Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 1167 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mausteinen ja mehevä meksikolainen jauhelihapannu vaatii vain yhden astian, johon ruoka kypsennetään aineksia vuorotellen lisäämällä. Maukkaat ja ravinteikkaat vihreät, lehtikaali ja pinaatti, antavat jauheliheliharuokaan uutta potkua.

Yhden pannun tai padan ateriat ovat arkikokin pelastus. Ruoanvalmistuksen aikana työtasot pysyvät siisteinä, pöydän kattamiseen tarvitset vain ruokailuastiat ruokapadan ympärille ja jälkitiskikin on kevyempää, kun jättimäinen patatiski puuttuu.

Sopan toimitus törmäsi tähän mielettömän muhevaan texmex-maustettuun yhden pannun jauhelihahässäkkään, joka kirvoitti kehittelemään oman versiomme kyseisestä ruokalajista.

Meksikolaisen jauhelihapannun valmistukseen voit valita oikotien tai pikkuisen mutkaisemman. Yhden pannun tekniikka toteutuu parhaiten oikotien valitsemalla. Silloin koko ruoka kasataan suoraan liedellä muhivaan pannuun aine aineelta. Oikaisija voi laittaa mutkat suoriksi myös raaka-aineissa: Vältä sipulin silppuaminen pakastesipulikuutiolla. Mausta ruoka valmiilla tacomausteseoksella ja chilillä maustetulla tomaattimurskalla. Vältä myös juuston raastamisen vaiva valmiilla juustoraasteella. Lopputulos on mitä mainioin ja pötyä pöydässä 20 minuutissa.

Itse valmistin pannun ruskistamalla jauhelihan ensin erissä ja siirtämälllä lautaselle odottamaan. Ruskistamisen jälkeen siirryin kasvisten paistoon. Lopuksi lisäsin jauhelihan takaisin pannulle ja annoin padan muhia tomaattikastikkeessa mausteineen päivineen. Jos sinulla on käytössäsi iso pannu, onnistuu jauhelihan ruskistus yhdessäkin erässä. Huolehdi silloin, että liha on lämmennyt hetken huoneenlämmössä ennen paistoa. Kuumenna pannusi myös kunnolla ennen lihan lisäämistä, niin saat kauniin ruskistuneen pinnan.

Valmiin mausteseoksen sijasta käytin pannun maustamiseen maustekaapin sisältöä. Heitin pannulle pari, kolme teelusikallista jauhettua juustokuminaa ja saman verran jauhettua korianterinsiementä. Savupaprikajauhetta lisäsin ruokaan reilun teelusikallisen ja kuivattua oreganoa teelusikallisen tai pari. Lisäksi rouhaisin ruokaan mustapippuria. Itse yhdistellyillä mausteilla saat pannuun juuri mieleisesi maun.

Pannun lisäkevaihtoehdot ovat rajattomat. Ruoka toimii sellaisenaan leivän kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös niin keitetty riisi, potut, kvinoa tai miksei pastakin. Tortilloiden väliin jauhlihahässäkkä sopii myös oikein hyvin. Hiilareita välttelevä voi tarjota pannun ihan vaan salaatin kera tai salaatinlehdiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun texmex-paistos

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
100
g
lehtikaalia
100
g
lehtipinaattia
400
g
jauhelihaa
2
rkl
öljyä
1
prk
chilillä maustettua tomaattimurskaa (400 g)
1
ps
tacomaustetta (tai juustokuminaa, jauhettua korianterinsiementä, paprikajauhetta ja oreganoa)
1
tl
suolaa
150
g
valkoista cheddar-juustoa (tai valmista juustoraastetta)
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi paprika. Huuhdo lehtikaali, poista kovat keskiruodit ja hienonna silpuksi. Huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paprika. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää lehtikaali ja pinaatti pannulle (voit lisätä pinaattia vähitellen, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola pannulle ja anna hautua kannella peitettynä viitisen minuuttia.
  5. Raasta juusto ja hienonna kevätsipulinvarret. Ripottele juusto pannun pinnalle. Anna juuston sulaa ja koristele pannu lopuksi kesätsipulilla.

