Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tämän herkullisen kakun tekeminen kannattaa aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä hillo on valmistettava ensin. Voit toki oikaista ja käyttää jäätelökakkuun kaupan omenahilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenahillo-kardemummajäätelökakku

Ainekset

Omenahillo
800
g
kuorittuja omenapaloja
½
dl
vettä
1
dl
tummaa sokeria
3
dl
hillosokeria
1
vaniljatanko
tl
kanelia
Jäätelökakkuun
1
tlk (397 g)
makeutettua kondensoitua maitoa
0,33
l
kuohukermaa
tl
jauhettua kardemummaa
noin 3
dl
omenahilloa

Työvaiheet

  1. Tee hillo. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat melko pieniksi paloiksi. Punnitse, että omenapaloja on noin 800 grammaa.
  2. Kuumenna kattilassa vesi, lisää joukkoon tumma sokeri. Keittele, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitten joukkoon omenapalat. Keittele kauhalla käännellen parin minuutin ajan.
  3. Lisää hillosokeri sekoittaen. Puolita vaniljatanko ja raaputa veitsenkärjellä siemenet kattilaan. Laita kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat. Lisää kaneli. Keittele seosta noin 10 minuuttia rauhallisesti välillä sekoittaen.
  4. Laita hillo hyvin pestyihin purkkeihin ja anna jäähtyä. (Hilloa tulee 7–8 dl, siitä kuluu vajaa puolet jäätelökakkuun.) Säilytä hillo jääkaapissa.
  5. Kun aloitat jäätelökakun valmistuksen, mittaa isoon kulhoon kondensoitu maito ja kuohukerma. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Sekoita joukkoon kardemumma.
  6. Laita leipävuokaan iso kelmu niin, että se peittää pohjan ja reunat ja jää vielä reilusti ­vuoan päätyjen ylikin. Kaada noin puolet kerman ja kondensoidun maidon seoksesta vuokaan. Laita puoleksi tunniksi pakastimeen, jotta pinta hieman jähmettyy.
  7. Ota vuoka pakastimesta ja levitä hillo kerrokseksi kermaseoksen päälle. Kaada hillokerroksen päälle loput kermaseoksesta. Nosta kelmut suojaamaan vuokaa, jotta pinta ei kuivu. Laita vuoka pakastimeen ja anna kakun jäätyä ainakin viiden tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Kun tarjoat kakun, irrota se vuoasta kastamalla vuoan ulkopintaa lämpimässä vedessä. Kumoa tarjoiluvadille, poista kelmut ja laita halutessasi pintaan vielä hilloa (se ei ole välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin makea).

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinka kauan tämä säilyy hyvänä pakastimessa? Ajattelin voiko sen tehdä jo useamman viikon etuajassa valmiiksi pakastimeen.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, periaatteessa tämä herkku säilyy riittävän kylmässä pakastimessa ainakin pari viikkoa. Tärkeintä on, että jäätelövuoan pakkaa useampaan pussiin, jolloin jätskimassa ei imaise muita makuja tai tuoksuja pakastimesta (esim. keittojuurespussista leviää sellerin tuoksu helposti vieressä oleviin pakasteisiin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.