NyRillataan on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Iltapalaleipästen innoittajana toimivat nämä suolaiset köyhät ritarit: https://www.soppa365.fi/resepti/9169/suolaiset-koeyhaet-ritarit/

Mainio vaihtoehto ainaiselle paahtoleivälle tai uunivoikkareille. Pienellä vaivalla saa näihin iltapalaleipäsiin juhlan tuntua ja täyttävyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat iltapalaleipäset

Ainekset

Leivät
vaaleaa leipää ruokailijoiden määrän mukaisesti
1
d
kermaa per 4-6 leipää
valitsemaasi leikkelettä
turkkilaista jugurttia
(tuoretta oreganoa)
fetajuustoa
Uunikuivatut tomaatit
tomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
Basilikaöljy
1
dl
oliiviöljyä
0,5
ruukku
basilikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
1
pieni
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

Pilko tomaatit, ripottele päälle suolaa ja oliiviöljyä. Paista 150 asteessa 40 minuuttia.

Valmista basilikaöljy: lisää öljyn joukkoon puoli ruukkua basilikaa ja maun mukaan suolaa ja pippuria, tämän jälkeen sekoita joko blenderissä tai sauvasekoittimella.

Kaada kerma lautaselle (mausta halutessasi kerma suolalla ja pippurilla). Kastele leivät kermassa ja tämän jälkeen paista leivät rapeiksi pannulla.

Voitele leivät turkkilaisella jugurtilla ja tämän jälkeen täytä fetalla, leikkeleellä ja tomaateilla. Lopuksi kaada päälle basilikaöljy ja hieman tuoretta oreganoa juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Tämä menee todellakin kokeiluun! Lämpimät leivät 2015 :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ruusukaali on loppuvuoden ruokasesongin tähti: anna sen loistaa myös pastassa. Loput tykötarpeet löytyvät tölkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-kaprispasta

Ainekset

200
g
spagettia
2
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili tai 1 tl chilirouhetta
300
g
ruusukaaleja
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
pikkukapriksia
4
anjovisfileetä
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinvettä.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili, jos käytät tuoretta. Puolita ruusukaalit. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Valuta ja lisää kaprikset, jatka paistamista vielä minuutti. Hienonna anjovisfileet joukkoon. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Jatka paistamista minuutin ajan.

  4. Puolita ruusukaalit joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää keitinvesi ja sitruunan mehu ja keitä pari minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja kastike hieman keittynyt kokoon.

  5. Kääntele valutettuun spagettiin. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen

Elämme haasteisia aikoja ja työt/opiskelut ovat siirtyneet useimmilla koronan vuoksi taas etäksi. Tässä etätöihin oiva lounasvaihtoehto, jonka voit tehdä hyvin etukäteen ja lämmittää, kun tulee ruokatauko. Tästä rullasta tykkää koko perhe ja on ravitsevaakin.
Pohjan taikinaan voit lisätä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanainen jauhelihamunakasrulla

Ainekset

Pohja
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
pinaattia
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2-3
isoa porkkanaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
2
rkl
korianterisilppua
1
prk
creme fraichea (170g)
Kuorrute
100
g
Emmental-juustoraastetta
1
kananmuna
1
kananmunan keltuainen

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa . Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
2. Jäähdytä pohja ja kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
3. Paista jauheliha kypsäksi ja siirrä se toiseen pannuun odottamaan sillä aikaa, kun paistat sipulit ja porkkanat pehmeiksi.
4. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua porkkanat ja valkosipulit. Paista porkkanat ja sipulit yhdessä paistinpannulla ja hauduta ne pehmeiksi (n.10 min)
5. Lisää sekaan kypsä jauheliha ja mausta seos. LIsää lopuksi creme fraiche. Sekoita hyvin.
6. Levitä hieman jäähtynyt täyteseos 3/4 osan pohjan päälle ja kääri rullalle. (kuva).

Kuorrute:
7. Sekoita juustoraaste, keltuainen ja 1 kananmuna keskenään hyvin ja lusikoi se rullan päälle. Kuorruta rulla 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

8. Anna rullan vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Jäähtynyt rulla on helpompi leikata ja pysyy kauniisti kasassa.

Tämä maistuu erittäin hyvältä myös kylmänä. Nauti.

Resepti: Tarja Pasanen @waterontongue (Vesikielellä)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Okonomiyaki-tyyppiseen japanilaiseen munakkaaseen saa kivasti uppoamaan myös juureksia. Saat annoksesta kaksi isompaa tai monta pientä munakaslettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-okonomiyaki

Ainekset

2
isoa porkkanaa
4
cm:n pala
inkivääriä
6
kananmunaa
½
tl
suolaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä (tai viinietikkaa ja 1 tl sokeria)
LISÄKSI
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2–3
rkl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin. Raasta ne kuorineen ja sekoita raasteet keskenään. Hienonna ruohosipuli esimerkiksi saksilla.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita suola, soijakastike ja mirin joukkoon.

  3. Kuumenna paistinpannu. Laita puolet porkkana-inkivääriraasteesta kuumaan pannuun ja anna kypsyä hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää puolet munaseoksesta pannuun ja liikuttele seosta esimerkiksi lastalla, kunnes kananmuna alkaa hyytyä. Levitä seos sitten tasaisesti pannuun ja anna kypsyä sekoittamatta, kunnes munakas on täysin hyytynyt. Käännä munakas ja ruskista toinen puoli. Siirrä munakas lautaselle ja paista toinen munakas samaan tapaan.

  4. Viimeistele munakkaat majoneesilla ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo tomaattikeitto valmistuu paseeratusta tomaatista vartissa. Aurinkokuivatut tomaatit ja chilillä maustettu kaurakerma antavat sopalle muhkean ja täyteläisen maun. Jos valitset vegaaniset höysteet, keitto on vegaaninen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahden tomaatin keitto

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
tlk (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2
prk (4 dl)
chilillä maustettua kaurakermaa (Planti)
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua timjamia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Mittaa kaikki ainekset mustapippuria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta lopuksi mustapippurilla.

  2. Tarjoa esimerkiksi fetan, vuohenjuuston tai vegejuustokuutioiden ja paahdettujen siementen kanssa.

Kommentit (0)