Vinkki: voit tarjota jauhelihapannun taco-kuorista!

Kommentit (4)

Heispaliina
Seuraa 
Liittynyt5.1.2017

Kokeiltu ja hyväksi havaittu. Tosin, seuraavalla kerralla jätän suolan pois, jos käytän valmista tacomaustetta.

soppakokki32

Tein version että korvasin tomaattimurskan tomaattipyreellä. Siistimpi ja helpompi versio  oli korvata kaali ja paprika vokkivihanneksilla,pyree on minusta parempi kuin murska joka versioon.

Vierailija

Itse käytin miedon tacoseos pussin 28g..Ei tullut tarpeeksi potkua ruokaan..olis pitänyt ostaa vahvempaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kalalajina kestävää ja uusiutuvaa muikkua voisi syödä Suomessa enemmänkin. Pannumuikut voi tarjota modernisti kulhomuodossa perunamuusin ja hapankaalin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muikkubowl

Ainekset

500
g
puhdistettuja muikkuja
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
porkkanaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
2
tl
sokeria
2
dl
hapankaalila
JOGURTTI-TILLIKASTIKE
2
dl
maustamatonta jogurttia
¼
ruukku tilliä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
l
valmista perunamuusia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa muikut. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, vesi ja sokeri. Anna maustua.

  3. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon tilli. Lisää sinappi, hunaja ja pippuri.

  4. Paista muikut pannussa voi-öljy-seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  5. Lämmitä perunamuusi ja jaa se kulhoihin. Laita päälle porkkanaa, hapankaalia ja muikut. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pasteijaa
Valmistusaika
45 min + taikinalevyjen sulaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sienipasteijat sieniliemessä

Ainekset

500
g
lehtitaikinalevyjä
TÄYTE
200
g
suppilovahveroita (pakaste)
dl
keitettyä ohraa (noin 1⁄2 dl keittämättömiä ohrasuurimoita)
1
banaanisalottisipuli
2
tl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
kuivattua (sitruuna)timjamia
1
dl
kasvikermaa
½
tl
mustapippuria
VOITELUUN
½
dl
kasvikermaa
TARJOILUUN
1
l
sienilientä
1
tl
suolaa
1–2
rkl
kuivaa sherryä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin sieniliemi (ks. ohje).

  2. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata sienet ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä.

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä pannulla öljyssä matalalla lämmöllä noin 7 minuuttia. Kun sipuli on pehmeää, lisää sienet, suola ja timjami. Paista sekoittaen muutama minuutti.

  4. Laita keitetty ohra kulhoon ja lisää sieniseos. Sekoita joukkoon kasvikerma ja pippuri.

  5. Leikkaa taikinalevyistä pyöreällä muotilla kiekkoja. (Voit tehdä pasteijois­ta myös kolmioita, leikkaa taikinalevyt tällöin puoliksi.) Kostuta taikinakiekon reunat vedellä ja laita keskelle noin 1 rkl täytettä. Taita taikina puolikuun muotoiseksi pasteijaksi. Painele pas­teijan reunat kiinni haarukalla.

  6. Laita pasteijat leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele ne kasvikermalla. Paista 225­asteisen uunin keskitasolla 14–15 minuuttia.

  7. Kuumenna liemi. Lisää suola ja tilkka sherryä. Laita lautasille pasteija ja kaada lientä ympärille.

Sieniliemi

Ainekset

1
sipuli
1
keskikokoinen purjo
1
juuripersija
2
rkl
rypsiöljyä
4
dl
kuivattuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja, orakkaita)
2
l
vettä
1
rosmariinin oksa
5
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Lohko sipuli kuorineen. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele huolellisesti ja paloittele muutaman osaan. Pese juuripersilja ja lohko se.

  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit. Paista, kunnes lohkot ovat saaneet väriä. Lisää loput kasvikset ja kuullota 10 minuuttia.

  3. Lisää kuivatut sienet, vesi, rosmariini ja pippurit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen noin tunti.

  4. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä ilman kantta 30 minuuttia, kunnes liemi on hieman sakeutunut.

Kommentit (1)

Vierailija

sieniliemen ohje unohtunut kyydistä?