Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 267 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppoa ja herkullista! Munakoisot saavat pintaansa oreganoa mausteöljyn ja vinegretin muodossa. Meheviksi valellut, paahdetut ja fetalla viimeistellyt oreganomunakoisot ovat viikonloppubistron uusi suosikki.

Mehevistä, pienehköistä munakoisoista voi valmistaa viikonlopun helpoimman kasvisruuan.

Ideana on puolittaa munakoisot pitkittäin, imeyttää ne makuöljyllä meheviksi ja paahtaa uunissa kypsiksi. Yhdellä kertaa munakoisoja voi kypsentää muutaman tai jopa pellillisen.

Oheisessa ohjeessa munakoisoja valellaan vielä kypsennyksen jälkeenkin. Tätä varten valmistetaan vinegretti, jonka hapokkuus ja vahva yrttisyys tuovat ytyä lempeään makuun.

Päälle sopii murennettu feta. Munakoisoista saa kuitenkin helposti myös vegaanisia vaihtamalla fetan vastaavaan maidottomaan tuotteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut munakoisot ja oreganovinegretti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua oreganoa
½
tl
sormisuolaa
Oreganovinegretti
1
ruukku
tuoretta oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
3
rkl
sherry- tai punaviinietikkaa
rkl
vettä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
sokeria
Lisäksi
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Halkaise munakoisot niin, että myös kanta puolittuu, älä poista kantaa. Tee leikkuupintaan muutama pitkä ja syvä viilto, mutta älä viillä kuoreen saakka.

  2. Laita öljy, kuivattu oregano ja suola uunivuokaan ja sekoita ne keskenään. Painele munakoisoja leikkauspinta alaspäin mausteöljyyn, jotta mausteet imeytyvät munakoisoihin. Asettele munakoisot leikkauspinta ylöspäin vuokaan ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja pinta kauniin ruskea.

  3. Nypi oreganosta lehdet. Jos varret ovat pehmeät, voit käyttää myös ne. Säästä muutama lehti koristeeksi, hienonna loput ja laita kulhoon. Lisää loput vinegretin aineet ja sekoita huolellisesti.

  4. Valuta vinegretti kuumille munakoisoille ja anna maustua 10 minuuttia. Murenna fetajuusto päälle ja viimeistele oreganonlehdillä.

Kommentit (5)

Vierailija

Laskeeko kukaan koskaan näiden reseptien ravintosisältöjä?

Tämä ohje jaettuna neljälle ruokailijalle tarkoittaa, että näennäisestä lähes vegaanisesta keveydestään huolimatta yhdessä annoksessa on energiaa 370 kCal, josta 72% eli 266 kCal tulee lähes pelkästään oliiviöljystä?!!

Eli annoksen energiasisällöstä lähes kolme neljäsosaa  on rasvaa...

Vierailija

Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tässä ohjeessa ei munakoisoa itketetty elikkä suolattu ennen käyttöä. Hyvä, koska se on nykyään tarpeetonta. Itse teen niin vain jos munakoisojen pitää olla erityisen kuivia jossakin ohjeessa, maun vuoksi ei ole tarvetta. Munakoisot ovat todella herkullisia ja ohjeita löytyy vaikka Kiinan ja Lähi-Idän perinnekeittiöistä.

Vierailija

"Aikuinen ihminen voi ihan hyvin syödä ateriallaan 370kCal ja yksi rasvainen ateria ei terveyttä pilaa. Toisekseen Glorian ruoka&viini et ole mikään fitneslehti, enkä minä ainakaan sellaisia reseptejä sinne toivo."

Tuskin tuossa sitä fitnesspuolta tarkoitettiinkaan. Oleellista nähdäkseni on, että ruokaa mainostettiin munakoisoateriana. Munakoisossa on vain 22 kcal/100 g ja oliiviöljyssä 884 kcal/100 g.  Nopeasti laskien munakoisosta tulee vajaa 30 kcal per annos, fetasta noin 75 kcal ja oliiviöljystä se kaikki muu.

Todellisuudessa tuossa siis syödään käytännössä lähes pelkkää oliiviöljyä.

Vierailija

Mutta huomatkaa nyt sentään että tämä kokki syö myös(usein homeisen) munakoison kannan, kun sitä ei saa poistaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.