
Herkkua silakoista! Tässä kermaisessa laatikossa silakat saavat seuraukseen perunoita ja savujuustoa.
Savujuusto-silakkalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista silakkafileet talouspaperilla ja laita ne suolan kanssa kerroksittain astiaan. Anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia.
- Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota silakat suolasta ja pyyhi puhtaiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja halkaise sipuli, viipaloi puolikkaat.
- Voitele uunivuoka voilla. Asettele perunat, sipulit, silakat ja juustoviipaleet kerroksittain vuokaan.
- Sekoita kerma, jauhot ja pippuri. Kaada seos vuokaan ja vuole voi ohuiksi lastuiksi pinnalle. Paista uunissa 30–40 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10–15 minuuttia.
Sipuli puuttuu aines luettelosta
Kiitos kommentista, sipuli on nyt lisätty aineksiin!
Hyvä resepti muuten,mutta järkyttävän suolaista.
Kiitos huomiostasi, poistan raaka-ainelistalta erikseen lisättävän suolan, koska savujuuston ja silakoiden mukana tulee jo runsaasti suolaa.