Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 1168 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mausteinen ja mehevä meksikolainen jauhelihapannu vaatii vain yhden astian, johon ruoka kypsennetään aineksia vuorotellen lisäämällä. Maukkaat ja ravinteikkaat vihreät, lehtikaali ja pinaatti, antavat jauheliheliharuokaan uutta potkua.

Yhden pannun tai padan ateriat ovat arkikokin pelastus. Ruoanvalmistuksen aikana työtasot pysyvät siisteinä, pöydän kattamiseen tarvitset vain ruokailuastiat ruokapadan ympärille ja jälkitiskikin on kevyempää, kun jättimäinen patatiski puuttuu.

Sopan toimitus törmäsi tähän mielettömän muhevaan texmex-maustettuun yhden pannun jauhelihahässäkkään, joka kirvoitti kehittelemään oman versiomme kyseisestä ruokalajista.

Meksikolaisen jauhelihapannun valmistukseen voit valita oikotien tai pikkuisen mutkaisemman. Yhden pannun tekniikka toteutuu parhaiten oikotien valitsemalla. Silloin koko ruoka kasataan suoraan liedellä muhivaan pannuun aine aineelta. Oikaisija voi laittaa mutkat suoriksi myös raaka-aineissa: Vältä sipulin silppuaminen pakastesipulikuutiolla. Mausta ruoka valmiilla tacomausteseoksella ja chilillä maustetulla tomaattimurskalla. Vältä myös juuston raastamisen vaiva valmiilla juustoraasteella. Lopputulos on mitä mainioin ja pötyä pöydässä 20 minuutissa.

Itse valmistin pannun ruskistamalla jauhelihan ensin erissä ja siirtämälllä lautaselle odottamaan. Ruskistamisen jälkeen siirryin kasvisten paistoon. Lopuksi lisäsin jauhelihan takaisin pannulle ja annoin padan muhia tomaattikastikkeessa mausteineen päivineen. Jos sinulla on käytössäsi iso pannu, onnistuu jauhelihan ruskistus yhdessäkin erässä. Huolehdi silloin, että liha on lämmennyt hetken huoneenlämmössä ennen paistoa. Kuumenna pannusi myös kunnolla ennen lihan lisäämistä, niin saat kauniin ruskistuneen pinnan.

Valmiin mausteseoksen sijasta käytin pannun maustamiseen maustekaapin sisältöä. Heitin pannulle pari, kolme teelusikallista jauhettua juustokuminaa ja saman verran jauhettua korianterinsiementä. Savupaprikajauhetta lisäsin ruokaan reilun teelusikallisen ja kuivattua oreganoa teelusikallisen tai pari. Lisäksi rouhaisin ruokaan mustapippuria. Itse yhdistellyillä mausteilla saat pannuun juuri mieleisesi maun.

Pannun lisäkevaihtoehdot ovat rajattomat. Ruoka toimii sellaisenaan leivän kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös niin keitetty riisi, potut, kvinoa tai miksei pastakin. Tortilloiden väliin jauhlihahässäkkä sopii myös oikein hyvin. Hiilareita välttelevä voi tarjota pannun ihan vaan salaatin kera tai salaatinlehdiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun texmex-paistos

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
100
g
lehtikaalia
100
g
lehtipinaattia
400
g
jauhelihaa
2
rkl
öljyä
1
prk
chilillä maustettua tomaattimurskaa (400 g)
1
ps
tacomaustetta (tai juustokuminaa, jauhettua korianterinsiementä, paprikajauhetta ja oreganoa)
1
tl
suolaa
150
g
valkoista cheddar-juustoa (tai valmista juustoraastetta)
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi paprika. Huuhdo lehtikaali, poista kovat keskiruodit ja hienonna silpuksi. Huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paprika. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää lehtikaali ja pinaatti pannulle (voit lisätä pinaattia vähitellen, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola pannulle ja anna hautua kannella peitettynä viitisen minuuttia.
  5. Raasta juusto ja hienonna kevätsipulinvarret. Ripottele juusto pannun pinnalle. Anna juuston sulaa ja koristele pannu lopuksi kesätsipulilla.

Vinkki: voit tarjota jauhelihapannun taco-kuorista!

Kommentit (4)

Heispaliina
Seuraa 
Liittynyt5.1.2017

Kokeiltu ja hyväksi havaittu. Tosin, seuraavalla kerralla jätän suolan pois, jos käytän valmista tacomaustetta.

soppakokki32

Tein version että korvasin tomaattimurskan tomaattipyreellä. Siistimpi ja helpompi versio  oli korvata kaali ja paprika vokkivihanneksilla,pyree on minusta parempi kuin murska joka versioon.

Vierailija

Itse käytin miedon tacoseos pussin 28g..Ei tullut tarpeeksi potkua ruokaan..olis pitänyt ostaa vahvempaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl, 4–6 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapizza

Ainekset

1
ps (26 g)
nopeaa pizzahiivaa (sisältää leivinjauhetta)
9
dl
00-pizzajauhoja
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kylmää vettä
TÄYTE
400
g
karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
palloa buffalamozzarellaa
½
ruukku minttua
CHILIÖLJY
noin 1
dl
oliiviöljyä
1
punainen chlili

Työvaiheet

  1. Halkaise chili, älä poista siemeniä. Laita öljy pieneen purkkiin, upota siihen chili ja anna sen uuttua pizzan valmistumisen ajan.

