaanista) margariinia ja korppujauhoja
Lisäksi
(vegaanista) jätskiä ja tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
  2. Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.

Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!

Bilberry Hill on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Rapeakuorinen gluteeniton pähkinäpataleipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.
Viiden desin taikinasta leipoutuu reilun kokoinen leipä.

Rouhean rustiikkinen ja pähkinäinen gluteeniton pataleipä on helppo leipoa, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata vaan ainekset sekoitetaan keskenään rennolla otteella ja jätetään kohoamaan yön yli huoneenlämpöön💚. Itse leivänkin voi muotoilla taikinakulhossa, joten ylimääräistä tiskiä ja sotkua ei...

Gluteenittomasta leivästä paistuu ihanan rapeakuorinen ja kuohkea sisältä. Pähkinäsattumat antavat pataleipään mukavaa purutuntua ja lisämakua. Voit käyttää leipoessa erilaisia pähkinäsekoituksia tai vain yhtä pähkinälaatua. Kuvan pataleipä sisältää manteleita ja erilaisia pähkinöitä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 h kohotus+ 1 h paisto
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa tai siirappia (tai sokeria)
1,5
rkl
psylliumjauhetta
2
tl
kuivahiivaa
1
dl
pähkinöitä, osittain hienonnettuna
1
dl
gluteenittomia pikakaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Työvaiheet

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja ja vispilöi mukaan psylliumjauhe. Anna seoksen turvota 5 -10 minuuttia.

2. Sekoita keskenään omassa astiassaan ¾ dl pähkinöitä sekä kaikki loput ainekset (hiiva myös) ja lisää seos lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi (älä vaivaa). Lopputuloksen tulisi näyttää jähmeältä kaurapuurolta.

3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä (huoneenlämmössä) reilusti yön yli, eli noin 12-14 tuntia.

4. Laita seuraavana aamuna uuni lämpiämään 250 C asteeseen. Laita kannellinen pata tai muu uunissa paistamiseen sopiva astia kylmään uuniin kuumenemaan.

5. Ota kuuma pata uunista ja voitele se ruokaöljyllä tai vuoraa leivnpaperilla, ettei paistaessa leipä tartu kiinni pataan. Laita hanasta kylmä vesi juoksemaan hiljalleen ja kastele kädet hyvin. Ota taikina märillä käsillä taikinakulhosta ja muotoile siitä pallomainen leipä (taikinakulhoa apuna käyttäen). Jos taikina uhkaa tarttua käsiin, kastele välillä käsiä vuoron perään ihan reilusti juoksevassa vedessä. Kun olet muotoillut leivän, laita se kuumaan pataan ja ripottele/painele taikinan päälle loput (¼ dl) murskatuista pähkinöistä. Sulje pata kannella tai foliolla.

6. Paista leipää 250 C asteessa hieman uunin keskikohtaa alemmalla tasolla, kansi päällä 55 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin värinen.

Anna leivän jäätyä hyvin ritilän päällä, leikkaa viipaleita tarjolle ja nauti 😍!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Karamellisoitua sipulia, pehmeä täyte ja rapea pohja. Helppo ja edullinen sipuligalette paistetaan rennosti pellillä.

Tämän piirakan aineksia voi muunnella sen mukaan, mitä keittiöstä valmistushetkellä löytyy:

  • Sipulitäytteeseen voi yhdistellä erilaisia sipuleita. Mikä tahansa viinietikka sopii täytteeseen.
  • Voit käyttää pohjaan mitä tahansa juustoraastetta. Jos kaapissasi on täysjyvävehnä-
  • ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu sipuligalette

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
100
g
voita tai leivontamargariinia
½
dl
vettä
Sipulitäyte
500
g
sipulia
500
g
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
sokeria
2
rkl
viinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Ranskankermatäyte
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista sipulitäyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.
  2. Levitä pellille leivinpaperi ja sivele se ruokalusikallisella öljyä. Ripottele päälle ruokalusikallinen sokeria tasaiseksi kerrokseksi ja nostele sipulikiekot sen päälle. Sivele sipulit lopulla öljyllä ja ripottele päälle loppu sokeri. Pirskota päälle etikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Anna sipuleiden paahtua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa pohja. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhossa. Lisää rasva ja nypi muruiksi. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Nostele levyn reunat ylös.
  6. Sekoita ranskankerma, muna ja mausteet keskenään. Levitä seos taikinan päälle.
  7. Nostele päälle jäähtyneet sipulit lomittain ja päällekkäin.
  8. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja paista piirakkaa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki! Pohjan voi valmistaa myös monitoimikoneessa leikkuuterällä murustamalla ensin rasvan ja kuivat aineet, lisäämällä sitten vesitilkan ja pyöräyttämällä tasaiseksi.

Kommentit (0)