Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aidot meksikolaiset tacot ovat pehmeitä, pieniä ja käsin syötäviä täytettyjä taskuja. Tällä kertaa tacot täytetään barbeque-maustetulla possulla ja pavuilla sekä chipotlechili-majoneesilla.

Tacoilla tarkoitetaan puhekielessä usein rapeita, muotoonsa friteerattuja taitettuja maissikuoria. Meksikossa tacot ovat kuitenkin pehmeitä, pieniä maissitortilloja, jotka syödään taskuiksi taitettuina.

Oheisessa ohjeessa pehmeiden tortillojen päälle kasataan barbeque-maustettua possunjauhelihaa, kasviksia ja chilimajoneesia. Täytteet valmistuvat nopeasti, joten fiesta on valmis alle puolessa tunnissa.

Olennainen osa kokonaisuutta on chilimajoneesi, joka tehdään tällä kertaa chipotlechilistä ja valmismajoneesista surauttamalla. Savuista chipotlechiliä löytyy tomaattiseen kastikkeeseen säilöttynä isoimpien ruokakauppojen säilykeosastolta. Voimakasta chiliä kannattaa annostella aluksi varovaisesti, jotta majoneesista saa omaan makuun sopivan tulisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Barbequepossu-paputacot

Ainekset

2
tl
öljyä
1
pieni punasipuli
tl
savupaprikajauhetta
tl
jeeraa
400
g
possu- tai sika-nautajauhelihaa
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
¾
dl
barbeque-kastiketta
1
tlk
kypsiä mustapapuja
Chipotlemajoneesi
2
chipotlechiliä adobo-kastikkeessa
¼
tl
jauhettua savupaprikaa
1
dl
majoneesia
Lisäksi
12
kpl
pieniä (maissi)tortilloja
1
pieni ruukku
korianteria
2
avokadoa
salaattia suikaloituna
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja pehmennä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti ja bbq-kastike ja keitä ilman kantta kokoon, kunnes kastike on kiinteää. Valuta ja huuhdo pavut lopussa joukkoon, keitä vielä muutama minuutti.

  2. Tee chipotlemajoneesi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Lisää chilien adobokastiketta maun mukaan – tarkista tulisuus!

  3. Lämmitä tortillaletut nopeasti kuivalla pannulla ja täytä barbequepossukastikkeella, chipotle-majoneesilla ja lisukkeilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä kumman paikassa se tulisuus tuossa on? Eihän chipotle  ole tulista, ei yhtään! Vaan suomalainen ruoka onkin yhtä tulisesti maustettua kuin ikkunalasi. Nuolaise ikkunaa, jos haluat lisää tulisuutta suomalaiseen ruokaasi!

Vierailija

Chipotle chili adobo kastikkeessa on tulista, mutta sopivan tulista, kun ei käytä liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.