  2. Paista jauheliha pannulla kauniin ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Kumoa joukkoon säilyketomaatit ja riko niiden rakenne lastalla muutamaan osaan. Kiehauta, lisää etikka ja ota pannu liedeltä.

  3. Sekoita nopea pizzahiiva, jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi kahdelle leivinpaperille.

  4. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Valuta ja viipaloi mozzarella, ja lisää täytteen päälle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele minttua ja chiliöljyä kuuman pizzan päälle. Valmista toinen pizza samoin.

Vinkki Pizzahiivan tilalla voi käyttää tavallista kuivahiivaa reilun puolikkaan pussillisen, mutta taikinan täytyy tällöin antaa kohota normaaliin tapaan ennen kaulimista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssicarbonara

Ainekset

2
dl
kuivattuja belugalinssejä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
25
g
voita
dl
pastan keitinvettä
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2 + 1
keltuaista
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 16–18 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kauhaise talteen 1½ dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa pari minuuttia. Lisää valutetut linssit ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Raasta pecorino. Erottele keltuaiset. Yhdistä pastan keitinliemi, kaksi keltuaista ja juustoraaste. Kääntele kuuman pastan joukkoon sipuli-linssiseos ja keltuais-juustoseos. Mausta pippurilla. Tarkista suola.

  5. Laita kolmas keltuainen pastan päälle ja anna sen sekoittua spagetin joukkoon samalla kun pasta annostellaan lautasille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3246 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lammas kääritään italia­laiseen tyyliin herkulliseksi karitsarullaksi. Täytteessä mais­tuvat pähkinät, rusinat ja yrtit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen karitsarulla

Ainekset

1
kg
karitsan ulkofileitä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
1
dl
(keltaisia) rusinoita
2
dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. lehtipersiljaa, timjamia ja rosmariinia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
3
rkl
voita huoneenlämpöisenä
PAISTAMISEEN
oliiviöljyä ja voita
PÄÄLLE
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
lehtipersiljaa
TARJOILUUN
toscanalaisia herneitä, punaviinikastiketta (ks. ohjeet)

Työvaiheet

  1. Ota fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa kuhunkin fileeseen syvä viilto siten, että saat avattua ne levyiksi. Nuiji levyt ohuemmiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Tee täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla öljyssä. Rouhi pähkinät ja lisää ne pannulle. Lisää myös rusinat. Paista noin minuutti sekoitellen. Ota pannu liedeltä.

  3. Hienonna yrtit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta parmesaani ja kääntele se voin kanssa täytteen joukkoon.

  4. Asettele fileelevyt vierekkäin siten, että niiden reunat menevät hieman limittäin. Levitä päälle täyte. Kierrä levyt tiiviiksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla.

  5. Paista rullaan kaunis väri pannulla öljy-voiseoksessa. Nosta rulla uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia folioon käärittynä.

  6. Poista fileerullasta lanka tai tikut. Raasta tai suikaloi pinnalle sitruunankuorta. Viimeistele lehtipersiljan lehdillä. Tarjoa toscanalaisten herneiden ja punaviinikastikkeen kanssa.

Punaviinikastike

Ainekset

2
isoa salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi
3
rosmariininoksaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
sokeria
4
dl
punaviiniä
4
dl
valmista lihalientä
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Paista niitä öljyssä laakeassa kattilassa, kunnes sipulit saavat hieman väriä.

  2. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella ja lisää kattilaan. Lisää rosmariininoksa ja pippuri. Jatka paistamista 2–3 minuuttia. Lisää etikka ja sokeri. Keitä hetki ilman kantta, kunnes seos on siirappimaista. Lisää viini ja anna kiehua ilman kantta, kunnes seosta on jäljellä kolmannes.

  3. Kaada lihaliemi joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen ilman kantta 7–10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 3 dl.

  4. Ota valkosipulinkynsi ja rosmariinit pois. Siivilöi kastike halutessasi toiseen kattilaan.

  5. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon parissa erässä.

Toscanalaiset herneet

Ainekset

4
viipaletta pekonia tai pancettaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
1
dl
kasvis- tai kanalientä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
tl
vaaleaa balsamicoa
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta pekonit talouspaperin päälle lautaselle.

  2. Kuori valkosipulinkynnet. Paista niitä kokonaisina pannulla öljyssä noin minuutti. Lisää herneet ja jatka paistamista hetki sekoitellen. Kaada joukkoon liemi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 3–5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Poista valkosipulinkynnet. Valuta keitinliemi pois. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja. Nosta herneet tarjoiluvadille. Viimeistele pekonilla, sitruunan kuoriraasteella ja yrteillä. Pirskottele päälle balsamicoa ja oliiviöljyä.

Kommentit (0)